Carski boeuf a'la Strogonoff
Składniki:
1/3 szklanki sosu sojowego
100g makaronu czterojajecznego
1 duży ząbek czosnku
1 szklanka wina czerwonego, wytrawnego
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 papryki czerwone
2 duże cebule
200g miesa wołowego pokojonego w cienkie paseczki
5 dużych pieczarek
1 łyżeczka ostrej papryki
3 kuleczki ziela angielskiego
1 listek laurowy,
pieprz, sól
Sposób przygotowania:
W pierwszej kolenosci przygotowujemy marynatę. Mieszamy razem oliwę z oliwek, wino, 1/3 szklanki sosu sojowego, przyprawy i pokrojony czosnek. Pkorojnowe mieso wkladamy do zalewy i trzymamy w lodówce najlepiej 1 dobrę. Wylewamy wszystko na patelnię i odparowujemy płyn. lekko podsmażamy cebulkę, paprykę, pieczarki, i wrzucamy je do rondla. dolewamy 0.5 szklanki wody. gotujemy z przyprawami, az mięso zmięknie. Dodajemy do smaku aól, pieprz i paprykę, jemy razem z makaronem! SAMCZNEGO!
1 porcja zawiera:
57g białka
84g węglowodanów
27g tłuszczy
807 kcal
"Go Hard, Or Go Home..." Lloyd Banks