[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] tłuszczów. Oczywiście w sytuacji, gdy bazujesz w swojej diecie na węglowodanach, a nie tłuszczach. W sytuacji, gdy nie masz apetytu, co czasami ma miejsce po ciężkim wysiłku, można wypić odżywkę białkową lub z dodatkiem węglowodanów. Np. białko serwatkowe z dodatkiem carbo lub bananem. Białko wołowe pod kątem jakości będzie gorszym rozwiązaniem.
[...] Dla nich istotne jest był źródła białka były różnorodne, dlatego tak popularne są mieszanki białek roślinnych. Na rynku znajduje się sporo białek tego typu - białko: sojowe, ryżowe, z grochu czy własnie z wspomnianych konopi. Bardzo popularne są też mieszanki białek roślinnych i w sumie w przypadku vegan na nie warto postawić. [...]
[...] jak najbardziej dieta Plus trening siłowy i dodatkowo aerobowy. Tutaj na samym początku skupiłbym się na wyliczeniu twojego zera kalorycznego dobra no makroskładników czyli białko gdzieś na poziomie 2 g na kilogram masy ciała tłuszcze 1 g na kilogram masy ciała a reszta z węglowodanów. Tutaj z racji tego że jest to powrót to nie generował bym [...]
Cześć! Teoretycznie możesz dostarczać całe białko z nabiału. Jednak w pewnym momencie może pojawić się reakcja alergiczna na ten pokarm. Nie jedząc mięsa możesz dostarczać białko z naprawdę różnych źródeł, nie musisz ograniczać się do nabiału. Ryby - są doskonałym źródłem białka i tłuste ryby takie jak łosoś czy makrela są bogate w kwasy omega 3. [...]
Ja sobie wyrobiłem białko głównie na strączkach, nabiał ma mało dobrego białka, barziej witamina B. https://vegetime.pl/blog/zrodla-bialka-dla-wegan/ Tu też polecają orzechy i w sumie temphen nie brzmi źle, ale nie próbowałem jeszcze, ktoś ma jakieś opinie? Jedzenie orzechów dla białka jest jak spożywanie siemienia lnianego dla Omegi 3. Generalnie [...]
co do samego bialka, jak najbardziej jest ok, podstawowe bialko serwatkowe nadaje sie praktycznie w kazdej sytuajci. Bialko serwatkowe jest uniwersalnym produktem, można go dodać do owsianki, czy zrobić sobie gainera domowej roboty blendujac np z ryzem i wocamia. Ma dobry profil aminokwasow, wiec dostarczy ci wszytskiego co potrzeba do budowania [...]
Allnutrition Whey Protein to wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego, czyli białko pochodzenia mlecznego, zwierzęcego. Cechujące się wysoką przyzswajalnością, bardzo dobrą rozpuszczalnością, świetną linią smakową, ogromnym wyborem smaków i bardzo dobrym stosunkiem jakości do ceny. Na ten moment występują trzy gramatury tego białka w [...]
Witaj, dobrze że pytasz, bo kto pyta nie błądzi i mniej błędów popełnia. Przede wszystkim powinnaś wiedzieć, że białko dostarczane w postaci odżywki białkowej jest dokładnie takim samym białkiem jak to dostarczane z tradycyjnej żywności. Tak naprawdę nie ma różnicy czy zjesz 150g chudego mięsa czy 200g chudego sera czy chudą rybę lub inne źródło [...]
[...] kojarzę takiego produktu na Polskim rynku. Możesz jednak spróbować skomponować własny gainer. Preparaty tego typu nie występują bez dodatków cukrów, ani słodzików. Naturalne białko jest dość popularnym produktem na rynku. https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html Jeśli nie przepadasz za bardzo słodkimi - [...]
[...] ocena) są dokładnie takie same. Dość mocno wodnista konsystencja, słodki, ale niezbyt intensywny smak. Składy nie są identyczne, ale bardzo podobne. W przypadku Pro Casien oczywistym jest to, że mamy inny surowiec. Przecież jest to białko kazeinowe, a nie serwatkowe. Konsystencja jest bardziej kremowa, smak mniej słodki, ale bardziej intensywny.
[...] ckd. Budowa ciała: szybko otłuszczający się endomorfik. Staż: 3 lata z przerwami Bardzo proszę o ocenę mojej diety. Kilka moich komentarzy do diety: 1. Śniadanie białkowo-tłuszczowe, gdyż chcę ograniczyć wyrzut insuliny z samego rana, a co za tym idzie zmęczenia popołudniu. 2. Do każdego posiłku (oprócz po treningowego) dodane [...]
Wafle ryżowe czy ryby w puszce to produkty, które mogą być w diecie rekreacyjnie a nie jako podstawa. Białko 2g/kg beztłuszczowej masy ciała wystarczy.
Chodziło mi o to czy odżywka białkowa może być częścią kolacji. Oczywiście do tego jakieś węglowodany, bo tłuszcze sobie daruję z racji tego że to będzie posiłek potreningowy. Samej odżywki lub twarogu nie zamierzam stosować. Zawsze myślałem że na kolację powinno być białko które wchłania się długo z racji na dłuższą przerwę w spożywaniu posiłków.
[...] ciągu dnia lub odejmij kolejne 200 kcal ze swojego bilansu energetycznego. Mile widziany jest również wysoki udział białka w diecie. Dowiedziono ponad wszelką wątpliwość, że białko sprzyja redukcji wagi, nakręca metabolizm, hamuje łaknienie oraz nadaje jędrności naszej sylwetce. Jeśli nie wiesz jakie białko wybrać, możesz wspomóc się aktualnymi [...]
Jak masz czas reszte skąłdników pokaromowych przyjąć tj. węgle i tłuszcze to i czas na białko też powinienieneś znaleźć. J/w pozostaja izolaty, lub białko bez laktozy https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Lactose_Free-opis40446.html
[...] wystarczy. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/nie-samym-bialkiem-biceps-zyje-3734 Oczywiście wliczamy białko pochodzenia zwierzęcego, jak i roślinnego: https://potreningu.pl/artykuly/suplementy-i-odzywki/czy-bialko-roslinne-nalezy-wliczac-do-diety-139