a tak wogóle to macie po sogu ;]
...
Napisał(a)
Albo zmniejsz liczbę powtórzeń, ja kiedyś też robiłem ciągle w granicach 10 powtórzeń teraz robię po 5 dużym ciężarem i biceps rośnie jak należy. :D
:P
...
Napisał(a)
gruby nie ma czegos takiego jak najlepsze cwiczenie na dana grupe, musisz sam poeksperymentowac jakie cwiczenia daja Tobie najwiecej korzysci, np. dobrym masującym cwiczeniem jest uginanie ramion ze sztanga stojąc, unikaj maszyn do bicepsa, no i musisz pamietac ze przy minutowych przerwach nie ma zbytnio mozliwosci na progress, chyba ze zwiekszenie w ostatniej serii.
...
Napisał(a)
Oliver możesz mi wytłumaczyć dlaczego przy minutowej przerwie nie ma zbytnio możliwości na progres? Bo nie łapie za bardzo...
Zmieniony przez - Pakee w dniu 2008-10-30 15:20:47
Zmieniony przez - Pakee w dniu 2008-10-30 15:20:47
:P
...
Napisał(a)
no mozna stosowac progress, oczywiscie. tylko według mnie jest to mniej efektywne przy stalych powtórzeniach, wole założmy zacząc od cięzaru którym ledwo robie 10 ruchów i zrobic nim 4 serie niz dokładac i połowe serii robic na pół gwizdka (bo przeciez zaraz musze dołozyc ciezar:) )

...
Napisał(a)
piramida, progres, regres wszystkie formy są skuteczne i tu nie ma za bardzo co dyskutować zawsze ktoś będzie chwalił jedno a negował drugie...
GrUbYgr - z jaką partią łączysz biceps?
Sprobój
1. unoszenie przedramion ze sztangą 12<10<8
2. modlitewnik sztangą 15<12<10
3. podciąganie na drążku wąsko podchwytem 3x10-12
GrUbYgr - z jaką partią łączysz biceps?
Sprobój
1. unoszenie przedramion ze sztangą 12<10<8
2. modlitewnik sztangą 15<12<10
3. podciąganie na drążku wąsko podchwytem 3x10-12
Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy!
...
Napisał(a)
hmmm niezbyt dobre rozwiazane... połącz klate z bicem i rób go "ciężko", albo w przypadku gdy robisz jeszcze do tego bary to bic już jest troche trafiony ogranicz do 2 cwiczen po 4 serie,
1. unoszenie przedramion ze sztangą 12<10<8=8
2. podciąganie na drążku wąsko podchwytem 4x10-12 podciąganie czesto niedoceniane cwiczenie, ale jakże skuteczne, staraj się przy tym "pompowac" mięsień czyli na samej górze maksymalnie spięcie bica i wolna faza negatywna (powolne opuszczanie), do maksymalnego rozciągniecia miesnia (nie zablokowania rąk w łokciach)
Zmieniony przez - Ghost. w dniu 2008-10-30 17:46:10
1. unoszenie przedramion ze sztangą 12<10<8=8
2. podciąganie na drążku wąsko podchwytem 4x10-12 podciąganie czesto niedoceniane cwiczenie, ale jakże skuteczne, staraj się przy tym "pompowac" mięsień czyli na samej górze maksymalnie spięcie bica i wolna faza negatywna (powolne opuszczanie), do maksymalnego rozciągniecia miesnia (nie zablokowania rąk w łokciach)
Zmieniony przez - Ghost. w dniu 2008-10-30 17:46:10
Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy!
...
Napisał(a)
Troche bym odwrócił propozycje Ghosta
Drażek wąsko 4x6 + ciężar
Uginanie ze sztangą 4x12
i potem plecy - wiosła, ściągania, mc
pozdro
Drażek wąsko 4x6 + ciężar
Uginanie ze sztangą 4x12
i potem plecy - wiosła, ściągania, mc
pozdro
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!