Na pierwszy rzut oka nie masz praktycznie nic tłuszczów. A one są niezbędne. Wrzuć jakieś orzechy, awokado i zwiększ oliwe (ale nie smaż na niej). Do smażenia kup sobie PAM Rozplanuj sobie te tłuszcze, bo 100g słonecznika do śniadania nie da rady :) Zmieniony przez - CR!S w dniu 2014-09-28 22:32:19
Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? Wiadomo żeby było zdrowo... zamówiłem juz tego Pam-a wiec napewno wypróbuje . a jak z tym masłem i smalcem ?
nie no nalesnikow raczej nie usmazysz chociaz na nalesnika mozesz smazyc bez niczego i bedzie ok ja jak robie placka to mi ladnie odchodzi a pam pewnie sobie trzeba zakupic
osobiście do mielonego nigdy nie daje panierki smażę na oleju pam albo smalcu jeśli usmażysz tradycyjnie nic sie naprawdę nie stanie nie ma co popadać w jakąś skrajność;-)
Smaz na smalcu/oleju kokosowym/oleju rzepakowym 1-wszego tloczenia i daj tego tluszczu nie wiele. ALbo zainwestuj w teflon/patelnie grilowa/ olej PAm Przyda sie napewno.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odrobina tłuszczu nie zaszkodzi, jak się boisz tłuszczu to teflon + pam w sprayu lub jak rutkow delikatnie natłusćić teflon, lub pierś w folię aluminiową z ulubionymi przyprawami i na patelnie, no i nawet w oleju mozna robic bo do środka się nie dostanie. Na allegro są jakieś podkłady anty tłuszczowe czy jakos tak że nie trzeba tłuszczu używać [...]
Smażenie na oliwie to raczej nie jest dobry pomysł, na oliwie się nie powinno smażyć. Weź sobie kup patelnie teflonową i smaż kurczaka bez tłuszczu mi wychodzi dobry. Ew. kup sobie olej beztłuszczowy (PAM) i smaż na tym.
DLa pocieszenia powiem tobie ze ja nawet na masie nie uzywam sosow ani soli i nie smaze na oleju;] Kup PAM i patelnie teflonowa i kurak bedzie ok, chociaz imo gotowany lepiej smakuje;]
Ja nie smaze. Jezeli juz to na PAM'ie czy teflonie. Jezeli usmazysz sobie cos raz na jakis czas to nie ma sensu meczyc sie i liczyc ile tam bylo tluszczu. Jezeli smazysz codziennie to powinienes to zmienic
[...] P. 65 bo na 80 mnie nie stac na ten czas. A wiec chyba sie zdecyduje na Provit 85 jest tanszy, fakt ze troche jest gorsze ale jak doladuje do provitu pozostale bialko w formie pozywienia powinno byc dobrze. aha i jeszcze jedno pytanie, co to jest ten olej pam??? producenci napisali ze starcza on na 700 porcji?!? ile litrowy to baniak?? thanx