[...] 400 kcal - obiad, do tego między posiłkami owoce, warzywa - szczególnie zielone - bez ograniczeń.Duzo bialek - serow bialych, jaj, ryb 4.Oczywiśćie odrzucam masła, oleje do smażenia - tzn. raczej ich unikam, bo czasami są nieuniknione. 5.SPORT - wiem że się nie chce - ale tylko na początku. Staram się przynajmniej 4-5 razy w tygodniu [...]
[...] to optuje za stosowaniem tłuszczów które oprócz kalorii pełnią takze istotne funkcje biologiczne. Dlatego jako uzupełnienie diety bardziej polecałbym takie tłuszcze jak oleje roślinne wzglednie kwasy omega 3 (szczególnie te ostatnie moga pełnic ważną rolę w procesie wzrostu masy mieśniowej). Olej MCT proponowałby stosować jedynie w porach [...]
W końcu już Arystoteles twierdził, że zdrowie pochodzi z żywności nie z apteki. Kanapki na śniadanie to nie jest wcale dobra rzecz. Najlepsze śniadanie(tzn. najzdrowsze) to jajecznica z chlebem razowym(ale razowym tzn. z mąki żytniej razowej, a nie barwionym a to częste w tym kraju). - Ogólnie polecam zaczynać dzień od "Mikstury [...]
wysokiej jakosci białko moze poprawic wyglad twojej skory,z wegli polecam ryż biały,brazowy,płatki owsiane na mleku albo wodzie,duzo warzyw,ryby,jajka,kurczak,komplex vitamin,koncentrat białka. wyglad twojej skory na pewno sie nie pogorszy od tych produktow.uwazal bym na nie zdrowe tlusze z fast foodow,tanie oleje roslinne,tyton,alkohol. pozdro
[...] podstawa kurak, indyk, ryby, jaja kurze,- druga niezbędna podstawa nabiał- w rozumieniu serów( SERÓW- nie chemii truskawkowej), owoce, warzywa- ważne uzupełnienie orzechy, oleje- uzupełnienie Na tym się buduje dietę. Mięso i węgle, mikro i makroelementy. Serki? No weź. Już, bo brzuch mnie boli:) Zweryfikuj dietę w dziale- odżywiania i .... Z [...]
[...] odżywczych to powinno być ok. Różnego rodzaju mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, podroby), ryby, jajka, nabiał. Kasze, ryże, makarony, ziemniaki, pieczywo, płatki, orzechy, oleje, tłuszcze z mięs, jaj. Jeżeli chodzi o olej lniany, to jak najbardziej można wprowadzić do diety. Warto jednak pamiętać o tym, aby był to olej lniany wysokolinolenowy. [...]
[...] jednak znacznie wolniej i daja ponad dwukrotnie wiecej energii (kcal). Tluszcze dzielimy na tzw. lepsze i gorsze. Do pierwszych zaliczamy tluszcze pochodzenia roslinnego; oleje, tluszcze sojowe, itp. oraz tluszcze z ryb. Te gorsze to pochodzenia zwierzecego: tluste miesa, smietana, maslo, smalec, itp. Podczas budowania masy miesniowej mozna [...]
Źródła tłuszczy dla Ladies: -orzechy i nasiona (faworyzowane włoskie, brazylijskie, migdały) -siemię lniane (mielone) -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, oleje z orzechów, olej lniany (ten ostatni odradzany sylwetkom typu 'gruszka'), olej kokosowy (polecany zwłaszcza typ mających problemy z tarczycą lub niedowagą) -ryby, jajka jak wyżej -awokado [...]
[...] nie daje uczucia "zapchania" czy ciężkości poposiłkowej. Jego strawność jest tak mało wymagająca, że dodaje się go nawet do formuł mlek modyfikowanych dla niemowlaków. Samym olejem tego typu można podbić nawet dziennie +500kcal jak się uprzesz, kwestia tylko tego, że te kalorie będą "puste", oraz samego kosztu, bo jednak tego typu oleje są [...]
W biedronce. Tylko skąd pewność, że to co sprzedają jako nierafinowany nie jest rafinowane? Może rzeczywiście jest jak mówisz, ale jakoś jestem sceptyczny w tej kwestii. 26 zł kiedy gdzie indziej cena 50 a nawet do stówy podchodzi? NO wydaje mi się, że musi istnieć jakaś różnica, choćby to, że są to jednak oleje rafinowane.
Klatki piersiowej nie oleję ponieważ mam ciężar jakim mogę wykonać max 10 powtórzeń. Nie mam takiego sprzętu na nogi. Chyba że trzymałbym w rękach hantle i robił przysiady. a i wtedy ćwiczyłbym słabo nogi bo wtedy by mi szło w mięśnie pleców i uchwytu. Innymi słowy - nie ma sprzętu żeby przetrenować w domu nogi siłowo. Odpowiedzi w stylu "to [...]
Takie informacje powinieneś znaleźć na butelce/ulotce, ew. zaczerpnąć informacji u producenta. Jednak WYDAJE mi się, że te oleje z Olefarmu niestety nie są zbyt zasobne w omega3, a przewyzsza w nich o6.
[...] dostarczać organizmowi tłuszcze? zjadać gaść orzechów lub dolewać łyżkę oleju do sałatki? Źródła tłuszczy muszą być różnorodne - mięsa, jaja, ryby, orzechy, oliwa, awokado, oleje - zimnotłoczone, pestki. 4. Czy robiąc sałatkę np. z kurczakiem, mogę dolać do niej łyżkę youghurtu z przyprawami? Możesz, ale nie jakieś syfiaste przyprawy oparte o [...]
Nie muszą być koniecznie ryby w posiłku o który pytasz. Może być kawałek chudego mięsa, warzywa i garść orzechów włoskich. Ważne byś zadbał o dostarczenie tłuszczy z ryb, czyli dodaj do codziennej suplementacji tran. Dodawaj też do posiłków orzechy i oleje. Poza tym wygląd całkiem dobrze. Warzywa dawaj wszędzie gdzie się da.