[...] prawie zero wartości odżywczych i sporo rtęci, poza tym kuleją proporcje kwasów tłuszczowych. Wzbogać swoją dietę o ryby (DHA i EPA) oraz roślinne o3 (ALA) siemie lniane, nasiona chia, orzechy włoskie, olej lniany wysokolinelowy, niektóre algi. ALA mogą mieć korzystny wpływ na wrażliwość insulinową. Warzywa powinny być spożywane praktycznie w [...]
[...] produktów zbożowych, urozmaić ją dodając inne źródła ww - jak ryże, kasze, ziemniaki, bataty, owoce których masz relatywnie mało. Zamiast włoskich możesz dać siemię lub nasiona chia, gdyż są tańsze. Odżywka białkowa z kapustą? Carbo jest rzeczywiście zbędne, nie spożywasz po 500-600g ww, aby uzupełnienie z bogato odżywczych produktów [...]
[...] i zrobić lekki deficyt rzędu 200-300 kcal. Opieraj swoje posiłki na dobrym źródle węglowodanów (kasze są bardzo dobre) , dobrym źródle białka czyli drób, ryby, jajka, wieprzowina, wołowina i do tego zdrowa źródła tłuszczy takie jak olej kokosowy, oliwa z oliwek, awokado również jajka, nasiona chia, siemie lniane tłuste ryby czy tłuste mięso.
[...] lodówki ) Do owsianki możesz dodać wszystko co tylko chcesz ale musisz dobierac pod siebie Osobiście jem owsianke z takich składników Płatki owsiane włoskie orzechy mleko nasiona sezamu rodzynki cynamon kakao o obniżonej zawartości tłuszczu i po tym zagryzam ww pierś ugotowaną :) Pamiętaj że najpierw Dieta , potem trening a odżywki na samym [...]
[...] skrobia modyfikowana tapiokowa, mielona łuska babki płesznik, mono i diglicerydy kw. tłuszcz, hydroksypropylometyloceluloza, sól drożdże, cukier + siemię lniane złote + nasiona słonecznika. :-D Wklepię wieczorem do potreningu o ile znajdę wszystkie składniki, bo są dość mało popularne co poniektóre. A jak nie to będę przeliczać ręcznie. [...]
[...] to dość kiepski wybór, a także masło orzechowe - jeśli spożywasz je dość regularnie. W diecie są kiepskie proporcje kwasów tłuszczowych, dlatego warto wprowadzić jakieś źródło o3 jak siemię, nasiona chia, orzechy włoskie. DHA i EPA czerp z tlustych ryb: halibut, łosoś dziki, śledź, pstrąg.. jak wygląda kwestia warzyw? brakuje również owoców.
[...] nabiał, odżywki białkowe. 2. Ryże, kasze, makarony, płatki, ziemniaki, bataty, pieczywo pełnoziarniste. 3. Oleje, oliwa, masło, jaja, tłuszcze z mięs, nabiału, orzechy, nasiona. Przytrafiają się jednak sytuacji, kiedy to jesteśmy osobą z szybkim metabolizmem i spożywać musimy ponad 4000 kcal. Nie zawsze mamy czas, możliwości i ochotę, aby [...]
[...] należy zadbać o prawidłowy stosunek kwasów tłuszczowych, uzupełniając dietę źródłem omega-3 jak tłuste ryby (DHA i EPA) czy roślinne orzechy włoskie, siemię lnianie, nasiona chia (ALA). Pestki jak i orzechy oprócz kwasów omega 6 zawierają również solidne ilości fitozwiązków, które mogą się przyczynić do zmniejszenia stanu zapalnego, [...]
[...] kompletnie zbędny, 60g masła orzechowego (z archaidowych) to też sporo. Brakuje zdrowych lipidów: żółtka jaj (przez co masz brak choliny) awokado, oliwa, tłuste ryby, siemię lniane, nasiona chia etc.. proporcje kwasów tłuszczowych dość kiepskie. Jaki okres czasu już się odchudzasz? Przed redukcją zawsze warto zrobić badania i po jej skończeniu.
Brakuje do pełnego obrazu ft3, ft4. TG wysoko, warto, żebyś skupił się na dorzuceniu do diety omega-3, czyli awokado, ryby, nasiona chia, siemię lniane. I ile Ci wyszło z tego wzoru na "zero"?
Dość bogate w wapń są niektóre ziarna: sezam, mak, nasiona chia, amarantus. Tak czy inaczej, warto dokładniej sprawdzić, czy to kwestia nietolerancji laktozy, czy alergii na białko mleka, bo jeśli nie ma takiej potrzeby - to nie warto kompletnie rezygnować ze wszystkich produktów mlecznych.
[...] jak nie przepadasz to się nimi nie katj, chyba ze śledzika lubisz. Mogą być pestki dyni, migdały, siemie lniane, orzechy włoskie, nerkowca, unikaj nasion słoneczniak w duzych ilosciach, myślę ze 10g dziennie to maks, orzeszków ziemnych to samo, będziesz musiał to jakoś porpzeliczać bo trzeba pamietać że nasiona też wniosą jakieś węgle w diete.
[...] 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami [...]
Cześć! Najprostszym sposobem aby to ogarnąć jest wyliczyć zapotrzebowanie na okres kiedy nie jeździsz na rowerze, a na przykład tylko trenujesz siłowo. Skorzysta z tego wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Gdy podział już będziesz miała, sprawa wygląda następująco. Dodajesz do [...]
[...] 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami [...]
[...] ryżowe, różne rodzaje kasz, ryże. Do tego dodajesz źródło białka, np. twaróg, serek wiejski, skyr, odżywkę białkową. Źródło tłuszczów np. olej MCT, orzechy, pestki, nasiona, masło orzechowe. Żeby nabrało konsystencji koktajlu możesz dać jogurt naturalny, mleko. Do smaku różne owoce, czy erytrytol. Tutaj nie ma nic szczególnego w [...]
[...] części roślin, gdyż magnez wchodzi w skład chlorofilu, zielonego barwnika roślinnego. Do produktów o wysokiej zawartości magnezu zaliczamy też kaszę gryczaną, soję i suszone nasiona roślin strączkowych, orzechy jak i nieczyszczone z okrywy nasiennej zboża. Istotnym źródłem magnezu są twarde wody mineralne, z których wchłanianie magnezu jest o [...]