witaj. a nie mozesz wykorzystac WPC smakowego? Czy zalezy Ci typowo na bialkach naturalnych? Jezeli tak, to cie zmartwie... naturalne bialko wpc jest chyba najsmaczniejsza opcja jezlei chodiz o bialka bezsmakowe i ich frakcje. Bialka roslinne naturalne jak dla mnie sa nie do wypicia%) izolat i hydrolita ewnetualnie ebdzie mial tutaj nieco inny [...]
Sfery zdrowia i dobrego samopoczucia są istotne dla każdego z nas. Są także ważne dla producentów, którzy chcą zaspokoić potrzeby rynku. W związku z tym, co jakiś czas pojawia się jakaś innowacja, która mniej lub bardziej sprytnie podbija serca kupujących. Pojawia się pytanie — czy dobrze wyglądający produkt ma tak samo dobre właściwości, czy jest [...]
Integracja nowoczesnych odżywek do diety roślinnej oferuje łatwy sposób na wzbogacenie jadłospisu w kluczowe składniki odżywcze, pozwalające na zachowanie dobrego samopoczucia i energii niezbędnej do codziennych aktywności. Wprowadzenie tych innowacyjnych produktów do codziennego menu jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na wysokiej jakości [...]
Cześć, Jeśli chodzi o Twoje preferencje i pytania, polecam następujący zestaw. Kwestia odżywki białkowej jest najbardziej złożona, bo białek w naszej ofercie masz całe multum, od odżywek roślinnych (wielu rodzajów), takich jak np. świetnej jakości Alldeynn Vegerose, poprzez białka sojowe, z grochu, po ciekawą nowość jaką jest białko drożdżowe: [...]
Jest do od wielu lat dobra fira, cenionej jakości. Mają swoją produkcję, do tego duży wybór produktów, nie napisałeś o jakie białko z ich oferty chodzi. Bo jak większość firm mają tych produktów kilka, od tańszych roślinnych, przez popularne białko serwatkowe, po najlepszy i najdroższy izolat. Zapewne interesuje Cie jakiś koncentrat białka [...]
Jeżeli istotny jest dla Ciebie smak odżywek białkowych, w połączeniu z wysoką jakością, warto zainteresować się produktami naszych marek własnych: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION-p66600409.html https://sklep.sfd.pl/ALLDEYNN-p66600490.html https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION-p66600048.html Często pada pytanie o najlepsze warianty smakowe, [...]
Sprawa ma się bardzo prosto - jeśli zakup izolatu białka serwatkowego nie obciąży mocno Twojego budżetu, to kupujesz WPI. Masz wtedy pewność, że stosujesz najlepszy rodzaj białka, najbardziej oczyszczony, bez zbędnych gram tłuszczu czy cukru w porcji, do tego mający najwięcej czystego białka w porcji / w 100 gramach produktu. Do tego [...]
Dzięki ogólnie za uznanie. Obecnie mam wrażenie, że z kalkulacjami na oko przeginam w drugą stronę. Aż mi się nie chciało wierzyć dzisiaj rano, ale talia od ostatniego tygodnia poleciała w dół o prawie 2 cm, pas o 1 cm (od początku stycznia to już razem 5), łydka za to 1 cm w górę, ramię i klata bez zmian (może minimalny spadek, ale to pewnie w [...]
Czy białko w prochu można gotować? Mam na myśli taką sytuację, że np ktoś sobie gotuje płatki ryżowe i wrzuca izolat albo coś. Można ale robią die z tego takie grudki w choooj nieapetyczne .Robiłem tak budynie proteinowe.I się przypala szybko też.Robie teraz tak że omlety z bilakiem ,ciasta robię normalnie. Ale jak mam budyn ,pudding czy platki [...]
Samson Dauda to kulturysta, który przez ostatnie dwa lata zrobił niezwykły postęp w swojej karierze. Dauda zadebiutował zawodowo, zajmując piąte miejsce na EVLS Prague Pro 2018 i od razu stał się sensacją ze względu na swoje ogromne rozmiary i definicję mięśni. Później zdobył pierwsze zwycięstwo w zawodach PRO podczas EVLS Prague Pro 2021 i [...]
Wyniki badań przed. Zaskoczony jestem wysokim cholesterolem. Interpretuję to jako skutek 2 tygodni wakacji gdzie jadłem do przejedzenia i nisko z węglami, głównie białko, warzywa i tłuszcze + desery. No i podwyższona prolaktyna. Już kiedyś miałem z tym problem, chyba mam tak naturalnie. Trochę martwi ale i cieszy bo wyjaśnia mi niższe libido. [...]
Tak, może mieć ona wpływ na delikatny i wrażliwy (skórnie) organizm. Zarówno odżywki zwierzęce np. koncentrat białka serwatki, czy też roślinne. Musisz po prostu ocenić jak bardzo nasila się / lub nie - problem, jak używasz dany rodzaj odżywki białkowej. Jeśli problemy występują po np. WPC standardowym, to oczywiście możesz sprawdzić odżywki [...]
Brett Wilkin to dobrze zapowiadający się zawodnik w kategorii Men's Open IFBB Pro League. Chociaż zdobył kartę IFBB Pro w Classic Physique, to potem postawił na kategorię 212. Nie odniósł tam jednak zbyt wielu sukcesów. Zrobił sobie dłuższą przerwę od zawodów, wrócił na scenę w nowej kategorii Men’s Open i zdobył drugie miejsce na Chicago Pro [...]
Jeśli powszechność nadwagi i otyłości nie odwróci swojej tendencji wzrostowej, już niedługo z zaburzeniami zdrowotnymi związanymi z masą ciała borykać może się nawet miliard ludzi na świecie. Konsekwencje tego stanu są uciążliwe nie tylko dla samych osób z problematyczną nadwagą, ale dla całego społeczeństwa, gdyż koszty opieki zdrowotnej [...]
Witam forumowiczów po długiej przerwie. Od października zeszłego roku (pomiędzy pierwszym postem, a październikiem zdążyłem zaliczyć wzrost wagi do 86 kg), trzymałem miskę i trening (z drobnymi przerwami na jakieś święta itd.) i udało mi się zejść z wagi. Chce zacząć budować masę mięśniową i tutaj mam do was kilka pytań: 1. Podstawowe pytanie - [...]
Tytułowa kwestia budzi masę kontrowersji i wydaje się, że niebezpodstawnie. Przede wszystkim chciałbym wyraźnie oddzielić dwie kwestie: redukcję tłuszczu u osoby niemającej zbudowanej muskulatury (odchudzanie w celach np. zdrowotnych, poprawy wyglądu sylwetki, samopoczucia) oraz dopracowywanie „formy startowej” przez osobę, która ma znaczną masę [...]
Zwiększenie ilości białka w diecie jest jedną z najprostszych modyfikacji sprzyjających pozbywaniu się tkanki tłuszczowej. Czy mamy dowody na to, iż tego rodzaju interwencja jest skuteczna? Tak, liczne, ponieważ w ostatnich kilkunastu latach przeprowadzono wiele takich eksperymentów. Badanie naukowe - dodatek dla zaawansowanych czytelników W [...]
Choćby napisało się liczne artykuły i tak zawsze można wymyślić nowe pytania, problemy i palące kwestie. Oto przegląd tego rodzaju pytań, dotyczących diety, treningu, dopingu i suplementacji. Istnieją wyjątki od tej reguły. Przykładowo łydki czy mięśnie naramienne „lubią” większą liczbę powtórzeń (15-30). To nie znaczy, że zawsze będzie to [...]
Chociaż mleko i jego przetwory stanowią podstawę diety wielu ludzi na świecie, to nie każdy może lub chce po nie sięgać. Powodem może być na przykład nietolerancja laktozy albo awersja smakowa do mleka. Każdy, kto chce zapewnić sobie cenną dla organizmu dawkę aminokwasów niezbędnych, ale ma problem z produktami mlecznymi, z pewnością zainteresuje [...]