[...] potem przejść do jej układania (wszystkie informacje można już znaleźć w podwieszoncyh postach) 2.Przy układania diety należy pamiętać o ZDROWYCH TŁUSZCZACH czyli: tłuste ryby (makrela, śledź, łosoś), oliwa z oliwek, orzechy, nasiona słonecznika.. 3.Apeluję jeszcze raz aby nie zapomnieć o WITAMINKACH i dorzucać w miarę możliwości do posiłków [...]
[...] co stanowić będzie 90g tłuszczu spożytego w ciągu całego dnia. Z tych 90g aż 30g powinno pochodzić z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, co przy stosunkowo ubogiej w ryby oraz tłuszcze roślinne diecie przeciętnego polaka stanowi istne dietetyczne wyzwanie! Dalej 30g powinno pochodzić z jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, zawartych w [...]
[...] Wpływa na formowanie krwi i układ nerwowy. Jej brak powoduje zapalenie nerwu, choroby skóry łojotok i trądzik. Źródła występowania: Nieuskane ziarna zbóż, orzechy, banany, ryby, drożdże, śliwki, fasola, pomidory. Zalecane normy: 1,6-2,0 mg kobiety, 2,0-2,5 mg mężczyźni. Odpowiada to dwóm porcjom chleba lub klusek z pełnej mąki plusjeden owoc i [...]
[...] ramion ma przyczepione linki, które utrzymują ją nad ziemią. Jeśli to zrozumie, z pewnością bardzo ulży swoim stawom. JESC WIECEJ RYB Wskazane jest wzbogacenie jadłospisu o ryby z zimnych mórz i oceanów, takie jak łosoś, śledź czy sardynka. Są one bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, które korzystnie wpływają na chore stawy, zmniejszając [...]
[...] powinny one być albo z przewagą białek albo z przewagą węglowodanów. Przykładowo: by dostarczyć do organizmu 22 g białka musimy spożyć 100 g piersi kurczaka lub 130 g ryby lub 150 g sera chudego a tylko 28 g odżywki wysokobiałkowej. Jeżeli spożywamy 3 posiłki dziennie (tradycyjne) to warto dołączyć np.1 koktajl proteinowy w celu [...]
[...] ciała - ujdzie ;) ) 2100x0.75= 1575 kcal z tłuszczy, tj. 175 g tłuszczy (dużo, k***a...) źródłem tłuszczy będzie oliwa z oliwek, olej lniany, jajka, czasami tłuste mięso i ryby oraz orzechy. białko - jaja, mięso (głównie kurczak/schab/karkówka) czasami ryby oraz ser biały i odżywka białkowa. starając się jeść 5 posiłków ich średni rozkład [...]
[...] smalcu i masła. Wystarczająca ilość tłuszczu zwierzęcego dostarczana jest bowiem z produktami mięsnymi i mlecznymi. Ważną pozycję w jadłospisie sportowca powinny stanowić ryby, które dostarczają nie tylko wartościowego białka, ale i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, których udział w ogólnej puli energii powinien wynosić ok. 2%. Białko - [...]
[...] niepowinno sie wogule dopuszczac do nawet chwilowego glodu? 2. W tej diecie utrzymuje 1 rzecz smażoną czyli jakies 200 - 300g mintaja jakoś nieprzychodzi mi jesc tej ryby w postaci gotowanej :/, uwzględniłem oliwe którą się dodaje do smazenia i przez to nieprzekraczam dziennego zapotrzebowania na tłuszcz i utrzymuje w chyba dobrym [...]
[...] spożyć. II posiłek Posilek w szkole 150g piersi z kurczaka lub indyka lub schabu lub wołowiny lub cielęciny lub 8 białek z jajka lub 50g odżywki białkowej lub 200g ryby chudej(dorsz, mintaj, tuńczyk) lub 300g chudego twarogu + 75g ryżu(najlepiej brązowy lub naturalny. Te nazwy występują zamiennie) lub kaszy gryczanej lub makaronu [...]
[...] spożyć. II posiłek Posilek w szkole 150g piersi z kurczaka lub indyka lub schabu lub wołowiny lub cielęciny lub 8 białek z jajka lub 50g odżywki białkowej lub 200g ryby chudej(dorsz, mintaj, tuńczyk) lub 300g chudego twarogu + 75g ryżu(najlepiej brązowy lub naturalny. Te nazwy występują zamiennie) lub kaszy gryczanej lub makaronu [...]
Witam. Od razu informuję, że ta dieta nie jest mojego autorstwa i chcę tylko się spytać o sens jej stosowania, ewentualnie które potrawy/produkty są niedopuszczalne. -warzywa: cebula, czosnek, kapusty, seler, pietruszka, marchew, rzodkiewka, szpinak, sałata szczypiorek, papryka, grzyby , rośliny strączkowe, soczewica ,przyprawy Warzywa jemy z [...]
[...] i tłuszczy w pojedyńczym posiłku. Co jeść: Białka: Mięso (najlepiej drób?), również chude czerwone, ser biały chudy i półtłusty, mleko, jogurty/kefiry naturalne (nabiały), ryby, jajka, soja?, ewentualnie chude wedliny dobrej jakosci. Tłuszcze: Oliwa z oliwek extra virgin, olej lniany tłoczony na zimno, orzechy i nasion, tran/kapsułki omega-3, [...]
[...] godziny ok. 8.00, 11.30, 15, 19. ŚNIADANIE, DRUGIE ŚNIADANIE oraz KOLACJA: 50g pieczywa (razowego, 7 ziaren, graham) + 30g. chudego serka białego z odrobiną mleka 0,5%/30g. ryby wędzonej/ 30g. chudej wędliny robionej w domu z mięsa drobiowego, zazwyczaj z piersi z kurczaka i indyka z dodatkiem przypraw;p najczęściej pieczone. Bez dodatku masła [...]