W śniadaniu brak pełnowartościowego białka nie ma jaj, ryby, mięsa. Pieczywo żytnie chrupkie od czasu do czasu, jeśli masz gdzieś piekarnie z prawdziwego zdarzenia to pewnie pieką chleb na zakwasie ;-) Pasztet domowy? Robisz sam? TUńczyk i inne ryby w puchach od czasu do czasu. I jak już wyżej zostało napisane. ZA MAŁO KALORII i SKRAJNA ILOŚĆ [...]
Dodanie. Pełnowartościowy posiłek w którym znajdą się źródła białka (mięsa, podroby, ryby), źródła węglowodanów (kasze, ryż, ziemniaki, makarony, owoce) oraz rozsądna ilość tłuszczy (tłuste mięsa, tłuste ryby, olej lniany, kokosowy, smalec, masło, oliwa z oliwek, wiórki kokosowe, awokado).
[...] i surowych), Echh ;)... ja swoje - Wy swoje. Zwieksze ilosc pomidorów, skombinuje ogóry kiszone z piwnicy, wiecej nie jestem w stanie zrobic. - lniany jak najbardziej ok, orzechy również, tłuste ryby także warto uwzględnic (p.s. nie zjadaj orzechow przd snem) Jakiś konkretny sklep z dobrym lnianym? Ryb nie jadam, orzechy przed snem odpuszcze.
[...] doradzić co można zjeść. Po pierwsze 5-6 posiłków dziennie. Najlepsze źródła węglowodanów to płatki owsiane/ryż/makaron/kasze/pieczywo razowe. Źródła białka pierś z kurczaka/ryby/jajka. Źródła tłuszczy oliwa z oliwek/pestki z dyni/orzechy/ryby. Na śniadanie możesz zjeść owsiane z mlekie i jajka. Drugie śniadanie np. pieczywo razowe z [...]
Jest ok, jednak zastanowiłbym się, czy aby na pewno inwestowac w mirunę. Z tego co mi wiadomo, to również hodowlany gniot, jak panga. Możesz wykorzystać polskie ryby. Dodatkowo rozważyłbym, by w pewnej części dostarczane ryby były tluste...
[...] z kurczaka? Skąd go bierzesz? Przecież masz już wliczone udko z kurczaka w posiłku. W diecie Twojej brakuje kwasów tłuszczowych omega 3. Sugeruję wrzucać regularnie tłuste ryby morskie lub suplementację omega 3. Śmietana jak najbardziej może być źródłem tłuszczów w diecie, ale niekoniecznie głównym. Tłuszcz z kurczaka wziął się z tego, że z [...]
[...] od nowa. może brzmieć strasznie (i zdecydowanie powoduje na dłuższy czas obrzydzenie do jajek ;p ) ale uwzględnia większość produktów - warzywa, owoce, mięso czerwone, drób, ryby, nawet nabiał - i z tego powodu swojego czasu wydawała mi się całkiem niegłupia (szczególnie w porównaniu z tzw. kopenhaską - siódmy dzień bez kolacji). dwa. trening: [...]
Zdecydowanie więcej białka - czyli mięso, ryby, warzywa strączkowe. Tłuszcz podciągnij do co najmniej 60 g. Jeżeli masz dojście do prawdizwego mleka, serów - to super, ale staraj się nie szaleć z ilością. Jeżeli jesz sklepowe, to ok. 150 g dziennie. Przeczytaj sobie artykuł CO jedzą ladies ( w regulaminie działu, podpatrz po dziennikach jak jedzą [...]
[...] chyba że u niektórych roślinożernych przed okresem zimy. Mięso gryzoni i parzystokopytnych jest chude, a dieta uzupełniana - w pobliżu zbiorników wodnych, mórz i oceanów - w ryby i skorupiaki dostarczała dobrej jakości białka i tłuszczy nienasyconych. Oczywiście, jedzenie mięsa dzikich zwierząt daje również pewną ilość tłuszczy nasyconych, ale [...]
Chyba nie jest tak źle - zjadlem barszcz z uszkami, troche ryby z kartoflami i kapucha z grzybami i kilka kawalkow sernika. Dzisiaj chyba bedzie ostrzej bo sie kaczka pieczona szykuje
No moja mala akademicka lodówka niestety nie pomiesci 5 kg, no moze, ale mam ryby aktualnie na skladzie, wiec wzilem tylko 1,5kg. Wlasnie szukam Lidla gdzies na mapie w mojej okolicy w W-wie ale daleko są raczej.
[...] ale nie moge nic o tym znaleźć, Wydaje mi się że za trawienie białek w żołądku odpowiedzialny jest enzym pepsyna, a czerwone mięso jest trudniejsze do strawienia niż białe, ryby oraz białko zwierzęce, ale nie wiem w jaki posób spożywanie łącznie ww produktów miałoby spowalniać wchłanianie. Owszem istnieją niedogodne dla człowieka połączenia [...]
[...] potrzeb , jezeli chcesz to moge tylko wymienic Ci produkty z jakich ja ulozyc a reszte znajdziesz w internecie... troche samodzielnosci ;-) Białko : drób/wołowina/ryby/jaja/twarogi (ew. odżywka) Węglowodany : ryż/makaron/ziemniaki/kasza/płatki owsiane/chleb razowy (ew. odżywka) Tłuszcze : oliwa z oliwek/olej lniany/bakalie/tłuste [...]
[...] tym lepiej. Resztę tłuszczy mam raczej ok, do sałatek oliwa z oliwek, albo olej lniany, na patelnię idzie kokosowy, czasem masło klarowne do omleta, orzechy, pestki i tłuste ryby lubię. Niezdrowe tłuszcze zaczną wpadać przy urozmaicaniu mięs, bo nie zawsze pewnie kupię najchudsza wołowinę, ale nie dajmy się zwariować. Ma być zdrowo, ale nie [...]