SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "kakao bia3ko". Wyświetlono wyniki dla:

kakao białko

  • Trufle proteinowe FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 90 g daktyli 20 g kakao 80 g białka - ulubiony smak 40 g mąka kokosowa Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy w wodzie na całą noc lub minimum kilka godzin. Odlewamy wodę i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Ja zawsze używam widelca. Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5693 Data: 2018-10-08 12:48:09
  • Jakie lody wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dość długi czas oczekiwania na uzyskanie konsystencji zdatnej do spożycia/nałożenia. Skład: 29,2% śmietanka, woda, mleko zagęszczone, cukier 4,4%, czekolada mleczna, 4,4% kakao w proszku, żółtko, kawałki czekolady deserowej 3%, kawałki białej czekolady 3%, migdały w czekoladzie 3%, mleko w proszku odtłuszczone, orzechy włoskie 2%, orzechy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26428 Data: 2017-08-24 09:26:33
  • [...] 684 kcal dla osoby ważącej 53 kg oraz 1302 kcal dla osoby ważącej 100 kg. Teraz porównajmy skład batonika, który jest niby bardzo dobry i zdrowy bo zawiera: daktyle (74%), kakao (7%), olej roślinny rzepakowy, nibsy kakaowe (5,5%), amarant ekspandowany (5%), aromat naturalny pomarańczowy. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1428 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30578 Data: 2018-10-18 10:53:46
  • [...] węglowodanów. Strączki stanowią substytut mięsa w diecie wegetariańskiej. Czekolada Brzmi niedorzecznie? Czekolada dobra na odchudzanie? Owszem, ale ta z wysoką zawartością kakao. Ten składnik czekolady poprawia samopoczucie, redukuje poczucie stresu i zwiększa wydzielanie endorfin. Zawiera duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu i fosforu, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16592 Data: 2018-01-03 10:48:29
  • Która chałwa najlepsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Chałwa to kolejny produkt, który chciałbym porównać. Wielu z was, kocha chałwę za jej oryginalność i niepowtarzalny smak. Niestety zazwyczaj te spotykane w sklepach przepełnione są syropem glukozowym, utwardzonym olejem roślinnym i małą zawartością procentową sezamu, co stawia taką chałwę w złym świetle. Czy możemy od czasu do czasu nacieszyć się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27770 Data: 2017-09-09 11:13:39
  • [...] nieuwodorniony, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, koncentrat białek serwatkowych , stabilizator: guma arabska, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja słodząca : sukraloza), nadzienie o smaku śmietankowym 35% (tłuszcz roślinny palmowy nieuwodorniony, substancja słodząca: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4557 Data: 2018-04-12 11:38:16
  • Jakie wafelki wybrać na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] codzienną dietę. Wafel? Czym jest? Wafle to wyrób cukierniczy w postaci cienkiego i kruchego ciasta, zazwyczaj ma kilka warstw, które przeplatane są kremem o smaku np.: kakaowym, śmietankowym, waniliowym, kokosowym czy truskawkowym. Suchy wafel wykorzystuje się również jako dekoracja do lodów, z wafla wykonane są również kubeczki na lody, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5800 Data: 2017-11-05 12:22:38
  • [...] ”winy kalorycznej”, możemy cieszyć się potencjalnym ograniczeniem apetytu. Oczywiście powyższe ustalenia dotyczą wyłącznie(!) czekolady gorzkiej (o minimalnej zawartości kakao 85%).  Niskokaloryczne przekąski Gdyby nie to, że zarówno orzechy, jak i czekolada nie mogą zostać zaliczone do niskokalorycznych przekąsek, mógłbym powiedzieć, że już [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2743 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • W ostatnim czasie zauważyć można coraz większy odsetek ludzi, którzy świadomie rezygnują z jedzenia mięsa i przechodzą na wegetarianizm. Dieta wegetariańska eliminuje z diety wszystkie lub tylko niektóre produkty pochodzenia zwierzęcego. Wegetarianizm nie jest też jednostronnym rodzajem diety. Wyróżnia się w nim różne odmiany, jedne są mniej, a [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5864 Data: 2017-07-25 09:17:16
  • Dieta, która jest przyczyną większości chorób

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W naszych czasach problemem nie jest dostęp do pokarmu, ale jego nadmiar. Większość ludzi nie przejmuje się tym, co zjada i wypija, ignorują też wpływ na zdrowie alkoholu i tytoniu. Przyjrzyjmy się różnym produktom i zastanówmy, jaki wpływ mają na powstawanie stanu zapalnego w organizmie.  Jednak wyniki nowych badań nie są jednoznaczne. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 837 Data: 2023-11-26 17:43:18
  • Co cennego dla zdrowia znajduje się w ciemnej czekoladzie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] nie tylko rozkoszna uczta dla podniebienia, ale również liczne korzyści zdrowotne. W przeciwieństwie do swoich słodszych odpowiedników ciemna czekolada zawiera wyższą ilość kakao, czyli więcej substancji odżywczych i antyoksydantów. Dlaczego warto włączyć ciemną czekoladę do swojej diety? Oto kilka powodów, dla których warto cieszyć się jej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 586 Data: 2023-12-18 15:22:14
  • [...] a także emocjonalne zachowania żywieniowe (np. kompulsywne objadanie się, zajadanie stresu). Korzyści czekolady wiążą się głównie z wysokim stężeniem flawonoidów w kakao, które wykazały w badaniach wiele korzyści zdrowotnych, takich jak poprawa przepływu krwi do mózgu i zmniejszenie ryzyka chorób serca poprzez obniżenie poziomu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6535 Data: 2018-10-06 13:51:23
  • 17β-hydroksy-4-androsten-3-on, czyli testosteron, jest androgenem uznawanym za podstawowy dla mężczyzny. Nie do końca jest to prawda, ponieważ w ostatnich latach okazało się, że równie ważne, a może nawet ważniejsze dla mężczyzny są hormony…, które wcześniej były postrzegane, jako kobiece (estradiol). Testosteron działa także jako prohormon, w ten [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7170 Data: 2019-06-19 07:45:57
  • Nowy Rok to doskonała okazja do wprowadzenia pozytywnych zmian w naszym życiu, a jednym z najczęstszych postanowień jest utrata zbędnych kilogramów. Jednak, zamiast sięgać po kolejną dietę cud, skoncentrujmy się na zdrowym podejściu do jedzenia i zmianie stylu życia. Oto kilka praktycznych wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć swoje upragnione cele [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1000 Data: 2023-12-19 10:12:46
  • [...] to pytanie. Skład przykładowego „przysmaku” (płatków śniadaniowych). Składniki: „część zbożowa (60%): mąka pszenna, kaszka kukurydziana, otręby pszenne, mąka ryżowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia (mąka pszenna, regulator kwasowości: difosforany; substancja spulchniająca: węglany sodu); krem o smaku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2603 Data: 2021-08-30 23:18:38
  • Znaczenie magnezu (Mg) dla zdrowia jest coraz bardziej doceniane, a liczba badań na ten temat szybko rośnie. Pierwiastek ten jest niezbędny w setkach reakcji enzymatycznych w organizmie, co ma szerokie znaczenie dla zdrowia w każdym wieku i w każdym stanie fizjologicznym, w tym w ciąży, chorobach sercowo-naczyniowych, przewodu pokarmowego, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 632 Data: 2024-01-05 13:39:26
  • [...] będzie się oprzeć pokusie, a wydasz dodatkowe pieniądze. Miej zawsze pod ręką mieszankę orzechów i nasion (np. popularną studencką) czy też gorzką czekoladę (zawartość kakao >80%). Ważne, abyś w zdrowy i tani sposób zaspokoił ewentualny napad głodu. Białko możesz uzupełnić w następnym posiłku. Może to być oczywiście również porcja [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4127 Data: 2021-01-08 13:28:42
  • Co to jest karagen? Czy E407 jest szkodliwy dla zdrowia?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nie przestaje mnie zdumiewać kreatywność osób wypisujących w Internecie tezy, które nie mają większego pokrycia w rzeczywistości. I tak właśnie dzieje się w kontekście słodzików, konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego i innych składników oznaczonych, jako „E”. A jak jest naprawdę? Joanna Tobacman w 2001 r. przedstawiła pracę dotyczącą wpływu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4710 Data: 2020-06-10 07:13:04
  • [...] - petarda OPCJONALNIE - 30 gram mleka w proszku. Pianka jest bardziej aksamitna. 20 gramów żelatyny 150 ml wrzątku 100 gramów gorzkiej czekolady - ja używam tej z Lidla 74% kakao 15 gramów oleju kokosowego Jak przygotować? Twaróg z serkiem i jogurtem blendujemy na bardzo gładką masę. Dodajemy izolat i jeśli chcemy mleko w proszku - dobrze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12268 Data: 2018-01-29 08:51:39
  • [...] te kwasy hamują działanie kofeiny, jako antagonisty adenozyny (kofeina jest inhibitorem konkurencyjnym adenozyny). Podsumowanie Regularne nadużywanie kawy, herbaty, kakao, napojów energetycznych i słodzonych (np. cola) sprawia, iż kofeina przestaje działać, jako stymulant. Z innych badań wynika, że osoby szybko metabolizujące kofeinę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14061 Data: 2018-07-15 07:32:44