Po prostu nie mogę czytać, jak autorowi wątku doradza się jedzenie kanapek.}:-( Ciało ludzkie ma trzy podstawowe programy trawienia-jeden przeznaczony do trawienia skoncentrowanych białek, tzn. mięsa, ryb i jaj, co wymaga wyprodukowania w żołądku ogromnych ilości kwasu solnego i enzymów rozkładających białko. Drugi program trawienny wytwarza [...]
No powiem ci że takie podejście to jest bardzo fajny patent, też tak miałem. Moja kobieta sama też przed przygotowaniem produktów ważyła je i sama z ciekawości chciała wiedzieć co i ile zjada. Co prawda nie ćwiczyła, ale po prostu, a interesowała się tematyką diety, makro itd. A jak jestem w goscisch to wiadomo że plus minus do 20g takie mięso już [...]
nie rób tak, licz wsyztsko, policzysz węgle z ryżu, a białka już nie policysz z niego ? Dokładnie tak. Na tym polega ta metoda, że białko liczysz z produktów będących źródłami białka (mięso, nabiał itd), węglowodany ze źródeł ww (ryż, kasza, pieczywo itd) a tłuszcze z tłuszczy (masło orzechowe, olej lniany itd). Tak jest dużo prościej, wcześniej [...]
[...] bialko 102-170gr Bialko ustaw na ok 2gr na kmc,tluszcz ok 1gr i reszta węgle Wcale nie trzeba mieć drogiej i skomplikowanej diety,dodatkowo można korzystać z promocji np na mieso,sam osibiscie jak jest dobra cena kupuje naraz przykładowo 10kg,twarogi często są przy 2-÷sztukach w promocji,tak samo mozzarella itd Piszesz ze jesz na co Cie stac ale [...]
Pomiarow nie robilem w ostatnim czasie wiec wrzuce je za kilka dni. Micha z ostatnich dni wyglada nastepujaco: DZIEN I I SNIADANIE :Bialko SFD 90g ,banan 2 szt,mleko 2% - 150 ml, banan,koktajl szpinakowy 250 ml,parowka z indyka 70g II ŚNIADANIE ryz mleczny - deser Muller - 1 opakowanie 200 g OBIAD Kasza peczak - 60 g suchej warzywa mrozone - 100g [...]
Instynkt nie pozwala ci na krzywdzenie samego siebie i tyle . Tym bardziej jak wbijasz powoli i czujesz jak igła przebija się przez kolejne warstwy mięśni czy ścięgien. Marka igieł ma zero znaczenia , mam nipro i zwykłe 3 x tańsze i różnicy nie czuje . Jedyne co to rozmiar znalazłem dobry pod siebie z nipro czyli 22x0.45. Mięsień uda też nie może [...]
Gdyby chodziło o białko bardzo szybko wchłaniane jak izolat białka serwatki, to miałbym (może nieuzasadnione) obawy o wchłonięcie całej porcji np. 50 gramów ale mięso albo nabiał nie wchłania się tak szybko.
Czyli blendowac to co jadłem na talerzu? Mięso, ryż, warzywa? Jest to znośnie do wypicia? Czy jakimiś innymi składnikami zastępować węgle, białko, tłuszcze by lepiej komponowały się w całość? Urwało mi posta bo przez przypadek wysłałem niedokończonego. To że opisałem że jadłem ja tak to nie znaczy że tak tobie polecam, to tylko był przykład że jak [...]
Nie ma znaczenia jaki produkt przygotowałeś po obróbce termicznej. Bez względu na to, co by to nie było, ziemniaki, mięso, nabiał, czy kasza, ważyć należy je przed obróbką. Tabele kaloryczne przedstawiają wartości odżywcze i ilość kalorii właśnie przed jakąkolwiek obróbką, części jadalne (chyba, że jest napisane inaczej - jest to jednak rzadkość). [...]
Witam Was wszytskich. SFD odkryłam dopiero wczoraj. Zainteresowała mnie bardzo dieta ketogeniczna. Przeczytałam tutaj wiele wypowiedzi na ten temat ale wielu spraw nie rozumiem na tyle aby stosować ją naprawdę prawidłowo. Nie mam czasu na przeczytanie wszystkich postów bo jestem matką 3-miesięcznego dziecka. Bardzo chciałabym schudnąć na tej [...]
GOTOWANIE NA PARZE Ten sposób przyrządzania potraw rozsławili w świecie chińczycy oraz japończycy. Do Polski dotarł on stosunkowo niedawno i spotkał się z naturalną dla naszych rodaków nieufnością. Polacy bowiem lubią jeść tłusto, lubią smażyć i dusić, a jak gotować to tylko w wodzie a nie w jakichś oparach. Okazuje się jednak, że Polacy doskonale [...]
[...] dalej pieczonych a na koncu smazonych ale tylko i wylacznie na tluszczach stalych czyli nasyconych. Ja polecam gotowanie na parze, sam tak jem i to nie jest wcale trudne a mieso wychodzi naprawde dobre. Przypraw uzywamy wszelkiego rodzaju ale naturalnych, np. ziola prowansalskie, unikamy "warzywek", "wegety" "magi" i innych nafaszerowanych [...]
Wiele razy na forum pojawiał się temat, czy równoczesna utrata tkanki tłuszczowej i nabywanie tkanki mięśniowej jest możliwe. Odpowiedź jest prosta - nie jest to możliwe. Jest to wynikiem wielu zależności które rządzą organizmem. Kardynalnym argumentem jest nadmiar kalorii potrzebny do zwiększenia masy ciała i rola insuliny która wpływa na [...]
Powstaje zbyt dużo pytań osób początkujących typu ile białka, węglowodanów, jakie tłuszcze, gdzie znaleźć białko do diety. Po krótce napiszę dlaczego warto poczekać z dietą i jak się do niej odpowiednio przygotować. Ogółem dieta to nie jest jedzenie codziennie tych samych produktów siedem razy w tygodniu. Mózg "broni" się przed monotonią. Dietę [...]
Witam! Prowadziłem w tym dziale dziennik dlatego większość odwiedzających powinna mnie już kojarzyć ale wypada napisać kilka słów o sobie. Nazywam się Igor Michniak, mam 15 lat i krzywy rower %-) Na poważnie 21 i planuję wystartować na Debiutach Kulturystycznych w marcu 2014 rok. Kategoria jeszcze nie jest do końca pewna, wszystko zależy od tego [...]
Witam. Mam pytanie odnośnie PH lub SAA.Wiec może tak . -Trenuje od ok 11 lat(Trening mam w małym palcu podzielony;) na grupy mięsniaowe,często zmienny ) -Dbam o dietę( źródła białka to:chude mięsa,tuńczyk,wołowina biały ser.,czasami wieprzowina,jaja.Źródła węglowodanów to owsianka,ryż,kartofle,warzywa i owoce. Źródła Tłuszczy [...]
Bardzo proste, pożywne i szybkie, myślę, że sprawdzą bardzo dobrze się tak jak u mnie na cały dzień do pracy bądź na dzień w podróży. Myślę, że będzie tu pasować wymiennie wiele produktów, kasza, ryba, mięso mielone, w zależności od preferencji smakowych i makro. W mojej wersji: -100g ryżu basmati -200g piersi kurczaka -20g oleju kokosowego [...]
Składniki: - dowolna ilość piersi z kurczaka (u mnie było 0,5kg) - 1 papryka - 6 pieczarek - sól, pieprz, koperek, przyprawa do kurczaka oraz słodka papryka - 1 cebula średnia - olej kokosowy do smażenia (u mnie 15g) Przygotowanie: Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na około 1h. Mielimy mięso, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, [...]