[...] takie pytanko. Jak moja dieta ? I skoro mam jesc tego kuraka 2-3 razy na dzien to czy moge sobie go przygotowywac na rozne sposoby czy tylko gotowany wchodzi w gre ? Wiem ze smażenie raczej odpada ale np taki przepis: Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez ok. 15-20 dag sera żółtego sól pieprz Jak przyrządzić? [...]
[...] warzywami 8. ok 21 - gdy byłem głodny czasami - jajko na twardo... Ogólnie starałem się jeść dużo różnych gatunków warzyw i ryb na różne sposoby. Gdy już decydowałem się na smażenie, to na oliwie z oliwek. Zamiennie z rybą jadłem mięso z piersi kurczaka, czasem stek wołowy (jadam prawie surowy - 3 minuty smażony z jednej, 3 z drugiej strony). [...]
Dieta: Śniadanie I: Musli Gellwe bananowe 50g + 0,3 l mleka 0,0% + jajo kurze gotowane (B 24g W 48g T 13g) Musli wywal. Daj płatki owsiane, możesz dodać orzechów/rodzynek. Ma to być najbardziej obfity posiłek w dniu Śniadanie II: (szkoła) Jabłko + ok. 200g jogurtu naturalnego (B 9g W 27g T 4g) W każdym posiłku masz mieć pełnowartościowe białko. [...]
1. trzy -cztery białka jajek smarzone na teflonie + 4 łyżki płatków owsianych zalanych sokiem wyciśniętym z pomarańczy Smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki produktu. Najlepiej jest gotować. Śniadanie powinno być obfite w kcal, największy posiłek w diecie 2. koktajl białkowy- polecono mi odżywke proteinową z olimpu Pure95 Nie zastępuj [...]
no to ladnie!! ale de bi le k ze mnie!! ok odstawiam otreby, smazenie nawet na 1 lyzce nei jest ok? bo gotowany i pieczony cyc juz mi przez gardlo nie przechodzi, dobrze ze galaretka z kurczaka jest w miare "mokra". owoce jadlam bo od czasu do czasu widze brakuje mi jakiejs slodkosci, nie jem wogole slodyczy wiec sadze ze i tak powinno [...]
Ale to głębokie smażenie, ja zwykle jajko sadzone, omlet, czasem kurczaka, rybę, staram się na teflon, ale krzyczą na mnie, że niszczę patelnię ;) Dobra, nie spamuję już...
aminokwasom nic se nie stanie ale obtalanie go w bułkę tartą i smażenie na oliwek nie da rady możesz usmażyć na smalcu bez żadnej panierki jak jesteś na jakimś lowcarbie a dodajesz do kurczaków przyprawy jkieś ?? jak nie to dodaj jakichś przypraw mi podchodzi najabrdziej przyprawa do kurczaka złocista kamisa szamie i szamie i nie nudzi sie
[...] potraw (są ludzie pijący z kieliszka, ale to dla mnie dziwne). Możesz dodać do surówki, polać ryż czy makaron. Ewentualnie wykorzystać do smażenia. Napisałem ewentualnie, bo smażenie nie należy do najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków (o tym też znajdziesz informacje w podwieszonych tematach działu Odżywianie). Pierś z kurczaka to [...]
A tak Darku smażenie.Mama mi podpowiedziała bo nie mogła patrzeć jak wtranżalałem taki zwykły prosto z folii.Ja piekę w piekarniku, pokrojony w plastry z ziołami.Zjadam to z pieczywem i np. sosem pomidorowym lub posypuje białym serem pierś z kurczaka na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika, dla mnie bomba ;) Monotonia w diecie raczej nie sprzyja [...]
dzisiejszy trening tragiczny, chyba jestem przetrenowany - brak motywacji, ciagle sie budze, jestem zmeczony i sila spada. barki: wyciskanie sztangi 3 serie 10/10/8 odwodzenie ramion w bok stojac12/12/12/12 odwodzenie ramion w pochyle 12/12/10/10 biceps: uginanie ramion z hantlami siedzac 10/8/8 uginanie ramion ze sztanga stojac 8/8/7 modlitewnik [...]
te "ekstra vergin" to jak rozumiem jest typ oliwy, bo w supermarkecie widzialem z 7roznych producentow z tym napisem mam nadzieje ze niewazne ktory bedzie dobry, najtanszy byl firmowany marka supermarketu (Tesco) a dlugie smazenie, to co to znaczy?? jak smaze piers kurczaka (5-10min) to juz jest dlugie??
[...] Gdzie nie spojrzę na diety redukcyjne to zalecają spożywać białko w ilości prawie takiej samej jak przy treningu na masę. Ale spróbuję jechać na te 30%. A jak to jest ze smażeniem potraw? Jeżeli użyję małą ilość tłuszczu to jest ok, czy po prostu sam proces smażenia wywiera negatywny wpływ na to co jem. Wydaje mi się, że jeżeli zachowam [...]
1. hm, opcji śniadania jest sporo, polecam placuszki z jajkiem i owsianymi. rozmemłanie jajek i płatków trwa minutę, smażenie na oliwie 3 minuty i jedzenie 4minuty = 8 minut. 2. Prażonych solonych orzeszków sie raczej niepoleca, bo tłuszcz pod wpływem temperatury ulega zmianom, dodatkowo (podobno) witaminki i minerały tracą się podczas obróbki. [...]
Az tak tragicznie ta dieta Twoja nie wyglada. Zamien bulke biala na ciemne pieczywo, albo wogole wywal i daj owsianke. Potem juz posilki masz w miare dobre. Tylko oliwe podziel na dwie porcje i dodaj do posilkow, ale nie w potreningowym. Obetnij troche ww, doloz owoce i warzywa, nie pij gazowanych slodzonych i zacznij aero krecic. Mozesz mieso [...]
nie bardzo ten dzial... ale Ci troche pomoge mysle ze lepiej 2500 niz 1500 bo zwolni metabolizm i nic dobrego z tego nie bedzie mieso czerwone, smietana, sery tluste tak, jesli chcesz miazdzyce szybko. mysle ze ryby/drob jest lepszy. czerwone raz, dwa w tygodniu najwyzej. wedlin/parowek/kielbasy nie tykaj - wszystkie czesci nieprzetworzonego [...]
Sniadanie (7) 2-3 jajka(całe) forma dowolna? jajecznica,na mięko, twardo? tak forma dowolna musli: platki owsianane rodzynki orzeczy włoskie mleko (1.5%)? owoc gainer(gainbolic 6000) ok, gainera wyrzuc, pij go wg. brakow w dicie i zaraz po treningu Sniadanie II- w szkole(10.30) Chleb żytni razowy z oliwą czy z masłem? daj z maslem ale [...]
[...] po przeczytaniu tego bo u mnie na chacie cały komplet metalowych garnków i patelnie tylko z teflonu ;/ Jak możesz odpowiedz mi też czy pieczenie mięsa w piekarniku lub smażenie go na patelni używając do tego np. beztłuszczowego PAM lub zdrowych tłuszczy takich jak olej z pestek winogron czy oliwa z oliwek jest niezdrowe? Wiele osób poleca [...]
Doczytałem kilka tematów i troche zmodyfikowałem diete (dodałem także ilości btw): I Śniadanie jogurt naturalny /kefir 200g Musli własnej roboty: otręby pszenne+rodzynki+słonecznik+siemie lniane+orzechy 250g Oliwa z oliwek 10g b:41g, t:63g, w:64g, 1050kcal II śniadanie (szkoła) Kanapki z szynką/kiełbasą/rybką,kiełkami,serem Jabłko Kefir [...]
Jest tyle sposobów na przyrządzenie kurczaka, że smażenie jest zupełnie niepotrzebne. Wg mnie najlepszy sposób to zainwestowanie w patelnie grillową(koniecznie żeliwną). Pierwsze kilka razy wychodzi średnio(trochę sie przypala) ale później to już miodzik. Marynujesz sobie np na 2-3 dni mięsa i jak chcesz to tylko wrzucasz porcję na patelnie