Budyń, a raczej kisiel mleczny. Pyszny. Krótko i na temat: Składniki: Mleko 0,5%- 300ml Guma celulozowa CMC- 3g Słodzik- koło 8 tabletek aromat kokosowy (dowolny)- kilka kropli dodatki (dowolne)- u mnie trochę dżemu malinowego i wiórek kokosowych Do garnka wlewamy mleko, dodajemy kilka kropli aromatu, słodzik i gotujemy. Można zagotować, można [...]
[...] znajduje się na piątym miejscu pod względem spożycia herbaty. Coraz częściej sięgamy po inne niż czarna, odmiany herbat. To dobrze, ponieważ herbaty to nie tylko smak i aromat, ale również właściwości zdrowotne. Zwyczaj picia herbaty wywodzi się z Chin, gdzie obecna jest ona od wielu wieków. Zgodnie z legendą około 4700lat temu ówczesnemu [...]
[...] sygnalizuje nadejście lata. Pojawiają się bowiem wtedy, gdy zaczyna robić się ciepło i słonecznie. Truskawki cieszą się dużą popularnością zarówno ze względu na smak, aromat, jak i wiele możliwości ich wykorzystania. Na ich bazie możemy przygotować koktajle, desery owocowe, sprawdzą się jako dodatek do ciast, a także sałatek. Najlepiej [...]
[...] orzechową/czkoladową itp) • słodzik do wypieków (około 12 sztuk) • 100g banana (lub więcej) • 1/3 szklanki wody • 2 jajka + 1 białko • łyżeczka proszku do pieczenia • aromat/ekstrakt waniliowy Fasolę odsączyć, opłukać i zblendować wraz z pozostałymi dodatkami. Przelać do formy i piec 30- 40 minut w 160-180 stopniach. Można potem [...]
[...] .Całość zarób/wymieszaj dobrze ręką aż do połączenia składników .Teraz formujesz kuleczki i podsmażasz na oleju ,nie żałuj (najlepiej aby był kokosowy ,wzmocni nam aromat).Następnie zalewasz bulionem i duś ok 20 min .Gotowe kuleczki odstaw aż całkiem przestygną ,następnie delikatnie skrop wodą i obtocz w wiórkach aż się oblepią po [...]
https://i.imgur.com/lIrab5Xh.jpg Składniki - 40 g mąki ryżowej - 10 g skrobi ziemniaczanej - 250 ml mleka - 250 ml wody - 2 łyżki erytrolu lub innego słodziwa - aromat (ja użyłem coffeefee) - czubata łyżka karobu - pół łyżeczki cynamonu (najlepiej cejloński) - czubek łyżeczki gałki muszkatałowej - (opcjonalnie) białko, może być zamiast aromatu [...]
[...] gorzkiej czekolady Ryż gotuję aż będzie miękki, odlewam z garnka wodę(żeby zostało tylko troszkę) i dodaję suche składniki, gotuję jeszcze ok. minuty, potem wlewam ubite białka jaj i delikatnie mieszam aż całość zgęstnieje. Oczywiście jak zawsze można modyfikować przepis na różne sposoby.. Dodać owoce, wiórki, bakalie, jakiś aromat... ;-)
[...] łączymy wszystko razem dodając rukolę do smaku odrobina soli w moim przypadku himalajskiej oraz tymianek i właśnie tymianek jest w tym daniu najważniejszy, nadaje świetny aromat oraz smak całemu daniu, na koniec, już na talerzu gotowym do podania polewamy danie oliwą z oliwek ok. 3 łyżeczki. Przede wszystkim lekka i bardzo smaczna kolacja a [...]