[...] jakies wskazówki. Praca moja jest siedząca, zaczynam późno i koncze późno. Rowerek i inne cwiczenia staram sie wykonywac między dwoma posiłkami. Mam pytanko dodatkowo. Czy smażenie kurczaka na oliwie z oliwek nie bardzo jest na miejscu? Zmieniony przez - tiapatiotia w dniu 2012-07-06 02:15:12 Zmieniony przez - tiapatiotia w dniu 2012-07-06 [...]
[...] potraw. zapominamy o panierkach, które ciągną tłuszcz jak gąbka, a potrawy przyrządzamy piekąc, dusząc, gotując tradycyjnie i na parze. Jeśli już decydujemy się na smażenie to na teflonie i przy użyciu minimalnej ilości zdrowego tłuszczu. 11. Ostatni posiłek ok. 18.00 12. Nigdy nie jemy w biegu, ale powoli. Na posiłek trzeba czasu i [...]
Witam wszystkich. Ten artykul jest poswiecony w wiekszym stopniu dla ludzi ktorzy nie maja pojecia o zdrowym odzywianiu sie, o zdrowym zyciu. Nie badz sam, ukladaj zdrowa diete swoim dzieciom, zonom, mezom, rodzicom, dziadkom. :) Wprowadzenie Kazdy z nas chcialby zachowac szczupla sylwetke przez cale zycie. Wymaga to [...]
[...] marchewka, papryka, brokuły) , tuńczyk z puszki(w wodzie). Lubię smażoną rybę(dorsz lub pstrąg) ale za często jej nie jem. Z jednej strony dużo białka ale z drugiej to smażenie na oleju. Wątróbke drobiową też mogę wsuwać masowo. Ale też to smażenie na oleju. Może zainwestować w elektrycznego grila??? Jak z pieczywem??? Zakaz totalny??? A [...]
[...] nadmiaru kalorii, na co może złożyć się praktycznie wszystko, co zjemy. UWAGA- wliczając do diety oleje lub oliwę- powinny być one spożywane na zimno, czyli nie liczy się smażenie na nich. Gdy wiemy już, co to są makroskładniki, jakie są ich rodzaje i funkcje, przejdźmy do tego- jak na podstawie w/w informacji ułożyć dla siebie dietę? 1) [...]
[...] skórkę, a we wnętrzu nie jest jeszcze właściwie usmażony. Istnieje, więc pewna optymalna temperatura i czas do jej osiągnięcia, przy których tłuszcz przed jednorazowym smażeniem należy dobrze podgrzać przed włożeniem doń produktu przeznaczonego do usmażenia. Dokonując krótkiego podsumowania możemy wywnioskować,( [...]
[...] marchewka, papryka, brokuły) , tuńczyk z puszki(w wodzie). Lubię smażoną rybę(dorsz lub pstrąg) choć za często jej nie jadam. Z jednej strony dużo białka ale z drugiej to smażenie na oleju. Wątróbke drobiową też mogę wsuwać masowo. Ale też to smażenie na oleju. Może zainwestować w elektrycznego grila??? Jak z pieczywem??? Zakaz totalny??? A [...]
[...] siłowni to jakieś 3 miechy rozłożone na 5 lat ), później spróbuję FBW. Są może jakieś ćwiczenia ukierunkowane na pozbycie się brzucha, które do ACT mógłbym dorzucić? - Czy smażenie/grillowanie mięs wchodzi w grę, czy tylko gotowanie? - Jakieś warzywa, których lepiej unikać? - Czytałem, żeby ryb wędzonych nie jeść za często, bo zawierają jakieś [...]
no dobra, Zakrześ zamieścił świetne kompendium o cukrach. Ja tak ładnie i z rysunkami nie potrafię, ale zebrałem kilka siermiężnych informacji o tłuszczach, w ramach gromadzenia na forum brutalnej, elementarnej wiedzy. Znalazłem też w wyszukiwarce kilka przydatnych artów o tłuszczach napisanych z bardziej praktycznej strony: [...]
[...] (ogórek, papryka, pomidor, cebula, sałata). WAŻNE!!! 1. Wszystkie produkty ważymy przed obróbką; 2. Obróbka: gotowanie, gotowanie na parze, pieczenie, grillowanie, wędzenie, smażenie (bez tłuszczu); 3. Wszystkie przyprawy/ zioła dozwolone. Osoby z nadciśnieniem tętniczym lub mające tendencję do zatrzymywania wody w organizmie powinny ograniczyć [...]
[...] jajka rozbijam, ubijam na jednolitą masę, dodaję płatki i na patelnie, smażę na oleju roślinnym, rzadziej oliwa ze względu na dymienie. Tu moje kolejne pytanie, czy takie smażenie nie odbije się jakoś na mojej redukcji? bo z tego co czytam, radzą unikać smażenia, a płatki w innej formie nieciekawie wchodzą 2posiłek -60-70g makaronu z pełnego [...]
[...] to warto kupić, aczkolwiek jeśli tak bardzo nie chce się wam ruszać do sklepu to można to zastąpić przyprawą do kurczaka / przyprawą do kebaba / curry) 6. Bierzemy się za smażenie cebulki, staramy się smażyć ją na małym ogniu i dłużej, żeby nie spalić. Finalnie ma mieć lekko złotawy kolor. Warto lekko posolić. 7. Teraz wrzucamy na patelnię [...]
[...] to jest najwygodniejsza opcja - kanapki ;/ ) 3. 130g piersi z kurczaka/155g ryby + 75g makaronu pełnoziarnistego/ryżu/220 g ziemniaków pieczonych 15ml oliwy (ewentualnie smażenie piersi na oleju kokosowym) 4. Posiłek potrenignowy Gainer (Mass Acceleration) + 200 ml mleka 2% i 100 ml wody / Albo zamiennie białko whey tej samej firmy z Mlekiem [...]
Witam ponownie w nowym watku, tym razem z ankieta, dziennikami diety, podsumowaniem maja i planem na nastepne dwa miesiace. Jestem tu bo chce przejsc totalna metamorfoze, zmienic na zawsze sposob odzywiania, zrzucic pare kilo i wyrzezbic sylwetke. Przez lata mialam setki podejsc do tematu – czasami fikalam nozka i hantelka, zakupilam tone dvd, [...]
[...] WPC 80 ( 0,5 - 1 miarki ) Dodam jeszcze że kurczaka smażę z warzywami na oliwie z oliwek dodanej do posiłku jako całość i wyszczególnionej w wyżej rozpisanej diecie. Wiem że smażenie to najgorszy sposób obróbki termicznej ale inny kurczak mi nie idzie a kiedyś postępując tak samo zszedłem jednak do tych 75 kg. Mój plan TRENINGowy jest [...]
[...] • mleko 0% lub woda wrzątek, jogurt odtłuszczony II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) • 100g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, [...]
[...] witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) • 150g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, [...]
[...] pół puszki groszku konserwowego 120g chleb , jakis zwykły 40g Oczekiwane: 1.Dowolne sugestie 2.Czy powinienem spożywać orzechy arachidowe smażone, solone ? z uwagi na sól i smażenie 3.Czy dżem niskosłodzony na 1,5 godziny przed treningiem to dobre źródło węglowodanów ? 4.Makaron przed treningiem ? 5.Pierś z kurczaka poddana smażeniu na oliwie ? [...]
[...] za "punkt startowy" surową pierś? Przecież w tych 100g jest około 70% mięsa i 30%wody. A woda przecież nie ma kalorii, a poza tym i tak odparuje. Wiadomo, że jeśli chodzi o smażenie, to trzeba doliczyć też np oliwę, itp, ale nie chodzi tu już o wchodzenie w szczegóły. W wielu miejscach można przeczytać, że powinno się liczyć od surowego produktu [...]