Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
mam takie pytanko...trenuje juz jakis czas okolo pol roku no i mam takie pytanie...np na nastepny dzien po trningu tricepsa lub klatki mam starzne zakwasy...a np po treningu plecow lub naramiennych nigdy...czy to znaczy ze zle robie te grupy w ktorych zakwasy sie nie pojawiaja?od czego to zalezy?robie po 3 cwiczenia na dana grupe 4 serie.powtorzenia12-6 zwiekszajac obciazenie?co jest przyczyna tego ze zakwasy raz sa a raz nie ma?kumpel mowi ze jesli nie mam zakwasow to znaczy ze****owy byl trening czyli ze miesnie sie nie rozwijaja?to prawda?staram sie kazda grupe cwiczyc starannie..:(
Szacuny
20
Napisanych postów
672
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
18387
Skoro nie masz zakwasów na plecach możesz zwiększyć ilość powtórzeń/serii. Najwyraźniej tą grupę mięśni masz bardziej rozwiniętą, a np. triceps mniej. Pamiętaj jednak, aby dać trochę czasu mięśniom na regenerację.
Pozdrawiam wszystkich! - Vitoss
"Kto nie próbuje, nic nie osiąga,
Kto dąży do celu, osiąga wszystko."
Szacuny
2
Napisanych postów
3636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13393
ja mam podobnie zakwasow na plecach nie mam ale cwicze na maxa... a tric i te sprawy co mowisz a w szczegolnosci nogi to mam zakwasy... nie wiem jak ty ale ja czuje jakby hmmmm taki malutki bol w plecach po treningu i nastepnego dnia i czasem jeszcze nastepnego... Moze cwiczesz z zamałymi ciezarami? Jak ciczysz na maxa swoich mozliwosci i zmeczysz sie jak pies to nie wazne czy masz zakwasy czy nie... wazne ze trenowales na maxa swoich mozliwosci to trening musi sie przyjac ofkors z odpowiefdnia dieta (białka=miesnie) no i regeneracją
Tylko poświęcenie czyni mistrza Aktualizacja profilu [29.5.2003]
Uaktualnie profil [28.6.2003]
Szacuny
0
Napisanych postów
244
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1653
Zgadzam sie z SCDriver. Jezeli daljesz na maksa to musi byc dobrze, jednak zwroc uwage tez na wykonywanie powtorzen. mykonuj je powoli i staraj sie je maksymalnie napinac a w momencie maksymalnego napiecia przytrzymaj na 2 sek. ciezar Rob tak zeby powtorzenia nie przypominaly ubijanie masla.
Szacuny
15
Napisanych postów
4202
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
31691
Jonks za dużo radze ci np takie cos
-podciąganie sie na drążku szerokim uchwytem (do karku) 4x8-10
-wiosłowanie sztangielką jednorącz 4x12-10-8-8
wiosłowanie sztangą leżąc na ławeczce 2x10