Koneserzy miodu mogą odtąd z podniesionym czołem głosić, że tylko oni wiedzieli co dobre. Miód mimo, że widniał dotychczas na "czarnej liście" jako cukier prosty, doczekał się rehabilitacji. Robimy co możemy, aby odnaleźć dobre źródło przedtreningowej energii. W końcu znaleźliśmy. czy ktoś z czytelników wie, co to jest trehaloza? Przypuszczam, że [...]
[...] określane aerofagią. Gdy do tego dodamy jeszcze napój gazowany - efekt dźwiękowy murowany. Nie bez znaczenia jest również skład jedzenia. Odbijanie nasilają tłuszcz, cukier, surowe warzywa i owoce oraz duże ilości wypijanej kawy, herbaty i soków owocowych, szczególnie grejpfrutowego. Dolegliwość ta jest także częściej spotykana u palaczy. [...]
[...] na zdrowie oraz na masę i skład ciała budzą sporo emocji. Pikanterii dodaje tutaj fakt, iż HFCS przedstawiany bywa jako jeszcze gorszy i bardziej szkodliwy niż popularny cukier stołowy. Niniejszy artykuł stanowi kontynuację rozważań dotyczących różnic we wpływie jaki wywierają na nasz organizm produkty słodzone sacharozą i produkty słodzone [...]
Surowka z buraczkow z cebula: Składniki: 3 buraczki 1 cebula sok z cytryny sól pieprz mielony oliwa z oliwek cukierPrzepis: Buraczki ugotować do miękkości. Ostudzić. Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Dodać usiekaną drobno cebulę. Doprawić sokiem z cytryny, solą, cukrem, oliwą i pieprzem mielonym. Wymieszać. Mizeria z ogorkow [...]
[...] zabiera wiec wstapilem do sklepu i wypilem pol litra coli siadlem chwile na lawce poczekalem i ruszylem w droge do domu dotarlem o 14 wiec odrazu pierwsze co mierze cukier i patrze jest 104 wiec siadlem do jedzenia posilku z wolowiny ryzu i troche ananasa no to okey skonczylem jesc gdzies o 14.20 po jakis 20 minutach znow mierze [...]
[...] co zwykle kupuje żeby sprawdzić w tej chwili) + 4 kromki chleba razowego żytniego (ww:36,48 b:4,8 t:1,36) >>>>>> ww:36 b:49 t:6 posiłek 5- twaróg z cukrem(ww:7 b:39,6 t:1) +cukier(ww:30) (bez cukru nie przejdzie) wiem że nie zabardzo cukier na noc ;p, więc można tu wstawić jakieś mięsko czy jajka// lub białko wpc ostrowia 30g (ww:1,8 b:24 [...]
[...] to korzystnie wpływa na poziom lipidów i cholesterolu we krwi, zapobiega stłuszczeniu wątroby (alkohol, toksyny i leki, otyłość, cukrzyca, dieta bogata w tłuszcze nasycone i cukier) a także wzmacnia kości i może być wykorzystane w profilaktyce niektórych typów nowotworów. Rozważając aspekt „szybkości" białka sojowego izolat tego białka doskonale [...]
Witam, ostatnio w biedronce trafiłem na batoniki z ziarnami, skład mnie bardzo zaciekawił ponieważ ze "złych" produktów jest tylko cukier i tłuszcz palmowy (i to nie na pierwszych miejscach). chcę aby, ktoś ocenił skład produktu i powiedział czy zjadanie takich 2,3 batoników (po 15 g) na jakiś czas może zaszkodzić :) Skład: - ziarna słonecznika [...]
Mój 13 letni syn z nadwagą miał na czczo glukozę 113-117mg./dl,po posiłku ponad 200 lekarz rodzinny podejrzewał cukrzyce i kazał mierzyć mu cukier codziennie kilka razy w ciągu dnia. Na kolejnej wizycie kazał mi zmienić mu dietę na mniej kaloryczną. Miał wtedy cukier rano na czczo 89-100, a po posiłku troszkę ponad 140. Ale dziś bardzo prosił i [...]
[...] sięgają po specjalnie zaprojektowany suplement diety. Które rozwiązanie jest jednak najlepsze? • Opcja pierwsza - batonik energetyczny Utarło się takie przekonanie, że „cukier krzepi”. Zgodnie z tą zasadą wiele osób przed wysiłkiem fizycznym zajada się batonami sportowymi, popija węglowodanowe napoje i liczy na to, że energia będzie ich [...]
Daniel Reid "Tao zdrowia" "MLEKO. Doszliśmy do jednego z najbardziej kontrowersyjnych składników zachodniej diety. Ludzie Wschodu i Afrykanie tradycyjnie unikali mleka, traktując je co najwyżej jako środek przeczyszczający. Za to w kulturze zachodu każe się pić mleko każdego dnia, przez całe życie... Powszechna dziś pasteryzacja mleka niszczy [...]
[...] postacią. Nie są to tylko słodycze typu ciastka, batoniki, czekoladki są to również soki owocowe, napoje gazowane i wszystkie produkty, które w swoim składzie zawierają cukier. Staramy się spożywać więcej białka pełnowartościowego pochodzącego z mięsa (chudej wołowiny, piersi kurczaka, indyka), ryb (mintaj, dorsz, morszczuk, łosoś, pstrąg [...]
Spożywka idzie w kierunku produktów bez cukru. Czy to oznacza, że cukier w postaci przetworzonej i dodanej do produktów energetycznych jest zły? Oglądałem strony shotów amerykańskich i znalazłem info właśnie o tym, że na rynku są produkty o zerowej zawartości cukru i mają najlepsze opinie u konsumentów. Burn i takie tam praktycznie sie nie licza. [...]
Witam Kupilem takie coś bo chcialem sobie dorzucic troche przed i po treningu. Nie moge za bardzo jesc cukru bo chorowalem na brzuch przez cukier i nie jadlem jakis czas. Czy te carbo reg forum zawiera jakis cukier prosty ? Nie doczytalem moj blad najwyzej wyrzuce to jest zwykly cukier te carbo ? A jesli tak to jest to samo gdy opierdziele sobie [...]
OZNACZANIE POZIOMU HORMONÓW Hormony to substancje chemiczne, które regulują podstawowe funkcje życiowe organizmu. Odgrywają one rolę kurierów - są nośnikami informacji. Ich stężenie w krwioobiegu i komórkach jest bardzo małe, więc nawet minimalne zmieny poziomu potrafią być dla człowieka bardzo niebezpieczne. Od prawidłowej gospodarki hormonalnej [...]
znalazlem w jednej z wypowiedzi z postow podwieszonych,ze: Przykładem prostych są miód i cukier. i mam pytanie:cukier.... ale jaki??stolowy chyba nie bo rozumie,mozna po treningu zamaist np.carbo wziasc miod z woda...ale zeby wziasc np.cukier stolowy z woda to chyba nie moze ktos mi to wytlumczyc??
[...] najczęściej w Ameryce spożywa jajka w postaci surowej co mnie sie osobiście nie uśmiecha ale chciałbym to sprawdzić Ale ponieważ jakoś wzbogacę to surowe jajko o sam cukier lub cukier z kakaem co wy o tym myślicie chodzi mi o tzw kogel mogel nie wiem czy ktoś z was jadł to czy nie ale moje pytanie jest takie czy strasznie sie zimni [...]
[...] który nie jest zdrowy.. 8.Czytajcie co jecie! Na każdym produkcie napisane są jego wartości odżywcze i skład.. Miejcie świadomość co wkładacie do ust! 9.Uwaga na biały cukier i oleje roślinne- to wogóle nie jest zdrowe :) 10.Alkohol powoduje spadki.. Nie ważne co kto będzie wam wmawiał to taka jest smutna rzeczywistość.. Każdy organizm [...]
[...] węglowodany zdają się podnosić krytycznie poziomy insuliny i przez to wpływać na nasilenie zmian. Wygląda to w znacznym uproszczeniu tak: Przetworzone węglowodany / cukier = więcej insuliny = więcej hormonów = więcej sebum (łój) = więcej bakterii = więcej trądziku. Zatem bardzo ważna jest jednorazowa ilość i rodzaj pochłoniętych [...]
[...] polimerów antocyjanów-procyjanidyn. Jak podano w artykule, wpływ dodatku cukru jest kontrowersyjny. W wynikach badań zawartych w artykule jednoznacznie wskazano, iż cukier poprzez obniżenie aktywności wody i niższe pH wywołane mieszanką użytą do sporządzenia tego rodzaju produktu działają destruktywnie na antocyjany, powodując ich [...]