Smażenie na oliwie to raczej nie jest dobry pomysł, na oliwie się nie powinno smażyć. Weź sobie kup patelnie teflonową i smaż kurczaka bez tłuszczu mi wychodzi dobry. Ew. kup sobie olej beztłuszczowy (PAM) i smaż na tym.
Hej Odnosnie lapaczy-masz na mysli osoby latwo lapiace tluszcz?? Jesli tak to ja do takich nie nalezeale na razie zostane przy 2,5 g. Swoja droga mogla by wrocic ptasia grypa-ceny kurczaka wtedy niezle spadly Co do tej kreatyny to xpand +mono to troszke za duzy wydatek w tej chwili dla mnie (alimenty itp. ,ale mono moge zakupic kupic wiec?? Z tymi [...]
[...] no chyba że masz pewność co do jakości wyrobu. Poszukaj innego sposobu obróbki kurczaka, grillowanie, para, gotowanie, pieczenie, duszenie etc wszystko tylko nie smażenie. W kolacji brakuje źródła tłuszczu zdrowego. Myślę że jeśli robisz kanapki to smalec albo masło dobrej jakości się nada idealnie chyba że masz finanse to mogę [...]
Różnie w większości i tak jem gotowanego kurczaka. Czyli smażenie na oleju rzepakowym i oliwie nie jest dobrym pomysłem ? Słyszałem, że są to dobre tłuszcze.
http://www.sfd.pl/dieta_masowa_dla_ektomorfika-t649407.html Tutaj masz przykład fajnej diety. Co do żarcia w szkole: Patelnia teflonowa tefal bedzie potrzebna (wydatek ok 50zł) Blender albo młynek do kawy. - Schab lub pierś z kurczaka drobno siekasz (w kostke, naprawde drobna ale nie ma to byc zmielone) i przygotowujesz na tej teflonowej patelni [...]
Smazenie zabija w oliwie to, co najbardziej wartosciowe. Czyli po "wysmazeniu" kurczaka, pozostaje tylko przypalony olej. Polac-owszem, ale od razu z buteli, bez zbednego smazenia. A co do obróbki, polecam pieczenie i duszenie zamiast zbednego smazenia
Odrazu widac fach w reku Z odzywek nie wiecej niz 30% :D Dzieki za odpowiedzi :) Zdr. P.S. Marek a jak sie ma smazenie piersi z kurczaka do ilosci bialka? Podobno sie jakos to bialko "mniej wartosciuje" czy cos...
No dzieki za info. Ta oliwa z oliwek ktora uzywam (carezza extra virgin) ma 15g nasyconych, 78g jednonienasyconych, 7g wielonienasyconych. Wiec chyba dobra do krotkiego smazenia? Rozumiem ze smazenie filetow z kurczaka, czy jajecznicy zalicza sie do szybkiego smazenia? PS cena tej oliwy tez bardzo dobra, bo w Netto place za 750ml 12,- pln
Piers z kurczaka zdrowsza bedzie jak ja ugotujesz lub udusisz. Smazenie stawiaj zawsze na koncu. Nie wiem czy znajdzie sie cos aby bylo dobre nawet wtedy jak bedzie zimne, na pewno zadna potrawa nie bedzie smakowac tak jakby byla odrazu przyrzadzona i jeszcze ciepla. Pokombinuj, ja bralem do pojemnikow ryz/kasze/makaron + mieso + sos + warzywa.
najlepiej jedz gotowane mieso z kurczaka z ryzem. ziemniaki i chleb bialy odstaw na okres redukcji. OMatkoZCorka - chcesz pomóc, to dobrze, ale farmazony zachowaj dla siebie. I o ile w przypadku zastapienia pieczywa "białego" - razowym ma uzasadnienie, tak odstawienie ziemniaków - żadnego. Wręcz powiedziałbym, że ich eliminacja z diety to błąd, [...]
[...] B T W Kcal Kotlety z kurczaka smażone panierowane 100 20 16 7 247 Ryż brązowy 120 9 2 82 386 Surówka z porów z jabłkami 100 2 13 6 141 Łącznie 320 30 30 94 774 ok choć smażenie i to jeszcze w panierce najgorsze z najgorszych chyba jest;p Trening 16,00-17,30/18,00 IV 18,30 g B T W Kcal CARBO 60 0 0 56 223 V 19,00 g B T W Kcal Chleb [...]
2800 kcal to moje 0. Obcialem 300 kcal. Dieta zostala sprawdzona pare postow nizej. Jeszcze jedno pytanko czy np. Piers z kurczaka powinno wazyc sie po obrobce tj. Gotowanie, smazenie, pieczenie, poniewaz dzis z piersi przed smazeniem bylo 600gramow a zostalo 340..
2800 kcal to moje 0. Obcialem 300 kcal. Dieta zostala sprawdzona pare postow nizej. Jeszcze jedno pytanko czy np. Piers z kurczaka powinno wazyc sie po obrobce tj. Gotowanie, smazenie, pieczenie, poniewaz dzis z piersi przed smazeniem bylo 600gramow a zostalo 340.
tzn mam w domu kombiwar gdzie sobie zawsze odgrzewam rybe i piers z kurczaka i nie potzreba do tego zadnego oleju, tyle, ze pierwszy raz jak robie rybe i kotlety to uzywam oleju, taka opcja tez niedobra ? smazenie jest naprawde takie niezdrowe, nie da rady na tym pociagnąć dietki na dluzszą mete ?
[...] ich i nie odgrzewaj. Powinny być świeże i ciepłe - ani za gorące, ani za zimne. Wskazane jest gotowanie w wodzie lub na parze oraz duszenie bez tłuszczu. Wykluczone jest smażenie na tłuszczu i pieczenie, z wyjątkiem pieczenia w folii albo pergaminie. Pamiętaj, że nawet najchudsza potrawa po wchłonięciu tłuszczu z patelni staje się ciężko [...]
[...] można wcinać wyłącznie gotowanego kurczaka, ale pieczenie odbywa sie w temperaturze około 2x wyższej niż gotowanie a wtedy jak wczesniej pisałem uciekaja nam te cenne mikroelementy.Możesz w tygodniu gotować a w wekendy pozwolić sobie na pieczenie i smażenie z małą ilością oliwy lub podduszanie co jest w miare pośrednim sierodkiem.powodzenia :)
[...] z kurczaka 150 gramów, oliwą z oliwek do smażenia 10 mililitrów, ryż woreczek 100 gramów. Wszystkie produkty należy zważyć przed ich obróbką. W tym przypadku będzie to np. smażenie. Olej użyty do smażenia jest w niewielkiej ilości. Tylko tyle, żeby natrzeć nim patelnię. Całość jego wsiąknie w smażony produkt. Ewentualnie do smażenia polecam [...]
[...] b:35,4 tł:24,9 ww:74 kcal:639 // Tutaj ryż i jak zdecydowałeś sie na jajka po treningu to ugotuj na miekko nie smaz i tak za szybko sie nie wchłonna bo mają tłuszcz, a smażenie jeszcze bardziej obnizy jakość tego białka II kolacja - 22:00 przed snem Tunczyk w sosie wlasnym -b:25 tł:0,5 kcal:191 185gr Oliwa z oliwek - tł:99,9 kcal:900 14gr [...]
Np pierś z kurczaka dzisiaj miałem usmażoną...zazwyczaj jej z grilla, w postaci szaszłyku itp, bo bez tłuszczowo i ssssocyśśście i tak się zacząłem zastanawiać czy ten olej powinien zostać wzięty pod uwagę w bilansie. Rozumiem, że smażenie na teflonie, to chodzi o patelnie pokrytą teflonem?
Smażenie to nie najlepszy pomysł. Bez panierki jeszcze ujdzie, ale lepiej po prostu polać oliwą z oliwek kurczaka i ryż albo zwiększyć trochę ilość orzechów. Przydałoby się też włączyć do menu ryby, też te tłuste.