www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Wydaje mi sie ze ktos tworzac takie tablice wartosci odzywczych wartosc kaloryczna nie oblicza ze schematu bialko 4 kcal, wegle 4 kcal, itd. tylko w jakis sposob sie to mierzy tak jak inne makroskladniki
Co do kalkulatora - zamierzam skorzystac z jeszcze innego, dokladniejszego schematu z wieksza iloscia danych - ale nalezy pamietac ze ten kalkulator oblicza orientacyjne zapotrzebowanie
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
Hm... no nie wiem mi jakoś nic innengo nie przychodzi do głowy... bo niby jak?
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
cytat za wikipedia.pl
"Mierzenie wartości energetycznej
Na początku XX wieku Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (ang. United States Department of Agriculture) opracował procedurę mierzenia wartości energetycznej która pozostaje w użyciu do dziś.
Badana żywność jest całkowicie spalana w kalorymetrze tak, że ciepło uwolnione w wyniku spalania może być dokładnie zmierzone. Ta wartość jest używana do określenia całkowitej wartości energetycznej konkretnego rodzaju żywności. Potem dokonuje się odpowiedniej korekty opartej na rzeczywistym sposobie przyswajania energii przez człowieka.
Na przykład, czysty cukier uwalnia około 3,95 kcal całkowitej energii na gram, ale współczynnik przyswajalności dla cukru wynosi u człowieka ok. 98%, więc wartość energetyczna cukru wynosi 3,87 kcal na gram."
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
Help
Dziwne to twoje pytanie...
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Zapraszam do pobrania najnowszej wersji 4.00 DZIENNIKA POSILKOW:
Teraz baza produktow zawiera takie dane jak ilosc: białka (zwierzecego i roslinnego), tłuszczy (nasyconych, wielo- i nienasyconych), węglowodanow (oraz podzial na laktoze, sacharoze, skrobie), błonnika, cholesterol, mineraly (sód, potas, wapn, fosfor, zelazo, magnez, cynk, miedz, mangan) oraz witaminy (beta karoten, A,D,E,C,B1,B2,B6,B12, niacyna, folacyna).
Oraz zostaly wprowadzone nowe wykresy
http://www.dpv.go.pl
Zycze milego uzytkowania
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
Jak ściągnąć skórę na brzuchu?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- ...
- 89