[...] makrosy. Ogólnie to jadam kasze, różne ryże, makarony, ziemniaki, warzyw nie licze w diecie ale do każdego posiłku (prócz śniadania) dodaję, owoce jadam, z mięs to kurczak, wątróbka, indyk, czasem wołowina jak mam przypływ gotówki, ryby (na jutro już mam świeże filety śledzika i inne jadam) :) Ciężko mi obliczyć zapotrzebowanie trenując crossfit [...]
rozumiem,ale nawet mając dosyć niski budżet można dietę urozmaicać-np. kurczaka na podroby(serca,żołądki,wątróbka). W miarę podobnie cenowo do kurczaka wychodzi schab wieprzowy,gulasz wołowy,łopatka wieprzowa-czasem można dostać całkiem chude kawałki ;-) Dodatkowo,np. w biedronce ryż basmati,brązowy,parboiled,kasza jęczmienna oscylują w podobnych [...]
Kurcze, dostałeś w pierwszym poście radę i zmieniasz to wszystko. Bułki wywal, stawiaj na chcleb, wątróbka jako stały element diety się nie nadaje. Gdzie są zdrowe tłuszcze? Zmieniony przez - muking w dniu 2013-09-06 15:07:12
Posiłek nr 3 będzie miał zamienne źródło białka: mięso/ryba/wątróbka itd. do tego w tabletkach omega 3 i do każdego posiłku warzywa + ew. owoce na podbicie bilansu po jakimś obcięciu węgli z któregoś posiłku.
Najczęściej brak żelaza (lekka anemia), ew. brak witamin A i E. To drugie w aptece, żelazo jako takie na receptę, ale bez recepty jest wątróbka najlepsze źródło przyswajalnego żelaza hemowego.
[...] (gotowane lub surówka) dzielę to na dwie porcje. Po treningu bezpośrednio banan+białko 30 mnut po treningu jjem obiad, czyli najczęściej 500g ziemniaków, pierś/ udko/ wątróbka ~150-200g , warzywa. Ostatni posiłek to tuńczyk w puszcze, łosoś, albo serek wiejski z orzechami. W ciągu dnia staram się wypić te 2-3l wody najczęściej mineralnej. [...]
Dobra dodaje nieco zmienioną dietke. Kurczak byłby zastąpiony ok. 2 razy na tydzień wątróbką lub jakąś rybką (tylko jaką żeby była albo tańsza albo w tej samej cenie co kg piersi mintaj/morszuk?) a jajka makrelą. Ryż byłby na zmianę z kaszą jaglaną/gryczaną. Proszę o opinie. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/de2d8127d87e4ccfb0a83776d9db934f.png
[...] tygodniu. zadbałem o hepatil, heparegen, clostilbegyt i tamoxifen. teraz przed rozpoczęciem treningów zrobiłem wyniki. oto niektóre z nich: cholesterol- 155 cukier - 89 mg% wątróbka: AspAT (GOT)- 34; ALAT (GPT)- 29; bilirubina- 0,86 i jest to very ok- jak ktoś nie wie ile powinno być to może się śmiało wzorować na tych wskaźnikach powyżej. [...]
Zdecydowanie za mało białka. Poszukaj w dużych sklepach tanich podrobów jak żołądki, wątróbka itp. kombinuj z tą dietą. Co Cię skłoniło do zainteresowania się deką? na 7-8 tygodni jest to zupełnie nietrafiony pomysł.
Podroby jak najbardziej. Drobiowa watrobka jest ok. Twaróg staraj się ograniczyć. Tłuste ryby zdecydowanie ok. najlepiej świeże ale wędzone też mogą być
[...] to dałabym masła do kolacji, no i tak jak @stojeden pisał - tłuste mięso - dla mnie niemożliwe jest zjedzenie suchej kury, a już 400 g suchej kury to hardkor - udka chociaż, wątróbka, wieprzowina, wołowina. Ryb w ogóle nie ma. Dla mnie tłuste mięsa sycą na dłużej, niz kurzy cyc podlany oliwą, czy tam rzepakiem. Możesz też masło klarowane/olej [...]
[...] byłoby pierś z kuraka - lecz cenowo to jest problem - bierz cwiarc kilo na po treningu. W pozostałych okresach bazuj na karczku, schabie, udkach. Zapoznaj się z podrobami - wątróbka, serca, itp. Czyli 2,5zł - zapychacze typu kartofle, ryż, kasza, graham. 7,5zł - białko - miesiwo. Zostaje 10zł - warzywa i owoce. Szukaj promocji na wszystko. W [...]
Lepiej to by było ewentualnie zjeśc drugi obiad po treningu, albo podzielić tenże obiad na dwa. Ekonomicznym żródłem białka są tez podroby, np. wątróbka, ćwiartki z kurczaka, czy mięso z udek. Śledź jest tani, makrela wędzona od czasu do czasu, szprotki, nie mówie o stekach z tuńczyka, chociaż dooobre są ;-) W pracy to jakiś shake?