[...] w walce MMA, która odbędzie się 17 lutego. Ciężko trenuje, aby się przygotować i wystąpić w najlepszej możliwej formie. W niedawnym filmie na YouTube Eddie Hall opowiedział, jak wygląda jego rutyna w tygodniu. https://youtu.be/oZNCjMVjrsE Typowy dzień Eddiego Halla składa się z kilku treningów, rozciągania i wielu innych zajęć. Wygląda to tak: [...]
[...] chcącej kształtować swoją sylwetkę. Z drugiej strony zaobserwować można, że w zdecydowanej większości diet dominuje drób, a dokładnie pierś z kurczaka. Z czego to wynika i jak dalece powyższe poglądy są prawdziwe? Przeanalizujmy szczegółowo te dwa rodzaje mięs i zastanówmy się, które rzeczywiście warto spożywać częściej. Drób – co to takiego? [...]
[...] oka i wystarczy do tego tylko nadwyżka kaloryczna. Co oczywiście nie jest prawdą. Suplementy i odżywki, czyli przyspiesz swoje efekty Podczas budowania masy mięśniowej, jak najbardziej można wspomóc się również suplementami, takimi jak: BCAA: leucyna, izoleucyna i walina, które są również trzema najważniejszymi aminokwasami, jeśli chodzi o [...]
W artykule odniosę się do kilku kwestii, które pojawiają się jak bumerang, a wydawałoby się, iż zostały już dokładnie omówione i wyczerpane. W treningu siłowym, diecie, suplementacji i w sposobach regeneracji nie sposób wymyślić już zbyt wiele nowego. Niemniej w zalewie informacji dostępnych w XXI wieku nie jest trudno popełnić błędy. Czy muszę [...]
[...] Będziesz osiągać najlepsze wyniki, dobrze trawić i szybko regenerować się, jeśli będziesz regularnie spożywać wartościowe posiłki, które samodzielnie przygotujesz, ale jeśli raz na jakiś czas po ciężkim treningu zjesz burgera na mieście, nic złego Ci się nie stanie. Pamiętaj, że Twoim celem w kuchni i w posiłkach nie jest doskonałość, a postęp!
[...] chrzanu, jego smak jest bardzo wyrazisty, idealnie ostry, wspaniale komponuje się z roladkami zawijanymi z kurczaka z chrzanem i żurawiną, ale też bardzo dobrze smakuje jako baza sosu chrzanowego z dodatkiem domowego majonezu. Mały udział soli w produkcie. Minusy: wysoka cena, produkt nie jest ogólnodostępny, zakupić go można tylko online. [...]
Praktycznie od zawsze, zarówno pomiędzy specjalistami do spraw żywienia, jak i również wśród zwykłych ludzi, wynikają spory dotyczące tego, co należy jeść, a czego należy unikać, aby lepiej wyglądać i zdrowiej żyć. Co do niektórych produktów nie możemy jednoznacznie stwierdzić, że są dobre lub złe, ze względu na podzielone opinie, jak również [...]
[...] zwierzęcego. Jest to łatwiejsze dzięki dostępności produktów roślinnych z dużą zawartością białka. Mówi się, że dieta bezmięsna to większe ryzyko niedoborów zarówno białka, jak i innych składników odżywczych, jednak poszerzając swoją wiedzę na temat odżywiania, można tak skonstruować swoją dietę, żeby niczego nie brakowało. Dlaczego potrzebujemy [...]
[...] garach, szukasz urozmaicenia w diecie? A może zawsze, gdy próbujesz coś ugotować, wszystko się przypala? Jest na to rada. Spróbuj dań z wolnowaru. O tym, czym jest wolnowar, jakie są jego wady i zalety oraz co możesz w nim ugotować, przeczytasz w dzisiejszym artykule. Czy wolnowar jest bezpieczny? Przede wszystkim ze względu na niskie [...]
[...] płynna posiłku (np. 2-3 dziennie) nie będzie generowała zbyt dużego odczucia sytości, a dostarczy odpowiedniej ilość białka. Łatwość przyrządzania Wspomniałem już o tym, jak łatwo jest przygotować posiłek wysokobiałkowy i zabrać go wszędzie ze sobą. Ta cecha może być przydatna osobom, które ze względu na styl życia (szkoła/praca) nie mogą [...]
[...] ale także tego, co akurat mamy w lodówce. Amerykański naleśnik... Pankejki zawładnęły Ameryką. Jada się je tam na potęgę z różnymi dodatkami. Placek ten to nic innego, jak amerykańska wersja naszego standardowego naleśnika, z tym że do pankejków dodaje się zazwyczaj środka spulchniającego, w postaci drożdży, sody oczyszczonej czy też [...]
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]
Ostatnimi czasy dużo więcej usłyszeć można o jarmużu, jest on też coraz bardziej dostępny. Jarmuż to warzywo z rodziny kapustnych, nazywany często kapustą bezgłową, jego liście są dość długie, o nierównych zarysach, mają karbowaną strukturę. Dostępnych jest wiele jego odmian, które różnią się od siebie kolorem liści oraz smakiem. Jak jeść [...]
Dieta i zdrowe odżywianie dla wielu osób jest synonimem uciążliwych zakupów różnorodnych składników w tym kilogramów warzyw i owoców, pełnoziarnistych produktów zbożowych, czy mięsa i ryb, z których tworzy się nie zawsze smaczne dania. Oznacza to również spędzanie wielu godzin na przygotowywaniu i wymyślaniu przepisów, liczenie kalorii tylko po [...]
Specyfika żywienia sportowca, którego zapotrzebowanie na energię, jak i poszczególne makroskładniki dietetyczne sprawia, że dość często nie jest on w stanie dostarczyć wszystkich komponentów diety w ciągu doby, bazując na konwencjonalnych posiłkach. Dość rozbudowane jadłospisy sprawiają, że konieczne jest umieszczenie w nich odżywki, która pozwoli [...]
[...] 40 g Składniki: Serek twarogowy ziarnisty 150 g Płatki owsiane 50 g Dynia pestki 5 g Powyższe posiłki mogą stanowić element zdrowej diety, ukierunkowanej pod kształtowanie sylwetki. Sprawdzą się w diecie w okresie budowania masy mięśniowej, jak i redukcji tkanki tłuszczowej. Aby uzyskać oczekiwany cel, ważny jest całokształt diety oraz trening.
[...] ale ostatecznie zajął dopiero czwarte miejsce. W późniejszym czasie na Boston Pro po raz kolejny zajął czwarte miejsce. Cały czas stara się jednak poprawić formę, aby wypaść jak najlepiej w grudniu w Las Vegas. W zeszłym miesiącu Dauda zdradził, że waży już 147 kg, co jest naprawdę imponujące. W niedawnym filmie przesłanym na jego kanał YouTube, [...]
jak przygotowujecie kurczaka do konsumpcji?? bo ja zawsze rzucam na patelnie z olejem i czekam az sie zrobi bialy i miekki. i czym przepijacie go?? bo ja przewaznie sokiem jablkowym.
Witam ma problem a raczej pytanie jak przygotowujecie kuraka do szkoly/pracy ?? Zawsze smazylem go z przyprawami do gyrosa ale juz nie bardzo moge sie na niego patrzec w takim wydaniu ?? Najlepiej zeby mozna bylo go wrzucic do grahamki i zjesc kanapke . Macie jakies pomysly??