Powerlifting to nasze "HOBY" - rywalizacja 5 mocarzy w TS
remik664
Wysłana - 21 lutego 2010 18:10
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
PROSZĘ SIĘ NIE WPISYWAC DOPÓKI: CIORNY , FLAKERS , MAKAVELI99, POLACO_92 NIE DADZĄ SWOICH WPISOW !!!!!!!!!! DZIEKUJE ZA CIERPLIWOSC
NA WSTĘPIE TEŻ PRAGNĘ POWIEDZIEC ZE PODCHODZIMY POWAZNIE DO SPRAWY ZAKŁADAJĄC DZIENNIK W ZAAWANSOWANYCH , PROSIŁBYM O OGRANICZENIE SPAMU DO MINIMUM A WSZELAKIE PRÓBY SZYDERSTWA, CHAMSTWA ETC BĘDĄ TĘPIONE
POZA TYM ZAPRASZAM DO ŚLEDZENIA
JA I POLACO PRZEDSTAWIAC SIĘ RACZEJ NIE MUSIMY , JA PROWADZIŁEM DZIENNIK PRAWIE ROK , PUZNIEJ 3MIESIACE BLOG W TRECU I TERAZ SKONCZYLEM RYWALIZACJE W PASIBRZUCHACH , POLACO TEZ BARDZO DLUGO PROWADZIL DZIENNIK , TAKŻE PRZEPROWADZIL TEST , RESZTY NIE ZNACIE MAKAVELI99 TO MÓJ PARTNER TRENINGOWY , OD JAKIEGOS CZASU CWICZY REGULARNIE I MA CHOLERNĄ MOC :D
CIORNY TO MISTRZ POLSKI W TS DO LAT 18 Z RESZTA PEWNIE BĘDZIE ZDAWAL RELACJE Z ZAWODOW A TAKŻE Z TRENINGOW Z KLUBU KOBRA JASS KOŚCIAN FLAKERS , TO CZŁOWIEK U KTÓREGO ZACZELO SIĘ POWAZNIEJSZE DZWIGANIE :D DUŻA WIEDZA NA TEMAT TRENINGOW I ZAYEBISTY GEN , +SIŁA OBELIXA
Wtorek Plecy Martwy ciąg Wg długofalowego schematu zacznę od 70%x6x4 i będę dodawał co tydzień 2,5-5kg Wiosłowanie połsztangą jednorącz 12,10,8,6 +jedno wybrane ćwiczenie zależnie od dnia Brzuch łydki
Czwartek Plan na WL jak w poniedziałek +triceps
Piątek Nogi biceps przedramię Przysiady 3 serie z przodu 3 z tylu 10,10,10 Seria łączona prostowanie+uginanie nóg na maszynie
wykroki uginanie ramion z hantlami z rotacją modlitewnik uginanie nadgarstków nachwytem+podchwytem
szrugsy 20/20/20/20 Łydki Brzuch
5) Aktualne fotki
Kilka słow na koniec Odnośnie supli Odnośnie diety jest to przykładowy dzisiejszy dzień , urozmaicam dietę wiec cos się zawsze zmienia Odnośnie treningu , często zamieniam ćwiczenia , kolejności itd. Co do fot . Jedną mogę dać więcej póki co nie gdyż … Sami się dowiecie za tydzień :D Musze dorzucać aeroby inaczej się zaleje niestety Kaloryczność tez nie jest wysoka i taka musi pozostać , będę monitorował wagę co tydzień wiec będę wiedział czy kcal mam odjąć czy dodać Tyle na razie
"Nie szata zdobi człowieka, ale muły..."
1)
Nick : Flakers
Staż : 6 lat z haczykiem
Wzrost 173cm
Waga ciała ok 90-92 Kg
Obwody i rekordy w trójboju
Brzuch (na wysokości pępka): ok 85-88 cm
Klatka : 114
Biceps (napięty) lewy/prawy : L 43,5 P 43
Przedramię lewe/prawe L 37 P 37
Udo (środek)lewe/prawe ok 64cm
Udo (góra)lewe/prawe ok 66-67cm
Łydka lewa/prawa 42-43cm
Kark 44cm
Rekordy bez sprzętu:
Przysiad 235kg
Wyciskanie leżąc 157kg
Martwy ciąg 270kg
2)
Spis suplementacji. Odżywka wysokobiałkowa jaką stosuje to VitaFit Wpc protein plus. Z supli obecnie stosuje tylko profilaktycznie Gold Glucosamine z Olimpu.
3)
Dieta Bardzo intuicyjna, staram się przestrzegać podstawowych reguł. Od ponad miesiąca nie jadam słodyczy oraz ograniczam zbędne tłuszcze i węgle.
Przykładowa dieta: 1. Owsianka z owocami i odzywką białkową. 2. Jakieś buły z szynka/serem + 125g chudego twarogu. 3. Obiadek, zależy co mamusia zrobi ;) zazwyczaj pyry/ryż + mięso i warzywa wiec tradycyjny obiadek 4. Białko. 5. Przed treningowy. Przeważnie jakieś kanapki z szynka + 125g chudego twarogu, czasami ryż, owies. 6. To samo co na obiad. 7. Druga kostka twarogu jedzona ok 2-3 godziny przed snem.
4)
Trening Metoda 5x5. Celem głównym jest poprawa siły. Ćwiczenia główne wg schematu. Ciężar dobierany na podstawie procentów. Ćwiczenia, ilość serii mogą zostać zmienione w razie potrzeby.
Nogi -Przysiady 5 serii % -Półprzysiady 3 serie 4-6 powtórzeń -zginanie na maszynie 4 serie 8-10 -prostowanie na maszynie 4 serie 8-10
Łydki -Wspięcia na palce ze ściąganiem obciążenia 4 serie max
Brzuch -Spięcia 3 serie -Brzuszki na ławce skośnej 3 serie
Wtorek
Klata -Wyciskanie leżąc 5 serii % -Dociskanie 1 seria 4-6 -Aktywne opuszczanie 1 seria 4-6 -Powtórzenia izometryczne 1 seria 4-6 -Trzymanie sztangi 1 seria 15-20 sekund -Wyciskanie głową w dół hantlami 2-3 serie 6-8
Barki -Wyciskanie hantli 4 serie 8-10 -Unoszenie hantli bokiem jednorącz 4 serie 10
Przedramię -Zginanie dłoniowe i grzbietowe stojąc + ściskanie ściskaczy w dwóch różnych uchwytach 4 serie
Czwartek
Grzbiet -Martwy ciąg 5 serii % -Prostowanie tułowia 2 serie 8-10 / Martwy ciąg z podstaw 2 serie 4-6 -Wiosłowanie hantlą w oparciu o ławke 3 serie 6 -Przyciąganie linki wyciągu górnego szerokim nachwytem 3 serie 8-10
Czworoboczny -Szrugsy ze sztangą trzymaną z przodu 4 serie 12-20
Brzuch -Spięcia 3 serie -Brzuszki na ławce skośnej 3 serie
Piątek
Biceps -Uginanie przedramion z gryfem łamanym stojąc 3 serie 8-10 -Uginanie na modlitewniku 2 serie 8-10 -Uginanie młotkowe hantlami na ławce 2 serie 8-10
Triceps -Prostowanie przedramion na wyciągu 2 serie 10 -Wyciskanie francuskie leżąc 3 serie 6-8 -Wyciskanie w wąskim uchwycie na skośnej głową w górę 3 serie 6-8
Przedramię -Zginanie dłoniowe i grzbietowe stojąc + ściskanie ściskaczy w dwóch różnych uchwytach 4 serie
Po każdym treningu 30 min na rowerku stacjonarnym. W dni nie treningowe godzina rowerka. Może ulec zmianom.
5)
Fotki
Twarz zamazana bo miny śmiechowe, ale jeszcze ja ujrzycie hehe ;P.
Na przestrzeni lat:
Aktualne:
Filmy
Film z ataku na 270 i 280kg w martwym ciągu(nie ja podstawiałem muze ;P ).
Film z otwartych mistrzostw politechniki wrocławskiej w trójboju siłowym gdzie zająłem 2 miejsce z wynikiem 575kg.
Zapraszam do śledzenia ;)
Zmieniony przez - Flakers w dniu 2010-02-21 18:13:21
"Nie szata zdobi człowieka, ino muły..." "Jeśli nie czujesz poezji rozpylonej magnezji spadaj z mojej sali zanim sztanga Cię przywali..." Dziennik treningowy - [http://www.sfd.pl/-t572611.html]
1266772326000
polaco_92
Wysłana - 21 lutego 2010 18:14
Witam wszystkich!!!dawno mnie tu nie bylo,ale dzieki namowie Remika bede "rywalizowal" tutaj z nimi w dzienniku i tym samym bede sie szykowal do zawodow ktore odbeda sie 24kwietnia w Warszawie ktore organizuje Wuchta
1)
Nick : polaco_92 Wiek : 18lat Sta¿ : 4lata Wzrost 183cm
Waga cia³a okolo 85kg
Obwody i rekordy w trójboju
Brzuch (na wysokoœci pêpka):-
Klatka : -
Biceps (napiêty) lewy/prawy -
Przedramiê lewe/prawe -
Udo (œrodek)lewe/prawe -
Udo (góra)lewe/prawe -
£ydka lewa/prawa-
Kark-
Przysiad dawno temu 135kg ATG
Wyciskanie le¿¹c 125kg miesiac temu
Martwy ci¹g rok temu 170kg
2)
Spis suplementacji.
jak narazie zadna
3)
Dieta
nie mam wypisanej diety,ale staram sie jesc tak aby sila szla do gory!!!bede zamieszczal fotki tego co jem
4)
Trening
Moje treningi nigdy nie beda takie same,czyli w kazdym dniu bede robil wszystko inaczej,ale kazda partie tego samego dniatrening klatki bede robil pod okiem Pyzy ktory bedzie mnie szykowal do zawodow
Poniedzia³ek
Klata,triceps,brzuch
Wtorek
Plecy,biceps,przedramie,lydki
Czwartek
Klata,triceps,brzuch
Pi¹tek
Barki,uda
5)
Fotki i filmy
jak narazie brak,bede staral sie dawac w czasie prowadzenia dziennika
Piątek Nogi FSQ 10/10/8/8/6 Prostowanie nóg na maszynie 10/10/10/10/ Wykroki 10 na każda nogę 4s
5) Aktualne fotki W późniejszym terminie Kilka słów na koniec Ćwiczymy razem od początku , jednak wkradły się kontuzje(nie spowodowane przez siłownie) co wyeliminowało mnie na długi okres czasu teraz wracam do ciężarów .
1266772531000
Ciorny
Wysłana - 21 lutego 2010 18:27
1) Nick: : Ciorny Wiek: : 18(91') Staż: : 1,5 roku Wzrost: 175cm Waga ciała 81Kg
Obwody: Brzuch (na wysokości pępka): 81 cm Klatka : 104cm wydech, 107cm wdech Biceps (napięty) : 38cm Przedramię 36cm Udo (środek) 62cm Udo (góra) 68cm Łydka 42cm
2) Spis suplementacji Horse power BCAA pro 4200 Body fire
3) Dieta
Ścisłych wyliczeń nie będzie, bo i tak bym nie trzymał. Jem mniej więcej tak: 1.owsiane+jajka 2.ryż+ser wiejski 3.ryż/makaron/kasza+kurczak 4.j/w 5.ser wiejski Poza pierwszym posiłkiem wszędzie warzywa.