1. Składniki
200 g ryby , Ja dałem filet z mintaja
20g płatków owsianych
1jajko
przyprawy wedle własnego uznania
2 Sposób wykonania
Płatki zalewamy , czas zanim napęcznieją wykorzystamy na rozdrobnienie ryby , Można zmielić wtedy konsystencja bedzie bardziej stała jednak ja dzis mialem malo czasu wiec pokroiłem bardzo drobno rybe , płatki odsączamy i wrzucamy do jednej miski z rozdrobnioną rybą. Rozbijamy jajo do michy z platkami i ryba i porzadnie zestalamy nasze składniki , powinna wyjsc dosyc stała papka , tutaj mozna dorzucic tez przyprawy . Wrzucamy na patelnie i zarazem formujemy .
No i smażymy , ja smażyłem bez tłuszczu , jeśli jednak zajdzie taka potrzeba nasączcie patelnie lekko tłuszczem,
3 Fotki:
Informacja Żywieniowa:
Mintaj : Kcal 144 B - 33,2 T-1,2 W - 0
Płatki owsiane : Kcal 78 B - 2 T - 1 W 13,86
Jajo kurze, całe : Kcal - 150 B - 12,5 T - 10,7 W - 1
Razem :
Kcal 372
Białko zwierzęce 45,7g
Tłuszcze 12,9g
Węglowodany 14,86g
Koszt porcji okolo 2,5 zł
wszystko wg moich obliczen , znikąd nie zerżnąłem tego przepisu.
Ja dorzuciłem porcje warzyw i wyszedł całkiem smaczny posiłek
Smacznego