Dobrze, że temat został poruszony, bo sam zastanawiałem się już dawno dawno temu, jak to jest do końca z tymi słodzikami i insuliną, jednak nigdy nie znalazłem odpowiedzi, jakieś badania których zupełnie nie rozumiałem. FAFTAQ where are you
[...] i z pewnością znalazłaby się inna proponująca np. 50% marżę na przykład zamiast 1500%. Wątpię, by marże w handlu były dziś tej miary. Dziś konkurencja robi swoje. faftaq: jak wiadomo są testy białek, ale zwykle określają ile % jest w produkcie. Ty na pewno masz większą wiedzę w tej materii ode mnie - czy odżywki testowane są pod kątem [...]
[...] miałoby się okazać iż np faktyczny producent danego surowca nie cieszy się najwyższym możliwym prestiżem, lub po prostu - gdy nie jest rozpoznawalny (co innego np: Degussa AG Trostberg). Nie chciałbym by dyskusja zabrnęła w ślepy zaułek, gdzie polemika będzie się sprowadzać jedynie do domysłów. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-19 00:49:21
Mawashi:No właśnie tak... posługując się matematyką, ekonomią, logiką i widząc wielkość owych "zakładów" produkcyjnych to BARDZO ciężko zrozumieć. Może kiedyś odwiedzisz jakiś "zakład" to też będziesz zachodził w głowę, jak w małym pawiloniku robi się ponad 100 produktów, większość w kilku wersjach opakowania. Arctic: Nie [...]
[...] sugeruję by zanim wskoczysz do jakiegoś tematu robić sobie reklamę, zastanowił się czy faktycznie takie jak wypowiedzi jak Twoja powyżej - działają na korzyść Twojego wizerunku W tym dziale, w tym temacie obowiązuje pewien poziom dyskusji, prosiłbym o wzięcie tego parametru pod uwagę Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-19 14:27:11
[...] własne braki w wiedzy i doświadczeniu i unieść ciężar narzuconej konwencji. Póki co powyższa konwencja rozmowy nie odpowiada mi i nie odpowiada założeniom tego działu. Jesli firmuje w obecnej formie ją Twój tutuł naukowy, to ja na Twoim miejscu chyba spaliłbym się ze wstydu. pozdrawiam Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-19 15:07:22
[...] swoja drogą jesli chodzi o ciekawe dyskusje, mozesz zajrzeć tez do: http://www.sfd.pl/Indeks_Glikemiczny__o_czym_tak_naprawd%C4%99_%C5%9Bwiadczy_-t611582-s3.html i o magnezowym chelacie kreatyny: http://www.sfd.pl/PERFECT_BODY__4_numer_w_sprzeda%C5%BCy_od_15_czerwca-t608286-s10.html Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-20 11:57:45
[...] solutions. In contrast, significant increases in plasma insulin occurred after the modified sham-feed with both the 1 min and 3 min exposure. These results suggest that nutritive and nonnutritive sweeteners in solution are not adequate stimuli for the elicitation of CPIR. PMID: 7652029 Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 15:09:03
napisz do faftaq mnie sie nie chce szukać hi tec straszył sądem, nie wiem gdzie to jest z białka wyszedł im gainer zdr Zmieniony przez - miętki w dniu 2010-07-20 19:28:33
[...] ogolnikami mozna skrytykowac spozywanie bialek w ostatnim posilku, czy tłuszczy w ostatnim posiłku. Odwroce Twoje pytanie: "po co spozywac samo bialko przed snem, skoro zmniejszy ono dostepnosc tryptofanu dla tkanki nerwowej pogarszając jakosc snu i proces nocnej regeneracji?" Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-20 23:22:43
[...] fizycznej (nie mówimy wiec o sportowcu), zużywa około 10g glukozy na godzinę, z czego ponad połowa zostaje zużyta na potrzeby tkanki nerwowej. ( inf na podstawie wykładu prof. dr hab. Waldemara Karnafla, kierownika Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii AM w Warszawie) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 10:17:29
[...] praktycznym ujeciu okazuje się być swoim zaprzeczeniem. Tymczasem, mało kto zwraca uwagę na fakt iż niezmiernie istotna jest obróbka technologiczna żywności, urozmaicenie, ogólny bilans. Mało kto zwraca uwagę na adekwatność poszczególnych zabiegów żywieniowych do bieżących parametrów i potrzeb. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 10:03:07
[...] usera - wyslijmu PW. Odswieżając stare tematy - robisz mi balagan w dziale. A swoje sarkastyczne gratulacje z tytułu inteligencji zostaw proszę dla swoich kolegów z podwórka. tutaj, wswietle obowiazujacych zasad - z którymi nie przyszlo do głowy Ci się zapoznac - swiadczą niestety o Tobie Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 10:07:37
[...] wegli w diecie, i różne rodzaje owoców i warzyw. raz że poszerzamy spektrum dostarczanych zwiazków odzywczych, dwa że zmniejszamy natężenie dostarczanych zwiazków antyodżywczych (czytonatoralnie wystepujacych w zywności, czy dodanych do niej w procesie uprawy/hodowlii/technologicznej obróbki. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 10:54:10
Dzięki faftaq, szkoda, że dyskusja na ten temat ucichła, bo wiele może się wyjaśnić, a czego bardzo bym właśnie chciał - jak to na prawdę jest z tymi słodzikami ......
[...] bagietka przegrywa. zaletą carbo jest cena i wygoda. w dyscyplinach silowych piłbym jednak carbo jedynie po treningu, dodając bialko i/lub bcaa/leucyne jesli chodzi roznice pomiedzy w/w - tonie wiem na czym Ci zalezy, jak na taurynie - wez bx'a, jak na argininie - wez nowego olimpa itp... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 12:18:28
[...] z innej beczki : Są - 2 rodzaje błonnika po jednym wzdyma jak Balon i akcja Gazowania jest nie do zniesienia, po drugim jest oki. Jakie to są i w jakich produktach ? ------ faftaq powiedz mi 30 gram Vitargo + 30 gram Izolatu - Po Treningu Siłowo Aerobowym Wystarczy ? Oczywiście BCAA Przed i Po Treningu jak i może nawet pomiędzy treningami. Cel - [...]
[...] warzywno/owocową" pod każdy posiłek i zmieniając co jakiś czas pozostałe składniki (żeby się nie przejadło), wszystko jest w najlepszym porządku. Tak jak napisał faftaq, jem codziennie szpinak (surowe liście) i brokuł gotowany na parze, ale nie dlatego że przeczytałem że trzeba, tylko całkiem mi pasują. Myślisz że raz dziennie 5-7 [...]
[...] Stąd też moze nie koniecznie slodzki ponosza odpowiedzialnośc za w/w stan rzeczy, a fakt iz napój jest gazowany. *"Hormony przewodu pokarmowego regulujące łaknienie: oś jelito–mózg" Endokrynologia, Otyłość i Zaburzenia Przemiany Materii 2005, tom 1, nr 2, s. 24–30 Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-07-21 13:18:20