[...] 0 g # Tłuszcz 0 g # Węglowodany 96 g # Wartość energetyczna 1637 kJ (384 kcal) Skład w 100 g # wyższe oligosacharydy 82,0 g # maltotrioza 8,0 g # maltoza 5,0 g # dekstroza 1,0 g Proponowałbym również witaminy i minerały typu Multi Vita Plus oraz produkty ZMA Pozdrawiam Zmieniony przez - Cregg w dniu 2010-11-01 [...]
[...] Skład Wartość odżywcza w 100 g Białko 0 g Tłuszcz 0 g Węglowodany 96 g Wartość energetyczna 1637 kJ (384 kcal) Skład w 100 g wyższe oligosacharydy 82,0 g maltotrioza 8,0 g maltoza 5,0 g dekstroza 1,0 g Według braków w diecie. Sposób użycia Porcje rozpuścić w wodzie. HI TEC Creatine powder 250g x1 33,99 Skład Wartość odżywcza w 100 g Białko 0 g [...]
Nie ma cukrów?! Maltoza jest podstawowym cukrem piwa. Jest ono dość tuczące, bo liczba kilokalorii, zawarta w litrze piwa jest mniej więcej równa liczbie kilokalorii 1 litra soku owocowego.
nie ma sacharozy w bananach jest frukto, gluko i maltoza za duzo frukto jak na potreningowe uzupelnianie glikogenu, indegs g tez nie zachwyca napewno lepsze carbo lub glukoza
w związku z coraz liczniejszymi pytaniami o piwo, alkohole zamieszczam artykuł: Maltoza (piwo) - 110 ig Alkohol to związek z grupy węglowodanów, jednak nie jest przekształcany w glukozę jak większość węglowodanów tylko w kwasy tłuszczowe i konsekwentnie dalej w tłuszcz. Alkohol to puste kalorie tzn. nie posiada żadnych wartości odżywczych zawiera [...]
[...] nie każe jeść zgniłych ale takie z brązowymi kropkami, bardzo miękkie. Jednak nie są najlepsze ze względu na tą nieszczęsną fruktozę - 6g/100g, reszta cukrów to glukoza i maltoza a ten IG też nie jest za wysoki ok 60-70 Wszystko zależy od proporcji węglowodany:białko i składu tego gainera, który również zawiera węglowodany o dłuższych [...]
[...] zawartych w zjedzonym przez nas produkcie. Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY, i zobaczyć ile jest tam błędów. Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a [...]
Adzik- kontynuując mały off top odnośnie piwa, piwo zawiera w 100g tylko około 4-5g maltozy, reszta energii pochodzi z alkoholu, mimo wszystko maltoza to cukier prosty. I polecam lekturę http://slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=1309.0 Więc IMHO próba obalenia mitu nieudana
[...] spozywać je można w ilości max 50g dziennie czyli (25g glukozy i 25 fruktozy co właśnie czynię) nie wiem co z pozostałymi i czy w ogóle musze je uzupełniać: galaktoza, maltoza itp aaa.. i sacharoza:) hehe jeszcze dopisze ze skrobii mam 359g a laktozy 15g, sacharozy 27 (co podobno się rozkłada czyli doszło by jeszcze po 10g i fruktozy i [...]
[...] spozywać je można w ilości max 50g dziennie czyli (25g glukozy i 25 fruktozy co właśnie czynię) nie wiem co z pozostałymi i czy w ogóle musze je uzupełniać: galaktoza, maltoza itp aaa.. i sacharoza:) hehe jeszcze dopisze ze skrobii mam 359g a laktozy 15g, sacharozy 27 (co podobno się rozkłada czyli doszło by jeszcze po 10g i fruktozy i [...]
[...] w granicach od 0,8% (miód gryczany i wrzosowy) do 7,7% (miód akacjowy). Średnio występuje ona w ilości 1,3%. Z dwucukrów redukujących w największej ilości spotykana jest maltoza (do 5,4%), a z trójcukrów melecytoza, występująca wyłącznie w miodach spadziowych (do 28%). Ponadto w różnych typach i odmianach miodu stwierdzono niewielkie ilości [...]
Dzięki, wiem że ziemniaki gotowane maja potwornie wysokie ig (prawie takie jak maltoza) a więc chyba zmienię na makaron razowy (posiłek 3) w tych których brakuje tłuszczów dowale najwyżej olej lniany...
[...] rutyna, olejki eteryczne, fitocydy, antybiotyki-inhybiny, hormony, enzymy, kwasy organiczne,stymulatory wzrostu. Węglowodany - to przede wszystkim fruktoza, glukoza, maltoza, oraz w mniejszej ilości: arabinoza, ryboza, izomaltoza i wiele innych. Tłuszcze. W pyłku wyodrębniono 12 kwasów tłuszczowych, między innymi: kwas palmitynowy, [...]
maltoza w daktylach? przecież ten dwucukier występuje w piwie i niektórych produktach piekarniczych. daktyle z tego co wiem składają sie w 73% z cukrów. poza tym przy obecnym stanie wiedzy, dokładniejszą miarą jest ładunek glikemiczny i jak już to tym sie kieruj. Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2009-11-26 08:44:53
[...] rutyna, olejki eteryczne, fitocydy, antybiotyki-inhybiny, hormony, enzymy, kwasy organiczne,stymulatory wzrostu. Węglowodany - to przede wszystkim fruktoza, glukoza, maltoza, oraz w mniejszej ilości: arabinoza, ryboza, izomaltoza i wiele innych. Tłuszcze. W pyłku wyodrębniono 12 kwasów tłuszczowych, między innymi: kwas palmitynowy, [...]
[...] i budowie nowych włókien mięśniowych w procesie regeneracji. Węglowodany możemy podzielić na dwa rodzaje: (Herve Duchemin, 2009): • węglowodany proste - fruktoza, laktoza, maltoza, glukoza - możemy je znaleźć na przykład w owocach, mleku, miodzie czy warzywach, • węglowodany złożone - wielocukry, skrobia - możemy je znaleźć w takich [...]
Maltoza to cukier mega poprawiający masę tłuszczową na plus zatem piwo to najlepszy gainer tribulona kup Zmieniony przez - BULMASTIF w dniu 2009-05-07 11:47:00