Proszę Posiłek I Mleko spożywcze 3,5 % tłuszczu 300 g Płatki owsiane 70 g Orzechy laskowe/włoskie 20 g Banan 200 g Posiłek II Tuńczyk świeży/Halibut 100 g Ryż brązowy 120 g Oliwa z oliwek 20 g Posiłek III Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100 g Makaron durum 100 g Olej lniany 15 g Posiłek IV Mięso z piersi [...]
Proponuje np wlaczyc do diety tłuste ryby morskie (makrela, łosoś, śledź, halibut) – które zawierają kwasy omega-3, które obniżają poziom trójglicerydów i podwyższają stężenie dobrego cholesterolu. Ogranicz spożycie węglowodanów
[...] powinno znaleźć się wysokojakościowe białko pochodzące z przynajmniej kilku różnych źródeł, takich jak chude mięso (drób, wołowina), ryby morskie (łosoś, śledź, dorsz, halibut, makrela), jaja (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) oraz nabiał (twaróg, jogurty naturalne, kefiry, mleko). Uzupełnieniem mogą być podroby (np. wątróbka), dobra [...]
Halibut to całkiem ciekawa propozycja. Spójrz ile ma w sobie białka. Warto. EDIT: " a co to jest sosoś ? " Pewnie solony łosoś tak na moją modłę albo łosoś w sosie . Zmieniony przez - sergiusz w dniu 2006-06-21 13:30:31
jeśli nie masz problemów trawiennych po mleku to możesz dorzucić szklankę po treningu-przy okazji podbijesz ilość wapnia I jw-od tuńczyka lepsze będą świeże ryby jak halibut,pstrąg,łosoś Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-28 08:32:10
[...] w porcjach nie wiekszych niż 75gr na raz -ryby gotowane na parze lub podgrzewane w mikrofali( bez dodatków tłuszcu i przypraw) -unikanie ryb bardzo tłustych( węgorz, śledź, halibut, makrela) -jedzenie: mintaja, dorsza, łososia, pstrąga, flądre ----Jedzenia samych warzyw Doskonałe oczyszcenie organizmu wraz z dostarzcaniem mu stałych dostaw [...]
tu masz najlepsze czyli najzdrowsze i najbardziej wartościowe....i o nie nalezy opierać każdą diete białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledz , halibut, śledzie, pstrągi.....) , białka jajek, piersi z kurczaka/indyka, Ser Twarogowy chudy , półtłusty , wędliny chude no i Mleko koniecznie , kefiry , jogurty naturalne , maślanki Tłuszcze : [...]
[...] dlatego choć jest cennym źródłem pokarmowym nie powinna być nadużywana. Dla naszego organizmu najcenniejsze są niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, których źródłem są ryby morskie (łosoś, makrela, halibut, sardynki, tuńczyk) oraz oleje sojowe i słonecznikowe. Przygotuję w najbliższym czasie większy art. na ten temat. Pozdro Dareckyy
[...] tego jabłka mógłbyś dodać więcej warzyw,ew.chleb razowy -szynkę z drugiego posiłku usuń i zastąp mięsem -dobrze by było,gdybyś dodał do diety świeżą,tłustą rybę np.pstrąg,halibut,śledź,łosoś. Jeśli masz dostęp do oleju lnianego to również możesz go dodać do diety w celu zwiększenia ilości Omega 3 -ser z potreningowego możesz przerzucić go [...]
[...] 182cm wzrostu...siedze w tym wszystkim od lat więc wiem co mówie :) Diete ułóż z takich produktów i daj mi do sprawdzenia białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledz , halibut) , białka jajek, piersi z kurczaka/indyka, Ser Twarogowy chudy/półtłusty no i Mleko koniecznie 0,5% ale tylko do śniadania. Tłuszcze : oliwa z oliwek , żółtka jajek [...]
jakie masz zapotrzebowanie kaloryczne? Postaraj się do każdego posiłku dodać warzywa lub owoce W ostatnim posiłku pangę zamień na inną rybę,bo panga nie jest zbyt zdrową rybą-możesz dać np.morszczuka,solę,mintaja,dorsza albo jakąś tłustą jak łosoś,pstrąg,halibut,śledź