Przetrenowanie to przykra sprawa dla każdego sportowca. Ale czasem symptom podobny do przetrenowania wysyłany jest przez zakwaszenie organizmu. Choć stopień przetrenowania można i efektów treningu można zmierzyć i mieć pewność. Kineza kreatynowa zrobiona po treningu i mleczany, biochemia krwi ze sprawdzeniem poziomu testosteronu i kortyzolu oraz [...]
[...] dało asumpt do tego tematu, jakby odeszło (tzn jeszcze widać, że były syfy miejscami, ale już nie tworzą się nowe, a stare zanikają). Czym to może być spowodowane? jakieś zakwaszenie organizmu od jedzenie con. 500g drobiu dziennie? Dodam też, że nie stosowałem z oczywistych względów supli potreningowych, kreatyny, czasami tylko 5-10g bcaa. [...]
[...] tak kiedys tam kupilem ostrovie, zaczeło mi sie problemiki z brzuchem, bąki, itp, syfy zaczely mi wyskakiwa,c mysle sobie, ze to poprostu od tego ,ze wiecej bialka= wieksze zakwaszenie organizmu ostatnio przez przypadek jadłem białko aminostara przez ok 3-4 tygodnie i nic, nie było zwiekszonej wytwarzalnosci syfów , jakis problemów, skonczyło [...]
NIe masz ochoty na nic ? Czy na jedzenie nie masz ochoty ? Wklej też cały swój jadłospis do sprawdzenia i ile spożywasz płynów, a co do zakwaszenia poczytaj : http://potreningu.pl/articles/1566/tajemnicze-zakwaszenie-organizmu
Nie chodzi o żadne odkwaszenie, gdyż zakwaszenie to stan patologiczny który wymaga hospitalizacji. Nasz organizm posiada specjalne mechanizmy regulacyjne ( bufor wodorowęglanowy, kompensacja oddechowa i nerkowa) które mają za zadanie stale regulować pH krwi. Multipaki to kiepski produkt jako suplement, nie ma szans na to aby uzupełnić tym [...]
coś chyba nie doczytałeś... chodzi o to aby W dostarczyć odrazu potreningowo w posiłku, następnie należy je rozłożyć po równo w kolejnych posiłkach. Same białko = zakwaszenie organizmu. Trzymaj się diety i nie kombinuj, jeżeli widzisz zmiany na lepsze, oczywiście.
Z ciekawszych rzeczy na Masie polecam , Cytrulline przed tren(pompa, , przy okazji zmniejszczenie bolesności mięsni aka zakwasów) , Beta-alanine (również zmniejsza zakwaszenie) - z tym że tutaj ludzie chwalą bo ja zwolennikiem nie jestem.
dzieki za tego linka duzo tam pisze Sprinterek byłem dziej u lekarza sportowego i na dziendobry powiedział mi ze zle trafilem ale spoko 30 zł poszlo:D powiedział mi ze to jest zakwaszenie a ja mysle ze nmie ma racji p[rzepisał mi masc arcelan i tabletki ibuprofen powiedział ze jak nie ptrzejdzie to isac do ortopedy
[...] bardzo kwasne wiec jesli w czasie treningu wypije duzo wody a po treningu zjem posilek to teoretycznie bialko w nim zawarte nie strawi sie? Ile potrzeba czasu na ponowne zakwaszenie zoladka? Czy jest to kwestia ktora trzeba zawracac sobie glowe? Wynikaloby z tego wlasnie, ze po treningu najlepiej wegle a po nim do godziny normalny posilek. [...]
[...] we frazesy "naturalności", ale jednak. Poza tym jak widzę w środowisku naturopatów operowanie na absurdalnych terminologiach takich jak "sztuczny/naturalny" cukier, "zakwaszenie" i innych "niedefiniowalnych" terminach to mam spore obawy co do kompetencji tego typu osób, gdyż głoszone przez nich teorie nie mają choćby delikatnego [...]
Żeby żołądek dobrze radził sobie z trawieniem białek musi mieć odpowiednio niskie ph, sprawdzałeś zakwaszenie? Inna sprawa - flora bakteryjna w jelitach, naturalne probiotyki i prebiotyki, pomocna może być także suplementacja witaminami w grupy b (zmetylowana).
Z tego co jeszcze pamiętam to zakwaszenie organizmu z tym związane może prowadzić do zapalenia nadnerczy i śledziony.Wiesz są napewno zdrowsze sposoby na pozbycie się tłuszczu. <--Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach--> <-- Wyrazy uznania dla wszystkich którzy osiągnęli zamierzony cel i dla tych wszystkich którym się nie udało... [...]
[...] 2 POSIŁEK (490kcal) 200 g. chleb żytni razowy + polędwica . 100 ml. Mleko . W tym posiłku brakuje przede wszystkim warzyw które mają właściwości alkalizujące (zmniejszają zakwaszenie organizmu) jak również dostarczają organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy po co w każdym posiłku mleko? 3 POSIŁEK [...]
[...] typowa dieta na masę: dużo węglowodanów, wysoki ładunek glikemiczny, indeks glikemiczny, duże ilości nabiału, przy tym zła proporcja omega-3/omega-6, przewlekłe łagodne zakwaszenie organizmu wynikające z niedoborów produktów bogatych w składniki zasadotwórcze... to wszystko pogarsza sprawę jeśli ktoś ma predyspozycje, stresujące życie... [...]
[...] to, że na pokarmie krowim człowiek spożywa, co najmniej 4 razy za dużo białka. Kolki, wzdęcia, zaparcia, powiększona wątroba (nadmiar tłuszczu i białka), ujemny metabolizm, zakwaszenie organizmu, wzrost stężenia amoniaku we krwi (uszkodzenia mózgu), naruszenie równowagi elektrolitycznej, itp. Nie bez kozery, dr Sharma nazwał mleko ,,cichym [...]
[...] Napisz ile masz w i t na kg masy zamiast w procentach bo nikomu nie chce się bawić w matematyka no i w ogóle dietę najlepiej, a tu masz artykuł przeczytaj go i wyciągnij wnioski czy Ci grozi te zakwaszenie http://www.sfd.pl/Zakwaszenie_organizmu_ciche_niebezpiecze%C5%84stwo...-t285480.html Zmieniony przez - fiodorek w dniu 2012-11-21 18:10:01
[...] przez całe życie i nasze przyzwyczajenia dietetyczne mają ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Poprzez niewłaściwe dobieranie pożywienia powstaje niedobór mikroelementów, można też zakwasić sobie organizm. Jeżeli zakwaszenie występuje przez długi okres powstają niebezpieczne choroby, bóle w stawach itd. Zdrowia życzę hamburgerożercom !.!
TomQ ty mówisz o kwasicy a kolega o "zakwaszeniu organizmu". Kwasica to choroba wywołana zupełnie innymi czynnikami a rzekome "zakwaszenie" to jakiś stan organizmu, o którym piszą tylko na stronach poświęconych holistyce. Oddech nie tyle śmierdzi tylko ma zapach acetonu. Zmieniony przez - mdma85 w dniu 2013-11-29 09:58:28 no wlasnie z moich [...]
Dziękuję za odpowiedzi. :) Warzywka oczywiście jem, bo zdaję sobie sprawę, że zakwaszenie organizmu to nieprzyjemna sprawa. :) Ewentualnie nieco zmniejsze węgle w kolacji i może troszeczkę podbiję tłuszczami. Pozdrawiam