[...] miała kalorii?".Po pierwsze żeby dobrze odpowiedzieć trzeba znać wagę i skład.Dam Ci przykład wartości na 100g produktu: a)bułka tarta(przeważnie używana jako panierka w takich wyrobach) -białko 9,7g -węglowodany 77,6g -tłuszcz 1,9g -347kcal b)mintaj -białko 16,6g -węglowodany 0g -tłuszcz 0,6g -73kcal c)morszczuk -białko 17,2g [...]
Masło maślane, produkty ważysz już po obróbce termicznej, bo masz np grilowana polędwica ona jest już po obróbce, dorsz w paneirce to samo 200g mało jak na dorsza bo spora część to pewnie panierka.
Na pewno bedzie zdrowsze i bardziej fit ale to nie rozwiazuje zadnego z powstalych problemow, nadal w panierce bedzie extra tluszcz, a ty nadal nie bedziesz mial pojecia ile panierka nawet po odsaczeniu tego tluszczu zatrzymala... Biorac pod uwage ze 1g tluszczu to 9 kcal, to taki kotlet moze ci sporo namieszac w bilansie makro.
Nawet "zdrowa" panierka przestaje być zdrowa, kiedy wchłania dużo tłuszczu przy smażeniu i kiedy jada się takie potrawy bardzo często, obciążając wątrobę. Płatki owsiane, otręby itp. - chłoną tłuszcz chyba nawet lepiej, niż uważana za niezdrową, bułka tarta.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przebudzeniu (kiedyś znajomy dietetyk mi tak podpowiedział). Zamiast bułki z serem żółtym jedz ciemne pieczywo z szynka albo serem białym. Schabowy odrazu kojarzy mi się z panierka która nasiąka tłuszczem z patelni czyli takim nie do końca zdrowym, jeśli się nie mylę to odstaw te formę mięsa. Zamiast tego pomarańcza zjedz jakiś jogurt naturalny [...]
Nawet jeśli mnóstwo tej oliwy zostaje na patelni ? w naczyniu żaroodpornym? Wszystko - czyli marynatę i przyprawy, sól morską, pieprz też ??? No i to 1 pytanie: Czy taka panierka z mąki razowej + 1 jajka jest zdrowa i dobra na redukcji ? Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-02-23 16:49:09
faktycznie nie ogarnałem, zobaczyłem dłuższy opis i panierka to juz nie patryzłem, że to bez, ale i tak waż przed obróbką no i to makro będzie też inne bo 100g fileta ma ok 100kcal a u Ciebi ejest to prawie 240kcal na 100g, tłuszcze możesz dodawać czy to ryż polewać, czy przegryzać orzechy, dodać ryby, jajka mogą być - to co wliczysz i nie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wypełnij ankietę działu i podaj swoje aktualne zapotrzebowanie. Już teraz mogę powiedzieć, że: - Za dużo tłuszczu, daj 1g na kg masy ciała maksymalnie oraz zadbaj o zdrowsze źródła - Czekolada, panierka, chleb pszenny (pieczywo jest ok, ale nie pszenne), kiełbasa (chyba że domowej roboty) i bagietka wylatują. - Co za płatki kukurydziane?
z panierką nie przesadzaj, bo chłonie tłuszcz, jak smażysz to smalec jest ok ziemniaki po treningu też nie są złą opcją, najlepiej gotowane w skórce pozdr
Oczywiście, że możesz dzielić posiłki na 6,4,3. Dieta ma być dostosowana do Ciebie ( Twojej wygody ) Panierka wypada, ewidentnie. Oliwa z Oliwek Extra Virgin nada się do sałatki, opcjonalnie do krótkiej obróbki termicznej, aczkolwiek jeżeli szukasz źródła tłuszczy do częstego smażenia celuj w olej kokosowy, nie drogi, a wartościowy. Urozmaicaj [...]
Panierką bym sobie nie zawracał głowy trochę jajka jest ok, maki ciut może jest ok 1/5 jaja z 15g mąki, najgorsze ejst to że nie wiadomo ile tłuszczu naciągnie podczas smażenia, są tacy co panierkę obierają i jedzą samo mięso.
idz na badania posypiesz pare zlotoweczek i bedziesz wiedziec co i jak i czy to zapominanie tylko nie siedzi w twojej psychice :] ja np zapominam czasem z czego jest panierka przemka :P (żart dla wtajemniczonych)I Ogolnie trzymaj sie i wielkie pozdro dla ciebie i sog również