SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "wyci��g". Wyświetlono wyniki dla:

wciąż iż g

  • [...] znakomitym wsparciem, jeżeli nie możesz zrzucić zbędnych kilogramów z powodu częstego podjadania, ponieważ hamuje łaknienie i zapewnia uczucie sytości na długo. Jeżeli więc wciąż męczy Cię głód, trudno o skuteczne pozbycie się nadprogramowej tkanki tłuszczowej, bo apetyt zmusza Cię do podwyższania bilansu kalorycznego, podczas gdy Twoim celem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70701 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • [...] poprawy wyników. Dodatkowo badano bezpieczeństwo kreatyny. Okazało się, że pod koniec eksperymentu poziom kreatyniny w grupie suplementacji kreatyną osiągnął wyższe, ale wciąż referencyjne wartości.  Czyli kreatyna, nawet podawana przez 16 tygodni codziennie, nie ma negatywnego wpływu na funkcjonowanie nerek. Referencje: Adam Zajac i in. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1018315 Data: 2020-10-06 11:40:32
  • [...] je wykorzystasz. Z Kambo jest podobnie - Kambo jest darem natury, wobec którego należy zachować należyty szacunek i pokorę. O tej niesamowitej substancji wiemy wiele, ale wciąż zbyt mało, aby wiedzieć o niej absolutnie wszystko. Pomyśl tylko, jak jest z lekami. Łykając kolejną tabletkę czy popijając kolejny syrop, bezwarunkowo ufasz temu, co [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5935 Data: 2019-03-06 09:51:37
  • [...] że użytkownicy sterydów płci męskiej narażeni są na ryzyko zdrowotne w dłuższej perspektywie (zmiany sercowo-naczyniowe, bezpłodność, uszkodzenia nerek, wątroby itd.), ale wciąż niewiele wiadomo o długoterminowych skutkach stosowania sterydów u kobiet. Trochę światła na tą kwestię rzuca studium opublikowane przez dwóch kanadyjskich lekarzy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10187 Data: 2019-06-14 09:04:10
  • [...] odczuwają na diecie bezglutenowej poprawę, ale nie pozbywają się objawów całkowicie. Przez ograniczenie pszenicy zmniejszają one bowiem także ilość spożywanych fruktanów, wciąż jednak trafiają na nie w innych potrawach, choćby zawierających cebulę. Bogatym źródłem fruktanów są rośliny takie, jak: pszenica, jęczmień, żyto, owies, cebula, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6338 Data: 2019-03-05 17:13:51
  • [...] może zwiększać ryzyko wystąpienia raka jąder o 56% przy dużej częstotliwości jej stosowania lub o 50% przy paleniu regularnym powyżej 10 lat. Dla innych typów nowotworów wciąż brakuje wystarczającej ilości danych. Jak marihuana wpływa na łaknienie? Stosowanie marihuany jest klasycznie związane z podjadaniem. Wykazuje ona działanie stymulujące [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5297 Data: 2018-11-21 10:22:23
  • [...] sięga po środki z grupy hormonalnego wspomagania, np. SARM, sterydy anaboliczno-androgenne (SAA), insulinę, hormon wzrostu czy IGF-1. Te ostatnie preparaty są wciąż słabo dostępne ze względu na swoją cenę (IGF-1 w oficjalnym obrocie potrafi kosztować blisko 2 800 zł za opakowanie). Niemniej powszechnie spotyka się doping SAA. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8506 Data: 2021-04-12 17:15:12
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] 18 g białka Podroby Większość z nas słyszała i stosowała większość z wcześniej wymienionych źródeł białka, jednakże jednym z bardzo dobrych źródeł tego składnika, niestety wciąż traktowanym po macoszemu, są podroby. Nie dość, że posiadają pełen aminogram, szeroką gamę witamin i minerałów, ciekawe walory smakowe, to w dodatku są tanie. W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10098 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • [...] uznaje się stewię, ksylitol, erytrytol oraz tagatozę. Błędem byłoby uważanie, że skoro to słodziki naturalne możemy je używać w nieograniczonych ilościach. Wiele osób wciąż ma wiele wątpliwości co do tego, czy stosowanie słodzików jest bezpieczne dla zdrowia naszych dzieci i naszej rodziny. Często nie stosujemy ich ze względu na to, że [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15344 Data: 2017-09-17 11:48:36
  • Od lat, wielu sportowców, dietetyków, a nawet osób, które nie mają większej styczności ze zdrowym stylem życia, aktorów, pisarzy i celebrytów, próbuje znaleźć idealny i uniwersalny sposób na pozbycie się kilogramów w jak najkrótszym czasie i wykreowania estetycznej sylwetki. Tym samym tworzą przeróżne diety, bazując na swoich doświadczeniach, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7211 Data: 2017-06-29 08:12:19
  • W dzisiejszym świecie pełnym gotowych produktów spożywczych umiejętność czytania etykiet żywności staje się coraz bardziej istotna. Etykiety to nie tylko informacje na temat zawartości kalorii czy składników odżywczych, ale także kluczowe źródło informacji o jakości i bezpieczeństwie produktów.  Podsumowanie Czytanie etykiet żywności to kluczowy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 424 Data: 2023-09-28 15:12:43
  • [...] uczenia, zapamiętywania oraz utrzymuje naszą sprawność umysłową na wysokim poziomie. Oferuje niezliczone korzyści, co potwierdza ogromna ilość badań, których część jest wciąż w trakcie. Jedno z badań wykazało, iż wyciąg z ashwagandhy wspomaga retencję pamięci u myszy oraz chroni mózg przed udarem, w przypadku eksperymentalnie wywołanej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7355 Data: 2017-09-22 09:46:30
  • [...] można było znaleźć tłuszcze trans i ogromne ilości cukru. Obecnie niektórzy producenci redukują ilość lub eliminują z produktów tłuszcz trans oraz cukier. Takich produktów wciąż jest niewiele, jeśli jednak czytamy etykiety i skład produktów, uda nam się wyłowić te złe. Tłuszcze trans znajdujące się w paczkowanej żywności - to jedna kwestia, ale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4441 Data: 2018-09-16 15:55:47
  • Jaja a miażdżyca - nowe badania

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Pomimo, że upowszechniło się przekonanie mówiące, iż już dawno temu obalono "mit" mówiący, że konsumpcja jaj może zwiększać ryzyko rozwoju miażdżycy, to tak naprawdę wciąż kwestia ta jest niejasna. W ostatnich latach pojawiły się nawet wnioski mówiące, iż konsumpcja jaj może być równie szkodliwa dla układu krążenia co palenie papierosów. Z drugiej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5140 Data: 2017-04-18 07:29:33
  • Węglowodany: uzależnienie od słodyczy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] które bardzo często nie wyobrażają sobie pewnego etapu miesiąca bez porcji słodyczy. Podsumowanie Badania nad związkiem między insuliną a hormonem sytości - leptyną - wciąż trwają. Jedno jest jednak pewne, insulina nie ma wyłącznie wpływu na glukozę w naszej krwi. Rola insuliny w zarządzaniu glukozą jest tylko jednym z niezliczonych i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3562 Data: 2017-12-17 12:33:32
  • Cellulit, często nazywany również “pomarańczową skórką”, jest zmorą płci pięknej. W dzisiejszych czasach statystycznie co druga kobieta się z nim zmaga, lecz czym tak naprawdę jest cellulit, który oszpeca damskie ciała? Jak mu zapobiec i jak z nim walczyć? Podsumowanie Pomimo iż dieta i treningi, jak wiadomo, poprawiają nasze zdrowie i wygląd. Są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7915 Data: 2017-10-06 22:24:42
  • [...] (obniża ryzyko spadku gęstości mineralnej kości). Obecnie sugeruje się, iż podaż potasu w granicach 3600–3800 mg dziennie jest korzystna dla zdrowia serca i kości. To wciąż o 1000 mg więcej niż średnia podaż potasu w przeciętnej diecie „zachodniej”. Zwiększenie ilości potasu w diecie powoduje poprawienie proporcji potasu i sodu, co ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1993 Data: 2020-09-18 07:59:18
  • [...] obciążenia Jak już nie raz wspominałem, skup się na tym, aby progresować. Pomimo, że wiele się mówi na temat progresji obciążenia, zauważyć można, iż niektóre osoby wciąż tkwią w martwym punkcie i przez kilka miesięcy nie zwiększają ciężarów, którymi trenują. Nic dziwnego, że ich sylwetki wyglądają ciągle tak samo. Najłatwiejszym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12816 Data: 2019-08-31 18:08:25
  • [...] nigdy nie zastąpią zdrowego stylu życia, wartościowej diety, ćwiczeń ani zdrowego snu. Mogą pomagać, uzupełniać dietę i wspierać nasze zdrowie, ale trzeba pamiętać, że wciąż jest to dodatek, a z naszej strony wymagane jest bardzo wiele innych działań.  Źródła: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S037887411400871X [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1844 Data: 2020-08-13 22:01:33
  • Większość ludzi słyszała o glutenie, choć mało kto wie, iż w jednym z badań najczęściej zaburzenia podobne do zespołu jelita drażliwego (IBS) wywoływały fruktany (węglowodany krótkołańcuchowe pochodzenia roślinnego zawierające łańcuch cząsteczek fruktozy), a nie gluten! Co zapamiętać? Istnieje pewien ściśle określony próg tolerancji fruktozy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2607 Data: 2020-08-15 18:10:25