Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy: 90 g daktyli 20 g kakao 80 g białka - ulubiony smak 40 g mąka kokosowa Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy w wodzie na całą noc lub minimum kilka godzin. Odlewamy wodę i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Ja zawsze używam widelca. Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje [...]
Czego potrzebujemy: 50 g daktyli 25 g płatków owsianych 25 g mąki owsianej 10 g wiórków kokosowych 10 g kakao 700 g truskawek 80 g białko WPC Delicious - ja użyłam o smaku sernik/truskawka 200 g jogurtu naturalnego 30 g żelatyny Jak wykonać: Daktyle siekamy, zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na około 15 minut. Odlewamy wodę i blendujemy. Dodajemy [...]
[...] czekolady 200 g serka wiejskiego 70 g syropu klonowego lub miodu ( dla wersji light ksylitol, dla wersji ultra light stevia/tagatoza ) 2 jajka 70 g mąki kokosowej 60 g kakao 100 g stałej części mleka kokosowego szczypta soli Jak wykonać: Blendujemy serek wiejski. 50 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jak czekolada [...]
Czego potrzebujemy: 100 g masła z nerkowców 30 g wiórków kokosowych 60 g masła migdałowego 40 g daktyli 5 g kakao 10 g maca 30 g białka w ulubionym smaku Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie odlewamy połowę wody, a daktyle rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki poza kakao i wszystko dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 250 g bananów 130 g mleka - ulubionego 60 g WPC czekoladowego 5 g kakao 450 g naturalnego jogurtu proteinowego Jak wykonać: Banany kroimy na plasterki i mrozimy około 3 godzin. Po tym czasie blendujemy je z mlekiem, WPC oraz kakao - na gładką masę. Mieszamy z jogurtem proteinowym. Możecie posypać ziarnami kakao lub siekanymi [...]
Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]
[...] nie wiesz, jak wykorzystać Nutwhey Pistachio, to poniżej kilka inspiracji: posmaruj nim swojego ulubionego omleta. Dodatkowo możesz posypać go startą gorzką czekoladą, kakao, a nawet dodatkowymi pistacjami lub owocami, jeśli wafle ryżowe są zbyt suche, to dzięki Nutwhey z pewnością nabiorą charakteru, lubisz naleśniki? To świetnie, ponieważ [...]
[...] do pieczenia 2 łyżki erytrytolu 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy Masa czekoladowa 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym 50ml mleka 3 wafle kukurydziane 10g kakao Galaretka galaretka o smaku truskawkowym bez cukru 200g jagód/malin//jeżyn ok. 300ml ciepłej wody Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na [...]
Czego potrzebujemy: 65 g oleju kokosowego nierafinowanego 25 g kakao 25 g ksylitolu - można zastąpić płynnym miodem lub syropem klonowym Opcjonalnie dodatki - ja dodałam 10 g jagód goji, 10 g orzechów, 10 g suszonej żurawiny i szczypta nasion chia Jak wykonać: Olej, kakao oraz ksylitol wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dokładnie [...]
[...] potrzebujemy: 100 ml kawy - rozpuszczalna lub espresso 10 g Dziko Słodkiego sosu Sweet Coffee 20 g nasion Chia 200 g jogurtu naturalnego 30 g białka o ulubionym smaku 5 g kakao Jak wykonać: Do zimnej kawy dodajemy sos oraz nasiona chia - dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Chia musi dobrze napęcznieć. Do jogurtu dodajemy kakao [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 50 g płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 1 jajko 10 g kakao 50 g banana 20 g erytrytolu Jasna warstwa: 300 g jogurtu naturalnego 150 g banana 15 g żelatyny 20 g erytrytolu Ciemna warstwa: 200 g jogurtu naturalnego 15 g kakao 50 g ulubionego masła orzechowego 12 g żelatyny 20 g erytrytolu Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
[...] Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g oleju 30 g kremu nutwhey - bez niego też się uda, ale jak dodacie to smak jest petarda. Jak zrobić? Olej kokosowy razem z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy: 4 jajka w temperaturze pokojowej 80 g erytrytolu 50 g mąki ryżowej 50 g mąki orkiszowej jasnej 20 g kakao 250 g twarogu półtłustego 100 g mleka kokosowego 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka) 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody 100 g borówek Jak przygotować: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, [...]
Czego potrzebujemy: 50 g mąki kokosowej 30 g wiórków kokosowych 10 g kakao 60 g Malin w żelu 30 g białka o smaku czekoladowym Vege 25 g rozpuszczonego i wystudzonego oleju kokosowego około 50 ml wody 25 g posiekanych migdałów do obtoczenia kulek Jak wykonać: Wszystkie składniki poza migdałami mieszamy w misce. Lepkość masy korygujemy ilością wody [...]
[...] strukturę - trochę oleistą, gładszą... Charakteryzują się też smakiem, w którym czuć olej kokosowy. Baton Super Fudgio do złudzenia przypomina czekoladę. Ma sporą ilość kakao, co sprawia, że pachnie i smakuje jak czekolada. Zdradza go jedynie lekki, naprawdę delikatny zapach kokosa. Co prawda, nie rozpływa się w ustach jak mleczna czekolada, [...]
Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2% 3/4 szklanki wody 30 g izolatu creme brulee 25 g wpc carmel nugat 15 g ksylitolu 15 g kakao Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej [...]