SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy kulinarne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 355721

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
SIEMKA z tym postem to mi Norton z nieba spadl bo musze zaczac diete tzn jesc duzo ale tego co ma duzo bialak :D nigdy niewiedzialem jak ale teraz mam z czego wybierac
JA OSOBISCIE POLECAM SŁATKE Z KURCZAKE PO MOJEMU :D

PRZEPIS:
cztery piersi z kurczaka (nie podwojne) smazymy norlanie na patelni przyprawaijaca jak kto lubi na ostro lekko najlepiej
jak juz bedzie gotowe to kroimi drobno
do tego puszka kukurydzy
potem puszka ananasow pokrojonych drobno oczywiscie
i pol sloika majonecu najlepiej kieleckiego ! solimy piprzymy do smaku wkaldamy do lodowy czekamy 30 min i zjadamy tj pyszne !!!!!!
ale wartosci odzywczych nie znam prosze sobie policzyc :D

POZDRAWIAM

DiDL
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 10032 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 59628
Coś na GRILL :
Pierś z indyka
(na sposób indyjski) według Macieja Kuronia

Plaster piersi z indyka (ok. 150 g) na osobe,100g jogurtu naturalnego nie słodzonego,łyżeczka curry,sól, ewentualnie ząbek czosnku.

Pierś posypujemy curry,solą,ewentualnie nacieramy rozgniecionym czosnikiem i zalewamy jogurtem(jeżeli jest mało kwaśny,możemy dodać troche soku z cytryny).Marynujemy pierś minimum 3 godziny.Następnie,nie wycierając,przekładamy mięso na rozgrzany grill i pieczemy od 3 do 5 min. zkażdej strony.
Podajemy z ryżem, np. w przekrojonej papryce.

Zapodam więcej jak bede miał dokładne przepisy domowe bo ten to akurat z książki zerżnięty.

CZŁONEK MAFII ŚW. MIKOŁAJA
Moderator działu Komputery
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=52935 - Najciekawsze posty w dziale Komputery
Jeżeli potrzebujesz sterowniki przyciśnij na napis w prawym dole mojej wypowiedzi.

hrhr

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 10032 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 59628
PS:Kalorie sami musicie policzyć.
Coś jeszcze znalazłem :
DE VOLAILLE

Pół piersi kurczaka na osobę, 15 dag masła,łyżeczka świeżych posiekanych ziół(nie koniecznie),ćwierć łyżeczki mieszanki ziół suszonych(majeranek,oregano,tymianek) ,żąbek czosnku,łyżeczka soku z cytryny,sól,biały pieprz mielony,mąka do panierowania,jajo,tarta bułka, olej.

Umytą i osuszoną połówkę piersi lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy.Z masła,posiekanych ziół(wszystkich),soku z cytryny,soli,pieprzu i rozgniecionego czosnku robimy masło ziołowe.Grudkę masła ziołowego układamy pośrodku płata piersi i zawijamy go w rulonik.Obtaczamy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju dokładnie ze wszystkich stron, aż do zrumienienia.

Gorąco polecam De Volaille bo jest naprawde dobre.



Sznycel

75 dag piersi indyka (w przypadku piersi kurczaka liczymy pół piersi kurczaka na osobę), 4 łyżki sosu sojowego,olej,2 łyżki soku z cytryny,łyżeczka majeranku,łyżeczka tymianku,sól,pieprz,2 jaja,mąka,tarta bułka,koneserom polecam 4 łyżki utartego ostrego sera,najlepiej oscypka,cytryna do przybania.

Pierś indyka kroimy na plastry,lekko zbijamy wilgotnym tłuczkiem.Z sosu sojowego,oleju,soku z cytryny i przypraw robimy marynatę,którą smarujemy sznycle z obu stron i odstawiamy na godzinę do lodówki.Później panierujemy w mące,rozbełtanych jajkach i tartej bułce,którą możemy wymieszać pół na pół z tartym serem.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż do zrumienienia.Podajemy przybrane cząstkami cytryny.


Paprykarz

Kurczak albo 80 dag piersi indyka lub kurczaka, 2 cebule,3 różnokolorowe papryki,3-4 pomidory lub puszka(50 dag)pomidorów w zalewie,łyżka mielonej słodkiej papryki, 0.5 l kwaśnej śmietay lub jogurtu naturalnego, 4 ząbki czosnku, ostra papryka w proszku, szczypta mielonego kminku,sól,olej

Kurczak dzielimy na osiem części(piersi kroimy w dużą kostkę).Siekamy cebulę i podsmażamy na oleju razem z rozgniecionym czosnkiem.Kiedy cebula się zeszkli,zmniejszamy ogień,dosypujemy mieloną paprykę i natychmiast dodajemy kawałki kurczaka lub piersi,pokrojoną w krążki paprykę,sparzone,obrane ze skóry i pokrojone w plastry pomidory i przyprawiamy solą i kminkiem.Przykrywamy i dusimy do miękkości.Co pewien czas mieszamy;jeśli trzeba - dolewamy wodę.Kiedy mięso dochodzi, dolewamy śmietanę lub jogurt i zagotowujemy.Podajemy z ryżem lub po węgersku, z kluskami kładzionymi.

Osobiście bardzo lubie z kluskami kładzionymi ale to sobie samemu można wybrać.


CZŁONEK MAFII ŚW. MIKOŁAJA
Moderator działu Komputery
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=52935 - Najciekawsze posty w dziale Komputery
Jeżeli potrzebujesz sterowniki przyciśnij na napis w prawym dole mojej wypowiedzi.

hrhr

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1070 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 58323
A tutaj pomysl na jedzonko po treniingu i przed snem.
Puszka tunczyka
150g ryzu
4 ogorki kiszone
2 jajka i 2 bialka
Troche warzyw z torebki
Ryz gotujemy z warzywami.
Puszke tunczyka dzielimy.Troche wiecej niz pol wysypujemy na talez i mieszamy z dwoma jajkami, ryzem, warzywami i ogorkami.

Sam tunczyk nie jest zbyt smacznym daniem. A nie kazdy ma pieniazki na bialeczko na noc.
No wiec reszte tunczyka mieszamy z 2 bialkami,polowka ogorka kiszonego.

Nie jest to az tak urozmaicone danie ale szybkie i co najwazniejsze mi smakuje.
Smacznego


Mozecie zedrzec nas z ulicy, ale ulicy z nas nie zedrzecie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 2315 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 9546
Tu cos do wszamania jak Ci sie znudzil sam ser bialy i bialka.

100g sera bialego chudego
2-3 jajka
jogurt naturalny ze zbozem okolo 150g( moze byc kazdy inny )
cynamon
miod

Serek rozdrabniamy widelcem.Zoltka oddzielamy od bialek i te ostatnie ubijamy na sztywna piane.Piane laczymy do pelnego wymieszania z serem. Doprawiamy cynamonem i dodajemy jorurcik. Jesli za malo slodki - odrobinka miodu.
Wartosci bialko ~30g
ww ~15g+ewentualnie miod
t ~~5g

Ideologia twojej mentalności nie obliguje mnie do prowadzenia z Tobą merytorycznej konwersacji ponieważ egzystujesz w brodziku intelektualnym, który koliduje z moimi imperatywami oraz wysublimowaną wiedzą na kazdy temat!!!

Zapraszam do mojej galerii http://plfoto.com/zdjecie.php?author=41229&nast_aut=356459#Z

Płynność beztroski ezoterycznej jest infinityzemalnie
zaniedbywalna w koegzystencji cywilizacji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 259 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2295
Co powiecie na to:
torebka ryzu+ troche platkow kukurydzianych+ pokrojony banan +jesli ktos chce troszke odzywki -wszystko zalac mlekiem
Łatwe do przyzadzenia w miare smaczne tylko nie wiem czy idelanie zdrowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 259 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2295
Wlanie jem placka M_F'a . W prawdzie przypalil mi sie i przewrot nie wyszedl ale ogolnie jest dobry. Sog for you
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 724 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 6791
Nefaryta, spożywanie surowych białek powoduje znaczną utratę wit. h z organizmu, poprzez jej unieczynnienie przez surowe białko kurze.
Mój przepis:
Sandacz na parze

30 dag filetów z sandacza
4 obrane cebule
0,5 szklanki ryzu
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka imbiru (najlepiej swiezy)

Najpierw gotujemy ryz i imbir, dodajemy tyle wody, abysmy mogli gotowac rybke na parze w sitku. Rybe doajmy do koszyka, kropimu sosem sojowy, dodajemy pokrojona w talarki cebule. Koszyk z ryba umieszczamy pow. 3 cm od pozimu wody. Przykruwamy wszystko i gotujemy przez 20-30 min. - rybka powinna dac sie latwo oddzielac.
Smaczne, zdrowe i pozywne

weglowodany - <1g
bialko 44g
tluszcz 3g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
witam oto przepis na grzanki z filetem z kurczaka:

skladniki:
3 jajka, 300gr bialego miesa, kilka plasterkow sera, troche kukurydzy,troche mleka, chleb zwykly

sposob:
3 jajka rozbic i rozmieszac na talerzu, dolac do tych jaj troszke mleka aby te jajka nabraly plynnej konsystencji i dalej mieszac, przed rozmieszaniem tych jaj usmazyc piers z kuraka i pokroic na malutkie kawaleczki, nastepnie rozgrzac olej na patelni po czym moczymy chleb w jajku (musi dobrze nasiaknac jajkiem) kladziemy chleb na rozgrzana patelke, czekamy az spod chleba sie zarumienieje i przewracamy na druga strone, nastepnie kladziemy kawaleczki kuraka na gorna czesc chleba i posypujemy kukurydza i przykrywamy to plastrem zoltego sera, czekamy az ser sie ladnie roztopi i mamy gotowa grzanke , smacznego

pitbull, zyje po to by zabijac !!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 141
Ja mam potrawke ,,z serem ,,,Ryz lub makaron (makaron)usmazyc na patelni lub ugotowac ,,dodac bilego sera ,,posypac serem zoltym ,,dodac pomidora i kukurydzy i mozna tez fasoli czerwonej ,,posypac solą i i mamy pelno wartosciowe bailko i weglowodany ))))))

PLichu
2

Plichu

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DLA Kogo Aerobik

Następny temat

ladny brzuszek...

WHEY premium