[...] na dziś wyczerpany :)) nie ogarniam tego - jak ten burger może mieć 40g białka i 65g węgli nie wiem jak oni to liczę mięcha 100g nie było,no max 150g,ale to max jeszcze panierka,to białko chyba z sałaty i pomidora z kolei buła taka waży góra 100g może węgli te 65g jeszcze dałoby się nazbierać - choć wątpię,za to ilość białka? wtf? tak fast [...]
przypomniała mi sie fantastyczna panierka do kurczaka, albo ryb pierś z kurczaka kroimi w plasterki( jeśli wolimy mniejsze kawałki) panierka (składniki na oko) jajka rozbęłtowywujemy widelcem,dodajemy łyzeczkę lub więcej majonezu (!) przyprawiamy solą,pieprzem, ostra papryką, dodajemy starty żółty ser, i szczyptę mąki ziemniaczanej, całość [...]
[...] rozcięciu worka tak : Cała porcja czyli 50 gram Makaronu Durum + 220 gram Piersi z Kurczaka prezentowała się w następujący sposób : Dodałem troszkę ketchupu, mega smaczne, panierka wyszła bardzo dobrze, a bałem się, że nie wyjdzie ponieważ akurat nie była stworzona do pieczenia w worku, a wyszła na prawdę mega dobrze, bardzo pikantna i nie [...]
jeśli odpowiednio się smaży to i tego tłuszczu dużo panierka nie wciągnie ale z drugiej strony jakbym miał się przejmować 2kotletami schabowymi zjedzonymi raz na dwa tygodnie z frytkami to nic bym nie jadł
[...] a do panierki nawet 1/4 łyżeczki, nie więcej bo to niebezpieczne dla zdrowia. Saletra to tutaj kluczowa sprawa, bo powoduje pęcznięcie panierki w efekcie czego po usmażeniu panierka jest chrupiąca i krucha (jak w KFC) Mąka uniwersalna znaczy pszenna typ 500. Z solą trzeba uważać bo gdy damy za dużo (szczególnie do panierki) to zepsuje nam [...]
No to wydało sie czym odzywiają się panowie "pogrubieni" ;) Panierka zawiera smażone tłuszcze i węgle proste - najgorsza możliwa kombinacja. Nie jadłem tego ale przypuszczam panierka opiera się na płatkach kukurydzianych i ze zdrowym odzywianiem nie ma nic wspólnego. Moderator Odżywianie
14 RAD JAK POZBYĆ SIĘ TŁUSZCZU 1. Naturalnie „light” Nie poddana obróbce żywność ma mniej tłuszcz; 100 g ziemniaków w mundurkach ma 0,3 tłuszczu (66 kalorii), a chipsy 40 g (549 kalorii) 2. Smaż bez tłuszczu Jeżeli jednak używasz tłuszczu patelnie pokryte teflonem smaruj olejem. Wylewaj olej z patelni zaraz po [...]
miałego go smak hmmm ciężko opisać na pewno nie wsiąka jak olej po co chcesz smażyć z panierką ? usmażysz ale oczywiście nie będzie to samo co na oleju, gdyż jak wiadomo smażenie z typową panierką to wsiąkanie fatu jak w gąbkę
Panierka z mąki owsianej, w mizerii zamiast śmietany 30tki to skyr 0% fat, nalewka robiona na syropie zero i słodzona słodzikiem. I wszystko jasne skąd waga spadła %-)
[...] wcale. Co do wpc byl juz poruszony temat ale jak widac niektorzy wola czytac ostatnia strone niz caly temat (z jajkami bylo to samo) ;-) Nurtuje mnie ostatnio jak to jest z panierka na kurczaku? Chodzi o gotowe, mrozone piersi z kurczaka z panierka. Wychodzi 3x taniej niz kupowanie surowego miesa i chcialbym jakis doglebnych odpowiedzi aby [...]
http://www.sfd.pl/temat228378/ W trakcie obróbki część wartości odżywczych zawsze zostaje utracona, więc omega 3 również, ale nie spotkałem się z dokładnymi badaniami na ten temat. Najlepsze metody to gotowanie na parze, wędzenie i duszenie. Poczytaj to http://www.sfd.pl/temat228180/ "niewiem co lepsze smażona, w panierce, na glebokim oleju [...]
[...] jak wroce to to zrobie, obiecuję;) Sylwia - bardzo dobrze ze ktos je wymyślił - nie wiem w czym innym mialabym niby chodzic gdyby nie one. Co do czekolad to kupilam je w EPI markecie.Gorzka smakuje jak gorzka a mleczna jak mleczna - smak sie nie zmienia tylko cena nieco wyzsza. Sylwia to nie jest zadna panierka tylko wlasnie starta czekolada ;)
[...] miałeś za dużo kalorii i waga poszła w górę za mocno, czyli fat. Ryba nie ma nic do tego tylko licz makro to będzie wszystko dobrze szło :-) Chodzilo mi bardziej o to ze panierka wchlania duzo oleju roslinnego ktorym polewam blaszke i ze od tego moglem przytyc bo co do reszty to jak mowie wszystko caly czas jest tak samo, czyli to napewno nie [...]
[...] resztki z obiadu wczorajszego (kotlet) plus resztki białek. Ciekawe czy taki schab obdarty z panierki ma mniej czy więcej tłuszczu niż surowy? Zawsze mam wrażenie że to ta panierka działa jak gąbka.... /SFD/2018/4/13/9f5919a13c1c4fc9a338ecd6bf5237ec.jpg /SFD/2018/4/13/4426f85af86f4bc2a7d319bf5ff2ad2d.jpg [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
panierka z torebki |-) myślałem że może jakiś fajny przepis wyciągnę bo wyglądała dobrze wszystkie fit panierki są niedobre %-) nie ma to jak prawdziwa panierka na schabowym od mamy \-)
Ja ostatnio zostalem wyproszony do pokoju obok na noc :-D Winnym okazala sie byc panierka do kurczaka z lidla. Nie wierzylem i powtorke tego pysznego dania zrobilem sobie do roboty wczoraj. Blad!!! Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 21.01.2019 14:12:28
[...] tłuszcz. Spokojnie można zrobić je w pierkarniku, ale do konkretów: - Do zrobienia panierki masz kilka opcji: - bułka tarta z przyprawami - kruszone płatki kukurydziane - panierka panko (Dostępna w głównie w hipermarketach) - Gotowa panierka z lidla Te dwie ostatnie są najbogatsze w smaku jednak mają bardzo dużo soli no i składem będą na [...]
To brązowe to panierka ? Zamiast tego mogę Tobie polecić mój sposób : kupujesz w biedronce "Przyprawę do kurczaka z serii Przyprawy Świata " w takim pomarańczowym opakowaniu, bardzo dobra, przyprawiasz tylko tym i pieprzem i do piekarnika. Dodam że kure jem ze 4 razy na dzień i mi się nie nudzi, naprawde dobra ta przyprawa, możesz [...]
5g daje dla spokoju. Jak więcej fatu, typowy schabowy, to z 10. Ale staram się wybierać kawałki Gdzie tego fatu nie ma dużo. Tylko tyle fatu wchłonie panierka? Myślałem że koło 20g ☺