mnie na miesiąc dieta wychodzi w granicach 1500-1700 pln. Najwiecej kasy pochłania mięso (głownie wołowina, świeze tluste ryby" halibut, łosoś), olej kokosowy (200ml za 39pln a zuzywam kilka opakowan), warzywa świeze ktorych jem dziennie ok. 1,5-2kg.inne tluszcze: tran, oliwa, jaja eko, srednio wiec dziennie mi idzie na żarcie te 50-60 dych supli [...]
Śledź jak najbardziej, ale szukaj nie w oleju tylko same. Masz też makrelę,świetna rybka.Jest jeszcze halibut, ale też cenowo marnie :) najlepiej albo same śledzie albo makrelka.
Orzechy ziemne są zbędne w diecie, ryby z kolei wybieraj świeże/mrożone (źródło DHA i EPA) - śledź, halibut, łosoś dziki, pstrąg, mintaj. Olej rzepakowy wybieraj jedynie nierafinowany, w ciemnej szklanej butelce, do obróbki termicznej możesz używać oliwy, oleju kokosowego czy niekiedy masła klarownego ( w odpowiednich ilościach ). Zamiast [...]
[...] to zapotrzebowanie wyrównać(np.1,5g DHA+EPA = 10kapsulek O-3 Olimpa). Poza tym trzeba jeść także O-6 i O-9 które są w: ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: - tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg) - tran - olej lniany ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: - orzechy - pestki słonecznika, dyni, porzeczek - olej z wiesiołka i ogórecznika [...]
[...] jak już chcesz zjeść wartościową rybę to wybieraj świeżą/mrożoną, dostarczysz wtedy solidnej dawki DHA i EPA - śledź ( tani ), pstrąg, łosoś dziki, z chudszy mintaj czy halibut. Jak wygląda kwestia spożycia warzyw? jakie jadasz? owoców się nie bój, gdyż dostarczają wiele witamin, minerałów, antyoksydantów jak i błonnika który jest pożyteczny [...]
[...] teraz mając plan na każdy dzień. Na razie mam 5 dni zaprojektowanych, póki co bez kangura i psa. Samych ryb przez 14 dni mam w planie rozpisać aż 9 różnych: - dorsz filet - halibut filet - łosoś filet - łosoś wędzony (w sushi) - makrela wędzona (w paprykarzu) - tuńczyk w puszce - śledzie - pstrąg filet - szprot z puszki Trudniej mięso [...]
[...] stosować w miksach z jedzeniem, czy na jej bazie przygotować multum ciekawych potraw, deserów, ciast. Zapraszamy do https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia-c10/ po masę inspiracji. Jeżeli chodzi o żywność i produkty lekkostrawne, to staraj się wybierać chude mięsa (np. piersi z indyka, kurczaka), chude ryby (dorsz, tilapia, halibut), białka jaj.
Jak dla mnie najsmaczniejsze ryby to szczupak , okoń ,węgorz , Sum , a z Morskich tuńczyk, śledź , dorsz , halibut i flądra ;-) Btw śledzie są zayebiste i bardzo niedoceniane ,ale najlepiej żreć w sosie własnym (chociaż ja uwielbiam w oleju) ;-) Btw Marian jak dla mnie kreatyna to placebo (chociaż nie wiem) , ale na mnie to po prostu ni hvja nie [...]
Dla mnie nr 1 halibut, dorsz polędwica no i miruna. Oczywiście wszystko świeże :-) karpia to za dopłatą bym nie zjadł %-) niecierpie ości w rybach No Halibut kozak tylko swiezego ciezko u mnie dostac
[...] należy koopować hrhr a serio, to to jest Anoplopoma fimbria, po angielsku albo sablefish albo butterfish z tym że w Polsce pod tą nazwą często sprzedają filety z białego halibuta po prostu - po filecie nie poznasz, ale jeśli masz całą to ryba maślana ma kropki a biły halibut nie według mnie bardzo smaczna ryba niektórzy co prawda dostają po [...]
no i tej ryby mozna zjesc wiecej, bo bialka na 100g ma mniej :-) tylko cena czasem gra role i tego b mamy wiecej w kurze czy indyku, za nizsza cene, no i dosteposc tez wieksza Akurat polędwica z dorsza czy halibut mają koło 20g ale mimo wszystko różnica w cenie jakieś 4x jak za pierś z kury %-)