no dokladnie, ja jem 2000kcal :P a jestem kobita, 169cm, 59kg wagi! :) podbij moze tluszczami, hę? tu sie czepne: II Tuńczyk w wodzie 130g lub NIE ZADNE LUB, JEGO TYLKO NA NOC NAJLEPIEJ TEN SEREK WIEJSKI! serek wiejski 200g A CZEMU NIE ZJESZ SWIEZEJ RYBY NP. LOSOSIA? +warzywa (pomidor, ogórek, sałata) Słonecznik, nasiona 20g Dynia, pestki [...]
Nie musi byc 3 steki, bialo na poziomie 2,2 ci calkowicie wystarczy, za to dobij wegli - zacznij od 5 i obserwuj, ale nie da sie robic masy i schodzic z bf-u bez saa to ci od razu powiem, mozesz to zrobic etapami ale nigdy na raz. Tluszczu daj 2, w proporcjach 1/1/1 - nasycone / omega-3 / omega-6 To idealne zalozenie wiadomo i nie ma sensu sie [...]
kuwa nie było mnie tylko 5 min a tu takie cyrki.....wołowe steki se szykuje i nie nerwujcie mnie bo dodam soli i cały dzień bede jadł kałczuk lub gume hehehe kaltwa widze ze sok działa bo agresja na dobrym poziomie /:) Zmieniony przez - SharkMen w dniu 2009-03-31 11:51:25
[...] liczenie i pilnowanie makrosów? Ja tak w sumie robiłem na masie, z rana jakaś jajecznica, chleb, warzywa, masło, może serek, potem jakies orzechy włoskie/migdały, potem steki, kartofle albo ryż, mógłbym bez końca wymieniać, i tylko zapisywałem sobie w notesie ile makro weszło. Ja nie widzę praktycznie żadnej różnicy między rozpisaniem diety [...]
Laski widzę, że często narzekacie na drogą wołowinę - te z was, które mają dostęp do Intermarche: steki z udźca wołowego 27.99zł/kg gulasz z udźca 23,99zł/kg Bardzo dobrej jakości i chude, poza tym mnóstwo innych części, pręga kosztuje ok 17,99zł/kg i często się zdarza dość chuda, mało żylasta, to samo rozstbef/rozbratel:-) Zmieniony przez - [...]
Mógłbyś wstawić jakieś zdjęcia? Chciałbym zobaczyć jak wyglądają umięśnione nogi o obwodzie 44 cm i wyżyłowane przedramię 25 cm, naprawdę. Co ćwiczyłeś że masz taką definicję, co i ile ćwiczysz teraz? Skoro jesteś w UK i normalnie zarabiasz, wywal te Hochlandy i wcinaj steki, normalne mięso, normalny ser i wędlinę.
wolowine taniej to chyba jak kupisz skrawki jakies i sobie zmielisz, ostatnio jak kupowalem poledwice na steki to masakra 60zl za kilo, jedz sobie teraz tak kilo dziennie, masakra drogo:(
Co do łychy to Grants połówka jest w Lidlu po 29zł. Dzisiaj kupiłem sobie te steki z rostbefu, zobaczymy co to warte. Tanie są też śledzie matjasy, wiaderko 5zł coś na promo w Lidlu.
eltoro, jadlem te steki pare dni temu. Mi nie smakowaly, albo ja nie umiem zrobic takiego miesa, bo przyznam sie, ze cale zycie praktycznie filety. Daj znac jak ci poszlo
czaj_nik niestety cena standardowa. Ale poszukaj takich zapakowanych beefmaster rostbeftu albo t-bone - one kosztują coś koło 45 zł za kg a steki wychodzą z nich świetne. Są też popakowane pojedynczo i wtedy masz taki 200g stek za około 8 zł.
A jak smażysz te stejki? U mnie wszelakim smażeniem zajmuje się mój partner (jemu to lepiej wychodzi). Uczy się robić steki. Narazie doszedł do tego, że musi być dosyć gruby kawał mięsa i niby nie powinno się go za bardzo ruszać na patelni.
hmmm na steki to polędwica, rozbratel, rostbef albo ligawa, na gulasz - łopatka, udziec, pręga, karkówka, szponder niedawno przerabiałam części wołowiny :-)
Jak długo mozna przechowywać w lodówce(zapakowane próżniowo, nie otwierane) beefburgery i steki z udźca? Te produkty są oczywiscie z biedronki z promocji :P