[...] (1,5L) to około 50% dziennego zapotrzebowania na wapń, plus duże ilości magnezu (około 30% dziennego zapotrzebowania). Bogate w wapń są również szproty, sardynki z kośćmi, groch biały (i inne strączkowe), a z ziaren sezam, mak, nasiona chia. Również w ziołach prowansalskich znajdują się pewne ilości. Alternatywnie można suplementować cytrynian [...]
[...] - jaja - produkty mleczne (z mleka krowiego, owczego, koziego) – sery, twarogi, jogurty, maślanki, kefiry, mleko zsiadłe, śmietana - rośliny strączkowe (fasola, ciecierzyca, groch, bób, soczewica), soja Dodatkowo w białko bogate są algi morskie jak np. spirulina i chlorella – jest to suchy proszek do spożywania bardziej jako suplementu niż [...]
Fasole, groch czy soczewice mozna dodac czasami do diety ale nie traktowalbym tego jako jedno z glownych zrodel bialka. Wcale tez nie wychodzi tak tanio.
[...] w diecie, zaliczyć należy: - wodę wysokozmineralizowaną (Muszyna, Muszynianka), - kaszę gryczaną, - pestki z dyni, - biała fasola, - orzechy laskowe, - płatki owsiane, - groch. Nie ma ich niestety wiele, a większość źródeł z wyjątkiem wody z zawiera składniki antyodżywcze, które jeszcze dodatkowo utrudniają jego przyswajanie. Dlatego też [...]
[...] odżywką białkowo - węglowodanową. Problem z zaprezentowaną odżywką jest złożony. Przede wszystkim: 1. Skład. - zawiera ona słabej jakości białka: soja, ciecierzyca, ryż i groch, - składzie obecna jest spora ilość cukru, - dodatek oleju słonecznikowego. 2. Cena. - wręcz astronomiczna cena jak za produkt o tak słabym składzie. Zdecydowanie [...]
[...] z prochu (30-50g prochu dziennie gdzie zazwyczja używam tylko w DNT). Wczoraj była firmowa wigilia ale słabo , byłem tylko chwilę i jedzenie lipa. Same postne dania typu groch z kapustą, łazanki z grzybami, gołąbki z kasza i grzybami, itp itd. Mięska w cale, ryb mało. Może później było lepiej ale zwinąłem się o 21 (trwało do 4:00 ) . Z uwagi [...]
[...] . Ale tofu w zalewie z ziol i oliwie z oliwek jest jak najbardziej ok... jedz nasiina i orzechy.. warzywa ktore zawieraja malo weglowodanow... czylu nie fasola nie groch nie kukurydza nie marchewka czy buraki... ale salata.. ogorki... rzodkiewka... kapustne... pomidory.. choc z nimi trzeba uwazac... cukinia... baklazan... wybow jest [...]
[...] kilku głównych rodzajach białka (białka pochodzenia mlecznego: koncentraty, izolaty czy hydrolizaty serwatkowe, białka jaja, białka wołowe, roślinne rodzaje białek np. soja, groch, ryż, kazeina, czy różne połączenia i miksy białkowe), różnych gramaturach opakowań , itd. Najważniejsze aby wybrana odżywka białkowa była dobrej jakości, od pewnego [...]
[...] jak najbardziej orzechy i to bardzo zdrowe ;). Warto je jeść a masło orzechowe, prawdziwe, naturalne, też jest produktem który nadaje się do uzupełnienia diety. Zmieniony przez - TheArt w dniu 2014-01-27 01:33:30 Oczywiście, że to nie orzechy ignorancie %-) To strąki, jak fasola, czy groch. A co do stwierdzenia, że bardzo zdrowe, to no comment..
Węglowodany to związki organiczne składające się z węgla, wodoru i tlenu. Węglowodany zawarte w pożywieniu możemy podzielić na proste i złożone. Do pierwszej grupy zaliczamy wszystkie sacharydy zbudowane z jednej (glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza) lub dwóch (disacharydy: sacharoza, laktoza, maltoza) cząsteczek cukru. Drugą grupę tworzą [...]
Chciałem coś napisać, ale ... jeśli wybierasz skalpel zamiast rehabilitacji ... to nie ma o czym pisać.Ja pisałem przed biegiem - groch o ścianę :-). Brann - jeśli myślisz, że skalpel to załatwi i rehabilitacja będzie krótka to możesz się przejechać! Po operacji rehabilitacja też jest długa. Syn mojej żony twierdzi, że osteopata naprawił mu [...]
[...] wdrażam się w tłuszcze to z warzyw ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, kapusta kiszona i czosnek. No i włoszczyzna. Wcześniej to jeszcze sałata, papryka, szpinak (mrożony). Surówki z pora, selera, kapusty. Czasem jakieś gotowce mrożone. A i groch, fasola, fasolka i groszek, marchew, kalafior. Starałem się urozmaicać a raczej nie jestem wybredny.
[...] to bez przesady(spójrz na początek wątku). Wymień parę posiłków z białkiem zwierzęcym na posiłki z białkiem roślinnym (biała fasola-mogą być jakieś gulasze z mięsem, groch,faktycznie orzechy szczególnie arachidowe i pistacjowe, mak,pestki dyni aż 29%białka, słonecznik). Podaję lin do tabeli kcl ale i zawierającej wartości białka [...]
[...] przy twojej dolegliwości wszystko odtłuszczone, niesmażone i duże znaczenia ma również właśnie białko szczególnie jak przy kamicy -roślinne a więc musisz wprowadzić orzechy, groch i fasole. Po treningu zalecają na forum np twaróg to zjedź sobie odtłuszczony a tak to raczej jest rozpisane w miarę dobrze-przejrzyj sobie cały wątek od [...]
[...] 3 I 7 DNIU DIETY (ZELZNIE OD DIETY). WSZYSTKO TO PREFERENCJE UZYTKOWNIKA DIETY . W te dni należy jeść węglowodany odznaczające się niskim wydzielaniem insuliny (np. jabłka, groch, soczewicę, śliwki, brzoskwinie, grejpfruty i wiśnie), zjadając około 4g węglowodanów na kilogram wagi ciała, rozłożone na sześć do ośmiu posiłków w ciągu dnia. Zatem [...]
[...] się najczęściej z białka z nasion roślin strączkowych. Ja też robię sama: mąka bezglutenowa, cebula, czosnek, ostre papryczki, przyprawy i do tego wedle zachcianki: albo groch, albo soczewica, albo fasola, albo mieszanka ich, czasem dodaję komosę albo kaszę gryczaną, do tego nasiona chii i siemię, by się masa trzymała. Piekę w piekarniku ok. [...]