Dotychczas korzystałam z bardzo starej wersji (używanej "od zawsze", nie znam numeru, ale zupełnie inny wygląd bazy produktów), obecnie ściągnęłam v. 4.4.
I są znaczące różnice w BTW produktów, przykładowo:
jajka całe (100g):
stary: 151 kcal . B:12,5g . T:10,7g . W:1g
nowy: .121 kcal . B:11g ... T:8g .... W:1g
schab surowy z kością (100g)
stary: 175 kcal . B:21g . T:10g . W:0g
nowy: .118 kcal . B:14g . T:7g .. W:0g
orzechy włoskie 100g
stary: 651 kcal . B:16g . T:60,3g . W:18g
nowy: .654 kcal . B:15g . T:65g ... W:3g
Czy może ktoś (najlepiej autor tego fajnego skądinąd programu) wytłumaczyć mi te różnice? Jak widać, nie chodzi mi o marchewkę, czy innego pora, którego "i tak mam nie wliczać".
Chciałabym się przesiąść na nową wersję, ale mam poważne obawy by jej zaufać, tym bardziej że większość znalezionych w sieci tabel podaje wartości bliższe staremu dziennikowi.
Powtarzam się w tym wątku, bo jak widzę oba rozwijają się w miarę regularnie.
łanłej: http://www.sfd.pl/-t767019-s8.html
-----------------------------------------------------------
http://www.sfd.pl/jedz-t752315.html http://www.sfd.pl/gotuj-t696301.html
http://www.sfd.pl/gadaj-t699560.html http://www.sfd.pl/targ-t819911.html