kumpel po przeczytaniu mojego poprzedniego postu http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=106143 powiedzial mi, ze moge go sobie wsadzic i kazal mi opracowac ten temat tak, jak powinien on byc opracowany, albo w ogole lepiej nie wysylac takich rzeczy, bo tylko w glowach mieszaja no to siadlem do komputera i pisze powyzszy post radze [...]
[...] i znów rosłem. MM: Co sądzisz o diecie Atkinsa? Spróbowałem jej i zamiast schudnąć utyłem 5 funtów. Atkins po prostu nie rozumiał ze to kalorie regulują wagę ciała a nie węglowodany. Nie da się po prostu jeść dowolnych ilości białka i tłuszczu nie tyjąc. Musisz dostosować ilość kalorii by nabierać lub tracić wagę. Dostosować ilość kalorii. By [...]
Może komuś sie przyda : Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
KONIECZNIE przeczytajcie całość ! Ja sam nie wiem co o tym myśleć. Zmienia on całkiem moje spostrzeżenia na temat kulturystyki. Zobaczcie sami. Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest [...]
[...] że proces budowy mięśni wymaga sporych nakładów energii, więc należy skomponować dietę tak, by znalazła się w niej odpowiednia podaż składników energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce o [...]
[...] insuliny, takie jak: monohydrat glukozy, tauryna, 4-hydroksyizoleucyna, D-pinitol, insulinogenne ekstrakty roślinne. - Dostarcza organizmowi najlepszej jakości białko i węglowodany w optymalnej proporcji. Komponentami białkowymi są: izolat białka serwatkowego, koncentrat białka serwatkowego oraz izolat białka sojowego. - Jest bogatym źródłem [...]
[...] że proces budowy mięśni wymaga sporych nakładów energii, więc dietę należy tak skomponować, by znalazła się w niej odpowiednia podaż składników energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić źródło aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce [...]
[...] i lekceważony makroskładnik, jednak bardzo przydatny, pełniący wiele ważnych funkcji. Najprostsza z nich to chociażby fakt, że dostarczają ponad dwa razy więcej energii, niż węglowodany, czy białko. Są również źródłem witamin A,D,E,K. Do produktów zawierających zdrowe tłuszcze należą: (oleje roślinne np. rzepakowy, lniany, oliwa; nasiona, [...]
[...] że proces budowy mięśni wymaga sporych nakładów energii, więc należy skomponować dietę tak, by znalazła się w niej odpowiednia podaż składników energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce o [...]
[...] zużycia wątroby i nerek oraz wielu innych obciążeń ustroju. Mechanizm skuteczności cyklicznej diety szokowej, (której przedmiotem może być równie dobrze tłuszcz jak i węglowodany) opiera się na podobnej zasadzie jak szok w treningu. Najlepsze efekty uzyskuje się w momencie, kiedy nasz organizm wchodzi w okres "przysypiania". Przyzwyczaja [...]
[...] poniżej. 1. Organizm każdego człowieka potrzebuje określonej ilości białka i tłuszczy dla podtrzymania swych funkcji życiowych i obecnej kondycji (w tym umięśnienia), węglowodany natomiast stanowią głównie źródło energii na pokrycie potrzeb wynikających z naszej aktywności 2. Z powyższego stwierdzenia płynie prosty wniosek - im mniej [...]
AUTOR: Skalar. Kuracja anty-przeziębieniowa Skończyły się ciepłe dni, całe dnie spędzone na basenach, plaży. Przyszła jesień a wraz z nią zimne wiatry i deszcze. Wraz ze zmianą pogody organizm również przestawia się na tryb obronny. Zmiana czynników atmosferycznych powoduje, że nasz organizm zostaje wytrącony z równowagi. Dochodzi do tego brak [...]
[...] stałej, tak aby twoje ciało nie musiało się borykać z ich trawieniem w trakcie odpoczynku. Węglowodany Głównym źródłem kalorii, których twój organizm tak potrzebuje, są węglowodany i powinny one stanowić około połowy każdego posiłku. Pamiętaj o tym, że są różnego rodzaju węglowodany, od prostych do bardzo złożonych. Im bardziej są one [...]
[...] Do gotowania używaj oliwy z oliwek zamiast masla, margaryny czy smalcu. Pelne mleko zastąp odtluszczonym. Zdejmuj skórę z kurczaka i indyka. Węglowodany zakazane to węglowodany oczyszczone, znajduję się w żywności wysoko przetworzonej: gotowy makaron z bialej mąki, ryż bialy, biale pieczywo. Zastąp je: makaronem razowym, dzikim lub [...]
Dzisiaj na Onecie znalazlem ciekawy artykul. To nie jest moje, ale pomyslalem ze wkleje, co o tym sadzicie ?? NAJWIĘKSZE BŁĘDY-MIĘSO I MLEKO!LEKARZE I DIETETYCY ZALECAJA WEGETARIANIZM=BEZ MIĘSA TO NAJZDROWSZA DIETA+SPIS SŁYNNYCH WEGETARIAN-od Jezusa do Einsteina-LIKWIDUJE zawały,miażdżyce,wylewy,cukrzyce ,nowotwory=JEDZENIE MIĘSA TO NIE TYLKO [...]
[...] mają krytyczne znaczenie jeśli chodzi o wytrzymałość i mogą w pewnych przypadkach być zużyte jako dodatkowe źródła energii( dodatek do tradycyjnych źródeł energii,takich jak węglowodany). Oto jak można stosować aminokwasy w pełnym treningu ae-robicznym i wytrzymałościowym. 1. Aminokwasy o złożonych łańcuchach. Te aminokwasy znajdują zastosowanie [...]
[...] otyłymi. Celem badania było sprawdzenie jak kalorie wpływają na regulacje wagi. W pierwszej serii badań zastosowali diety: 2000kcal gdzie tłuszcze stanowiły 33%, białka 20%, węglowodany 47%, 1500kcal tłuszcze 32%, białka 18%, ww 50% 1000kcal tłuszcze 38%, białka 20%, ww 42% 500kcal tłuszcze 33%, białka 21%, ww 46% Po pierwszej serii badań można [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na składniki odżywcze nie jest trudne. 2.Jak dawkować gainera? Odp. Gainer to odżywka węglowodanowo-białkowa przeważnie w proporcjach 4:1. Gainery często zawierają węglowodany, których nie powinniśmy spożywać nigdzie indziej niż w posiłku po-treningowym (ze względu na to, że po treningu potrzebujemy węglowodanów, które pomogą nam [...]
[...] stałej, tak aby twoje ciało nie musiało się borykać z ich trawieniem w trakcie odpoczynku. Węglowodany. Głównym źródłem kalorii, których twój organizm tak potrzebuje, są węglowodany i powinny one stanowić około połowy każdego posiłku. Pamiętaj o tym, że są różnego rodzaju węglowodany, od prostych do bardzo złożonych. Im bardziej są one [...]
Mleko.. Czy naprawdę wiemy o nim wszystko ? Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]