Szk, Dremor to chutliwy gość, z ostatnich doniesień w spamie wiadomo już o drugiej kobicie z tindera. A ile jeszcze faktów pozostaje nieujawnionych? :)) Niech Zabstyl wyjaśni, co to "patelnia", ja czuję, że nie odpokutowałem jeszcze za ten pasztet z królika a co dopiero gadać o patelni %-) Zmieniony przez - Sepko w dniu 2019-05-03 21:45:07
Dziś na obiad udko gotowane + kotlety z soczewicy z dodatkiem niewielkiej ilości ryżu i cebuli smażone na niewielkiej ilości tłuszczu (patelnia posmarowana oliwą z oliwek). Trochę przypominają te kotlety falafel, ale falafel ma ten minus, że jest smażony w głębokim tłuszczu i lepiej go przyrządzać w piekarniku.
[...] Marynujesz dlugo przed smazeniem i w jakiej ilosci fatu? Masz jakis sposob sprawdozny na smazenie tj rzucac na rozgrzana bardzo rozgrzana zimna patelnie czy bardziej dobra patelnia i elo? Dobę zazwyczaj i bez tłuszczu, bo po co. Czasem może doleję do 2-3kg z 10-20ml oliwy, ale raczej bez. Dobry tip to kwaśna marynata, która już przed obróbką [...]
Acha. . . jak to byuo. . . zaraz zobaczymy jak pani nie radzi sobie z patelnią, ale na szczęcie jest skrzat Oraz :************************* :****************************** ajak! Oraz wobec chwilowej ucieczki jakoś sieu jeszcze zdzwonimy
Hehe, szczupakom patelnia nie grozi, jedynie bóle szczęki i ewentualnie wizyta u protetyka Proponuję żeby ten mp3 z panem radnym puszczać codziennie w TV w trakcie następnej kampanii wyborczej Pozdrawiam, Tyka zamiast dawać soga kliknij tu : http://www.pajacyk.pl
[...] do tostow jak ktoś lubi takie smierdziuchy %-) Ja mam ten minus ze bezlaktozowe musze, z glupiej kostki sera 10g fatu idzie, tak samo bialko to izolaty tylko. Marynujesz dlugo przed smazeniem i w jakiej ilosci fatu? Masz jakis sposob sprawdozny na smazenie tj rzucac na rozgrzana bardzo rozgrzana zimna patelnie czy bardziej dobra patelnia i elo?
Oddawaj fartucha!! U mnie kura zawsze z patelni, patelnia psiknięta oliwa w sprayu i na moment na duży ogień z obu stron. Później zmniejszam i i przykrywam na chwilę. Zmieniony przez - ryba266 w dniu 2019-10-02 20:26:07
Ja mam takie nadgarstki cienkie i ogółem stawy a znów dłonie.... jak patelnia haha /SFD/2021/5/9/3601849e14ac4256bbfe09a16bf41f12.jpg Zmieniony przez - dmq92 w dniu 2021-05-09 11:39:27
Ja mam takie nadgarstki cienkie i ogółem stawy a znów dłonie.... jak patelnia haha /SFD/2021/5/9/3601849e14ac4256bbfe09a16bf41f12.jpg Zmieniony przez - dmq92 w dniu 2021-05-09 11:39:27 Mieć paluchy jak parówki też kiepsko.
wrzuć te zdjątka w temacie do zdjęć kolego bo tu je pewnie zaraz usuną (to nie jest temat do zdjęć).. i jak byś mógł to strzel je czymś innym niż patelnią %-)
[...] strony (gora, dol i boki), tylko dla zamkniecia struktur miesa. obracamy mieso na patelni tylko i wylacznie szczypcami, nie wolno nakluwac miesa. i tak obsmazonego, razem z patelnia wkladamy do piekarnika na 7-8 minut w 180 stopniach :-)) Próbowałem i tak. Problem taki że mój piekarnik chyba nie ma 180st / ustawiając na 180. Ma 10lat +. [...]