[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
[...] dwie później robię trening i po treningu posiłek potreningowy będący jednocześnie późną kolacją. Lekko licząc 700g warzyw duszonych w wodzie z olejem rzepakowym plus 250g ryby. Na dobry sen dodatkowo wpada jabłko, garść pestek dyni i druga garść suszonych śliwek. Jak mi się kaczka skończy, planuję wymienić ją na coś innego ale nie bardzo [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]
Białko to nie tylko polędwica, wołowina i drogie ryby , masz podroby różnej maści , pierś z kury jest aktualnie dość tania . schab też , niestety ale chcąc robić coś w miarę dobrze to tzreba się dostosować.
[...] Następnie podziel sobie kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
a co to na tym 2 zdjeciu jest, coś nadziewane serem białym ? Filet z soli zwinięty w taką rolkę to białe to zwykły sok/białko z ryby co się ścięło i taki wygląd. + szparagi, puree i sos z rukwi wodnej. Dawaliśmy to w pracy na menu wielkanocne na wyjazdy i też udało się w poniedziałek mi zjeść bo zrobiliśmy kilka za dużo.
[...] zerowego, zadbaj o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Kreatyna jest naturalnym związkiem występującym w naszym organizmie oraz w pożywieniu. Kreatyna nie jest dopingiem, ale znacząco wpływa na wyniki sportowe. Boom na kreatynę, rozpoczął się w konsekwencji zdobycia wielu złotych medali na igrzyskach olimpijskich w Barcelonie w roku 1992. Wielu sportowców to właśnie suplementacji kreatyną przypisywało [...]
Rybka szła dwa razy bo bardzo lubie :) Nagład się nazywa jak ktoś lubi ryby to polecam /SFD/2021/4/8/d00be18eaf2b4c7b86786ab5a334864b.jpg /SFD/2021/4/8/9ded463023a54f54bc212c7cd8d09339.jpg /SFD/2021/4/8/58bf373f84cd4739914f8842591abdc4.jpg Zmieniony przez - Einarr w dniu 2021-04-08 22:41:53
Droga do poprawy sylwetki jest trudna. Przeciw redukcji buntuje się fizjologia (dziedziczone mechanizmy ewolucyjny), psychologia („przecież to jedno ciasteczko mnie nie zabije”) oraz stają na przeszkodzie zakorzenione nawyki (np. słodzenie kawy, herbaty, picie soków owocowych, popijanie drinków). Łatwość publikowania sprawia, iż w Internecie są [...]
[...] Jak już oglądasz to jakiś pakierow, a nie kobiety. Pakiery wiedza co robią jeżeli chodzi o trening siłowy. Jak nie wrzucisz dobrej michy i ciężaru, to waga będzie stała. Ja jadam jakieś mięso, ale też ryby, rośliny strączkowe, trochę nabiału. Ogólnie nie trzeba dużo, ale zdrowo i pożywnie. Zmieniony przez - ManMachine w dniu 2021-04-10 22:12:31
Przykladales się do tych nóg? Dziwne żeby waga tak poszła przy właściwym treningu nóg. Mam na myśli przysiady ze sztanga, najlepiej głębokie. Może jeszcze jest jakaś nieprawidłowośc w diecie. Ogólnie jak chcesz pozbyć się kilogramów, to zalecam odstawienie chleba itd i ogólnie wegli, chyba że jakieś kasze rano, do tego ryby, jakieś mięso lekkie.
[...] jeszcze jest jakaś nieprawidłowośc w diecie. Ogólnie jak chcesz pozbyć się kilogramów, to zalecam odstawienie chleba itd i ogólnie wegli, chyba że jakieś kasze rano, do tego ryby, jakieś mięso lekkie. Nie rozumiem pytania. Chodzi o to, że gdybym się przykładał do treningu nóg to bym tak nie przytył czy co? Mi się wydaje że to kwestia bardziej [...]
[...] sztanga, najlepiej głębokie. Może jeszcze jest jakaś nieprawidłowośc w diecie. Ogólnie jak chcesz pozbyć się kilogramów, to zalecam odstawienie chleba itd i ogólnie wegli, chyba że jakieś kasze rano, do tego ryby, jakieś mięso lekkie. Nie tyje się od węgli tylko od nadmiaru kalorii. Może jeść chleb od czasu do czasu i nie w przesadnych ilościach.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Okres okołotreningowy jest bardzo ważny. Niewłaściwe postępowanie dietetyczno-suplementacyjne może spowodować, że jakość treningu drastycznie się pogorszy lub odnotujemy spadek osiągów. Prosty przykład Przedstawiony model możemy rozłożyć na 3-5 posiłków (ze względu na huśtawkę insulinową korzystniejsze są większe przerwy między posiłkami, czyli [...]