[...] skład, brak produktów pochodzenia zwierzęcego, funkcjonalny charakter i co najważniejsze wyborny smak sprawiają, że ALLNUTRITION F**KING DELICIOUS VEGAN BAR 55 G to idealny wybór dla wszystkich osób aktywnych, zarówno wegan, jak i osób spożywających mięso, a także dla każdego, kto kocha słodycze, a chce ograniczyć cukier w swojej diecie.
[...] g produktów. W ramach ciekawostki mango ma 60 kcal, a truskawka 33 kcal w 100 g. Widać zatem, że Frulove nie zawiera żadnych tuczących składników. Owszem, gdyby tutaj dodano cukier zamiast erytrolu, wówczas wartość energetyczna mocno by wzrosła. Przeczytaj także: Erytrytol hamuje głód i zwiększa sytość Słodziki: które są naturalne, a które [...]
Linia produktów NUTLOVE każdego dnia rozkoch**e w sobie tysiące osób na całym świecie, które delektują się słodkimi smakami wyśmienitych kremów, pysznych pralin, wyjątkowych ciastek, czy aksamitnych sosów. Seria ta swoją ogromną popularność zawdzięcza bardzo wielu zaletom. Zdrowe orzechy i kakao Orzechy stanowią aż 15% składu sosu, dzięki czemu [...]
[...] wartość energetyczną niż węglowodany, dodatkowo nie podnoszą gwałtownie poziomu glukozy we krwi. Bez cukru, z białkiem mlecznym Wykorzystany maltitol, idealnie imituje cukier, jednak w przeciwieństwie do niego, nie sprzyja powstawaniu płytki nazębnej i próchnicy. Baton ten w 100 g dostarcza aż 22 g protein, które mają ogromne znaczenie w [...]
[...] zdrowotnych, może sięgnąć np. po pralinki NUTLOVE MAGIC HEARTS, zawierające tylko węglowodany naturalnie występujące w składnikach użytych do produkcji. Zastępująca cukier mieszanka substancji słodzących składająca się ze związków z grupy polioli, czy pochodzących ze stewii, pozwala na uzyskanie intensywnie słodkiego smaku oraz pożądanej [...]
Klasyczny skład współczesnego keczupu opiera się najczęściej na koncentracie pomidorowym uzupełnionym o przyprawy, ocet oraz cukier. Mimo iż jest to produkt przetworzony i w pierwszej chwili można uznać go za coś małowartościowego, to jednak gości on prawie w każdym domu, nawet u osób zdrowo się żywiących. Źródła: Caseiro, M., Ascenso, A., [...]
Osoby kontrolujące spożycie kalorii z roku na rok napotykają coraz większe ułatwienia. Taki bonus, otrzymują również fani meksykańskiej kuchni i to wcale w nie mniej atrakcyjnej kompozycji smakowej. Wykwintny, pikantny, pomidorowo-paprykowy sos oferowany jako dip lub Salsa Mexicana, doczekał się odsłony w wersji fit. Bez tłuszczu, minimum kalorii [...]
[...] poziom konsumpcji świeżych owoców, warzyw i nasion oraz orzechów przy równoległej nadmiernej podaży produktów o wysokim stopniu przetworzenia, bogatych w sól i / lub cukier. Do czynników niezależnych od stylu życia zalicza się zaburzenia genetyczne związane z receptorami dla cholesterolu LDL. Przyczyny nadciśnienia Nadciśnienie to [...]
Jeśli lubisz pikantne jedzenie, prawdopodobnie spróbowałeś już nie raz pieprzu cayenne. Z pikantnym jedzeniem jest tak - albo je uwielbiasz albo nienawidzisz - w zależności od Twojej indywidualnej tolerancji tego rodzaju potraw. Jednak, jak wiadomo, to bogate w kapsaicynę warzywo nie tylko wzbogaca smak potraw, ale również przynosi korzyści [...]
NAC to w pełnej nazwie N-acetylocysteina. NAC jest aminokwasem, który po spożyciu staje się prekursorem L-cysteiny. I choć, o ile sam NAC nie występuje w przyrodzie, to cysteinę możemy spotkać na przykład w mięsie z kurczaka i indyka, czosnku, jajkach, w roślinach strączkowych, nasionach słonecznika oraz w jogurcie.
[...] się z maltozy, którą znajdziemy w ziarnach zbóż. Jego charakterystyczną cechą jest niska wartość energetyczna, 1 g maltitolu dostarcza o połowę mniej kalorii, niż tradycyjny cukier. Kolejnym atutem tego słodzika jest wpływ na poziom cukru we krwi. Maltitol ma niski indeks glikemiczny Ig 35, dzięki czemu nie dochodzi do gwałtownych skoków glukozy [...]
Słodziki to substancje zastępujące cukier. Mogą być produkowane chemicznie (sztuczne słodziki) lub ekstrahowane z roślin (naturalne słodziki). W ciągu ostatnich dwóch dekad wzrosła ich popularność jako substytutów cukru u osób w celu zwiększania utraty wagi lub utrzymania kontroli glikemii. Przeczytaj koniecznie: Słodziki: które są naturalne, a [...]
[...] możemy spotkać się z sokami wytworzonymi z żurawiny. Jednak ze względu na to, że taki sok musi smakować konsumentom, często jest rozcieńczany, a producenci dodają do niego cukier, co oczywiście podnosi kaloryczność takiego napoju. Dla osób, które chciałyby włączyć żurawinę do swojego „menu”, a liczą kalorie, wydaje się, że najlepszą formą [...]
[...] się na Doshisha University w Japonii, badali wpływ soku z cytryny na glikemię poposiłkową. Podwyższone stężenie cukru we krwi wywołuje stres glikacyjny, a w nadmiarze cukier niszczy wszystkie narządy, szczególnie wrażliwe są nerki oraz wzrok. Znanym i powszechnym powikłaniem cukrzycy jest stopa cukrzycowa, co często kończy się amputacją. [...]
W dobie dominacji białek serwatkowych odżywki białkowe na bazie białka jaj zostały nieco zapomniane, jednak niesłusznie. Zanim to jednak nastąpiło, to właśnie odżywki z białka jaj przez długie lata były uznawane za te najlepsze, a to dzięki wzorcowemu profilowi aminokwasowemu. ALLNUTRITION EGG WHITE PROTEIN Producent nieustannie poszerza swoją [...]
[...] jako miłośnik białej kawy, że to nie to samo i słodycz napoju migdałowego może na dłuższą metę nieco przeszkadzać. W każdym razie jest to ciekawa alternatywa. Skład Woda, cukier, migdały 2,3%, maltodekstryna, wapń, sól morska, emulgator: lecytyny; ryboflawina, witamina B12, witamina D2 Wartości odżywcze Wartość energetyczna na 100 ml: 30 kcal [...]
[...] żurawiny sok wyciśnięty z połowy pomarańczy 5 łyżek erytrytolu łyżeczka żelatyny + kilka liści rukoli, ser kozi Sposób przygotowania: Bułki drożdżowe Drożdże, mleko, wodę, cukier, sól i jajko wymieszać w misce. Dodać wszystkie mąki, rozpuszczony olej kokosowy i wyrobić dokładnie ciasto. Do natłuszczonej miski przełożyć wyrobione ciasto, [...]
Historia czekolady sięga prawdopodobnie już czasów Majów, którzy jako pierwsi zaczęli uprawiać kakao (kakaowiec właściwy) i spożywać w formie napoju nazywanego „pokarmem bogów”. Pierwszym Europejczykiem, który spotkał ziarna kakaowca, był Krzysztof Kolumb. Odkrycie Nowego Świata wraz z jego nieznanymi dotąd zasobami i bogactwami zapoczątkowało w [...]
[...] przez Europejczyków oraz dalej dopracowana przez Amerykanów. Trudno wskazać jeden unikalny skład keczupu, jednak najczęściej w jego skład wchodzą: koncentrat pomidorowy cukier/słodzik ocet sól zagęstniki ziele angielskie goździki cebula inne przyprawy Ketchup będzie więc posiadał wszystkie zalety pomidorów, ale dodatkowo te, które niosą z [...]
Wszelkie desery, napoje deserowe, czekolady, ciastka i ciasta czy lody, poza tym, że kojarzą się z chwilą przyjemności, to niekiedy wywołują również wyrzuty sumienia. Coraz więcej bowiem wiadomo na temat konsekwencji konsumowania nadmiaru cukru czy tłuszczy trans. Na szczęście w ostatnich latach silnie wyewoluowała gałąź słodyczy o składzie [...]