[...] tzn jem bo jem, ale szału nie ma. Smakuje mi tylko boczek - najlepiej sam, mrożone banany z domowym masłem orzechowym i odrobiną wheya (albo i bez) i budyń dyniowy (dynia, surowe jajka, aromat waniliowy). Dwa dni mogłam jeść ryby, ale tak jakby mi przeszła ochota, mięso tak sobie... w sumie wędzonego łososia chętnie wciskam, reszta ott tak z [...]
[...] mi beznadziejnie, mieso wychodzi mi zawsze suche jak wior :)) ) Schab powinnaś piec nie dłużej niż godzinę. Po ok 50min rozkrajasz w najgrubszej części i patrzysz czy nie surowe,ale raczej po tym czasie jeszcze będzie. U mnie ok godz w 200 stopniach. Wtedy jest wilgotne,w kawałkach to raczej szybciej wodę puści i będzie suchy-to delikatne [...]
ludzie ile pytań znów 1. Z jakiego źródła najlepiej kupować siemię lniane? Zauważyłem dziwną rzecz. Mianowicie, siemię lniane, które kupuję jest koloru brązowego, natomiast siemię w naturalnej postaci jest ponoć koloru złotego. Czytałem, że brązowe siemię jest prażone. Czy to prawda? Jeśli tak, to już nie wiem gdzie mam się zaopatrywać w siemię. [...]
[...] ani składników odżywczych. wygląda to mniej więcej tak: I śniadanie: płatki (owsiane, żytnie, gryczane)+otręby, zarodki pszenne, banan, kefir/maślanka II śniadanie: warzywa surowe III obiad: chude mięso i warzywa gotowane na parze IV przekąska: jogurt, suszone owoce V przed treningiem: chleb pełnoziarnisty na zakwasie, chuda wędlina lub dżem VI [...]
dopóki przestanie sie ruszać... 5 sekund szukania na google: Temperatura w zamrażalniku powinna utrzymywać się na poziomie –18 st. C lub niższym – w takich warunkach można przechowywać żywność od 3 do 12 miesięcy. wieprzowina chuda 6 - 8 miesięcy mięso wołowe 8 - 12 miesięcy cielęcina 6 - 8 miesięcy podroby 3 - 4 miesięcy drób 6 - 8 miesięcy ryby [...]
wywal nabiał i daj same mieso, dobrze ze ziemniaki szamiesz, same korzyści przynoszą :), w tej chwili mam podobną kalorycznosć, jednak zupełnie nie jem nabiału, tłuszczu ok.50g, ale będe niedługo zwiększał tę ilość i same surowe warzywa jem, ale jakość snu sto razy lepsza, 5-6 godzin śpie ijestem wyspany
[...] z jednakowym ciężarem 3x10powt Dieta: I. Według jakiego wzoru lub w jakiś sposób Twoim zdaniem najlepiej obliczać zapotrzebowanie kaloryczne? II. Czy można jeść surowe jaja? (zmiksowane z dodatkiem kako) III. Ostatnio bardzo dużo osób twierdzi, żeby jeść węglowodany na noc,jak w innych posiłkach, bo ważny jest całodobowy bilans [...]
[...] nie daje mi tyle energii i dlatego ani myślę kombinować. Obiad zgodnie z szablonem mięso+kasza/ryż+warzywa+tłuszcz - i też powtarzam do znudzenia, z tymi samymi przyprawami, surowe, gotowane itp. Z kolacją lubię się pobawić, ale generalnie dotyczy do 3-5 posiłków w miesiącu. Ot, dorzucę pomidora, pęczek rzodkiewek, selera, albo zmienię zestaw [...]
[...] makaron z serem twarogowym chudym + banan zamiast sera daj mięso/rybę, dodaj warzw TRENING - 17:00-18:15 5 posiłek: 18:30 (po treningu) tuńczyk w wodzie jogurt + miód makaron/ryż biały/ziemniaki + chude mięso/chuda ryba 6 posiłek: 21:00 (1h przed snem) pół kostki sera twarogowego 1 jajko surowe jajko na miekko, dodaj warzyw I co wy na to?
[...] "niezależnych" badaczy.. Myśląc logicznie.. Oprócz samych składników żywieniowych ważna jest także forma ich przyrządzania.. Najbardziej wartościowe są produkty surowe, a że mięso poza tatarem:) nie za bardzo da się zjeść w tej formie stąd na logikę bardziej pełnowartościowe (biorąc pod uwagę stan faktyczny a nie nominalny przed [...]
czesc falka tak a propo : podobno jest bardzo fajnym ludziem widzę ze dietka superancka, ja tatara nie lubię przez to ze jest to mieso surowe jest... bleee moi bliscy sie zajadaja tatarem... falka czyli juz niedlugo konczysz redukcje?tzn cykl? buziak na mily dzien:*:*:*
[...] diecie nie ma miejsca. 300 g grahamek i 240 g bananow to tez jakis absurd. Piers dulano jesli to wedlina to nie jest zrodlo bialka - jesli mięso z kurczaka, to wpisuj mięso, surowe, ważone przed obróbka. Margaryna do wywalenia. Białka, jak juz pisałam - za dużo. Zrob 4 posilki, max 5 normalne, smaczne, zbilansowane. Aha, i zeby wkleić zrzut do [...]
Pieczywo Cię hamuje. Zwłaszcza jedzone na kolację. Wal zamiast niego otręby (jeżeli nie umiesz nasycić się warzywami), albo jarzyny gotowane na parze lub surowe. To też potrafi być smaczne. I to jak. Takie jest moje zdanie. A mnie podoba się idea tłuszczówki od czasu do czasu. Tłuszcz + mięso, to dopiero można czarować smaki. Twoja droga jest [...]
[...] – pomagają utrzymać równowagę kwasowo- zasadową w organizmie, szczególnie przy dużej ilości bialek w diecie. - praktycznie wszystkie gotowane(w tym z mrożonek), surowe - soki warzywne (bez zawartości owoców) typu tymbark Fit, Marvit, itp. o zawartości węglowodanów przyswajalnych nie większej, niż 8-10g/100 Tak więc jak widzisz z [...]
Okej - oto artykul, pisany przez niby superbyka, tlumaczone z angielskiego, fakt ze zalatuje ostro komercyjna reklama, ale nie w tym sek tylko w teori na temat diety na tworzenie masy - co o tym sadzicie ? "Dieta przy budowaniu masy Większość ludzi myśli o diecie przed pokazem jako o ciężkiej pracy. Człowieku, znasz tylko połowę prawdy. To [...]
A ja się z wami nie zgodze w tabelach Jest podane kurczak białe mięso surowe 20,5 gr białka na 100 gr białe mięso pieczone 24,8 na 100 gr białemięso gotowane 29,7 gr białka na 100 gr mam te dane z książki podręczny słownik kalorii przepisy porady tabele.
[...] mieso albo jajka nawet, tunczyk kosztuje ok ,40zl za kg jak przeliczysz (liczac tego w kawałkach a nie ten rozdrobniony syf) mieso jak dajesz do kalkulatora kalorii wrzucaj surowe, wszystko warzymy przed obróbka nie jedz wciaz tego samego, zamieniaj sobie produkty, dodaj wazrywa do posiłków, niestety ale odzywianie w tym sporcie jest [...]
[...] czy ze skórą ? I chyba ważyć z kością, bo coś strasznie mało białka pokazuje gotowane udko z kurczaka: 17,8. Dlaczego gotowane udko z kurczaka ma mniej białka - 17,8 niż surowe udko z kurczaka 19 - przy piersi znacznie wzrasta - z 21,6 na 33. A jak można policzyć gotowane udko z kurczaka bez skóry i bez kości, samo mięso ? Czy 30g białka i 6 [...]
a ja jem surowe płatki owsiane górskie jako omlet, popijam białkiem i oliwa i zero smrodów/sraczek. jak miałbym odpowiedni mikser/blender pewnie ciagle owsiankę mieliłbym i mięso jadł z warzywami tylko bo szczerze powiedziawszy jeść to ja nie lubie.