czemu tak uważasz?? jesli dam po 12 seri na male grupy miesni a 15-16 na wieksze to nie starczy??
1219350070000
kroma1
Wysłana - 21 sierpnia 2008 22:29
Poprostu twój staż jest za mały na taki trening . Dla ciebie Fbw tak jak powiedział kolega wyzej
1219350589000
nocti
Wysłana - 21 sierpnia 2008 22:33
co was posrało wszystkich?? (sorry ale co jeden to lepszy "medyk") gandi proszę weź nie pieprz głupot. Augment na Twoim miejscu zostałbym przy wcześniejszym rozłożeniu treningu tylko przestań z tymi 16stoma seriami, gdzie się tego dowiedziałeś?? Jeżeli masz w miarę dobrą dietę, to uwierz mi, że na duże partie wystarczy max 9 serii, a na małe ok 6. Najczęściej powtarzanym błędem (który sam powtarzałem) jest przesadzanie z ciężarem i katowanie mięśni przy jednoczesnym złym odżywianiu. Nie rośniecie ponieważ nie pozwalacie mięśniom się zregenerować... Ćwicz na luzie, (ale nie chaotycznie), pompuj mięśnie (ale ich nie przepalaj), wychodź z siłowni w momencie kiedy napadają Cię myśli "może by jeszcze coś zrobił", dobrze się odżywiaj, śpij i... za miesiąc zobaczysz efekty. POZDRAWIAM nocti
you were born small and weak... but you have not stay that way...
pozdrawiam nocti
1219350836000
kroma1
Wysłana - 21 sierpnia 2008 22:50
Posrało co ci sie nie podoba co według ciebie on powinien jechac normalnym splitem ? Koles dobrze mu doradził a ty go dojezdzasz nie podajac zadnego konkretnego kontrargumentu
1219351828000
buakaw
Wysłana - 21 sierpnia 2008 22:57
augment Twoj poprzedni trening jest lepszy od nowo wymyslonego, musiałbys wrzucic go całego a nie tylko rozplanowanie parti na przestrzeni tygodnia!
co skłoniło Cie do takiego rozplanowania parti? wyczytałes to gdzies ?
kroma oczywiście, że po 10 miechach można jechać spokojnie splitem tym bardziej, że z tego co rozumiem augment ćwiczył w ten sposób już wcześniejszy cykl. Śledzę to forum już długi czas i zauważam pewne prawidowości. Co pewiem czas jakiś temat wchodzi na wokandę i wałkuje się go w każdy możliwy sposób oferując każdemu... podobnie jest obecnie z ACT oraz FBW. Bynajmniej nie ujmuję skuteczności tym treningom (i każdy "świeżak" powinien od tego zaczynać - w innym poście właśnie odesłałem zawodnika by dowiedział się coś na temat FBW) ale twierdzę, że po prawie roku pracy tymi sposobami należy zacząć konkretyzować swoje potrzeby poprzez split, na co pozwala już wyrobiona technika i potrzeba organizmu (jeżeli były wcześniej zachowane regeneracja, dieta itp.)
a za to "posrało" się nie gorączkuj - po prostu widziałem wczoraj za dużo idiotycznych pytań i odpowiedzi. Równocześnie braku kompetencji mi nie zarzucaj bo moja przygoda z siłką trwa już kilka lat i myślę, że nie był to czas zmarnowany. POZDRAWIAM nocti
you were born small and weak... but you have not stay that way...
pozdrawiam nocti
1219386574000
kroma1
Wysłana - 22 sierpnia 2008 09:35
Z własnego doświadczenia wiem , ze po 10 miechach stazu i to splitem dobrze bedzie sie przerzucic na Fbw niz kontynuaowac to samo.Niech pozna inne systemy treningowe nie tylko ten monotonny split. Zrobi Fbw i zdecyduje co woli.
pzdr
Zmieniony przez - kroma1 w dniu 2008-08-22 09:35:37
1219390505000
augment
Wysłana - 22 sierpnia 2008 15:32
Zrobiłem coś takiego:
A Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi/hantli na skosie 4s Plecy: - Martwy ciąg 2s - Podciąganie na drążku 2s Barki: - Wyciskanie sztangi/hantli 3s Tricepsy: - Pompki na poręczach 3s Nogi: - Prostowanie nóg w siadzie 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s - Łydki stojąc 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 3s Brzuch: - ABS II
B Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 4s Plecy: - Wiosłowanie sztanga 2s - Unoszenie z opadu 2s Barki: - Podciąganie sztangi do brody 3s Tricepsy: - Prostowanie ramion na wyciągu 3s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s - Łydki siedząc 2s Bicepsy: - Młotki 3s Brzuch: - ABS II