...
Napisał(a)
Jak coś smażysz to pierw rozgrzewasz tłuszcz, więc oliwa idzie na pierwszy ogień. Jeśli wszystko jasne, bez odzewu
...
Napisał(a)
A czy te placki można zrobić bez moczonych płatków w wodzie??
Nie wiem jakie są w smaku te placki z mlekiem, ale bez mleka są ohydne.
Nie wiem jakie są w smaku te placki z mlekiem, ale bez mleka są ohydne.
...
Napisał(a)
płatki będą twarde gdy nie namoczysz.
pzdr/
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
To ja wiem, ale czy tej wody nie da się zastąpić mlekiem?? Potem jak trochę wody zostanie to rzeczy z patelni jakoś mi źle smakują.
...
Napisał(a)
Ja niedługo wrzucę 2 fajne przepisy z Pumped. Oczywiście fotorelacja będzie. Może by założyć prostą stronę www z przepisami?
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2008-07-31 10:16:57
Zmieniony przez - Martainn w dniu 2008-07-31 10:16:57
...
Napisał(a)
produkty
łączymy wszystko i do piekarnika
po wyjeciu z piekarnika
gotowe polane jeszcze keczupem można szamc
makaron z warzywami w sosie serowym
składniki
makaron rurki durum 110g
ser żółty 90g
papryka żółta,czerwona,cebula,cukinia
mleko 1,5% 100ml
przyprawy
wywar z kostki 200ml
makaron gotujemy al'dente,ser trzemy na tarce
mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy gdy wrze to wrzucamy starty ser,doprawiamy:sola,pieprzem,bazylia,oregano,czosnkiem w proszku i mieszamy az ser sie rozpusci,warzywa kroimy w kostke
gdy makaron sie ugotuje,dodajemy warzywa zalewamy sosem serowym dodajemy troszke bulionu i di piekarnika na ok. 15min
wartosc odzywcza całego dania
białko 40g(zwierzece 26g)
tłuszcz 24g
węglowdany 85g
warzyw nie wliczałem
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:21:36
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:22:27
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:23:45
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:24:37
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:25:40
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:26:42
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:30:10
...
Napisał(a)
Masło orzechowe by Life_styl
Niejedokronie mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie zdrowego. Taką rzeczą jest masło orzechowe.
Na sklepowych półkach ciężko jest znalezc takie które nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników, a jeżeli juz takie znajdziemy do cena i wielkość opakowania nie zaczęca do zakupu.
Jest świetnym dodatkiem do owsianki na śniadanie czy też twarogu na kolację. Wyśmienicie również smakuje z razowym pieczywem.
Masło orzechowe jest zródłem tłuszczy wielo i jedno nienasyconych.
Zawiera duże ilośći białka (ROSLINNEGO!). Zawiera również sporo składników mineralnych. Lecz wszystko to zależy od orzechów z które je zrobimy.
Składniki:
20dag pestek słonecznika
20dag orzechów ziemnych, nie kupujcie soloych ani smażonych
2 łyżki miodu ( około 50g)
4 łyżki oliwy ( nie ma na zdjęciu)
szczypta soli
Oczywiśćie ja dałem słonecznik i orzechy ziemne, bo tak wychodzi ekonomicznie, ale możecie użyć innych orzechów np. włoskich, laskowych.
Wszystkie składniki wsypujemy do młynka i mielimy na jednolitą masę. Mój młynek nie jest pierwszej młodośći, ale spisuje się znakomicie.
Zmielone orzechy i słonecznik wsypujem do pojemnika lub miski.
Następnie dodajemy do nich oliwę, miód i szczyptę soli.
Wszystko staramy się wymieszać tak ,aby powstała jednolita masa. Bez żadnych gródek.
I to by było na tyle!
Smacznego
I uważajcie na kalorie
Zmieniony przez - life_styl w dniu 2008-08-05 15:34:18
Niejedokronie mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie zdrowego. Taką rzeczą jest masło orzechowe.
Na sklepowych półkach ciężko jest znalezc takie które nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników, a jeżeli juz takie znajdziemy do cena i wielkość opakowania nie zaczęca do zakupu.
Jest świetnym dodatkiem do owsianki na śniadanie czy też twarogu na kolację. Wyśmienicie również smakuje z razowym pieczywem.
Masło orzechowe jest zródłem tłuszczy wielo i jedno nienasyconych.
Zawiera duże ilośći białka (ROSLINNEGO!). Zawiera również sporo składników mineralnych. Lecz wszystko to zależy od orzechów z które je zrobimy.
Składniki:
20dag pestek słonecznika
20dag orzechów ziemnych, nie kupujcie soloych ani smażonych
2 łyżki miodu ( około 50g)
4 łyżki oliwy ( nie ma na zdjęciu)
szczypta soli
Oczywiśćie ja dałem słonecznik i orzechy ziemne, bo tak wychodzi ekonomicznie, ale możecie użyć innych orzechów np. włoskich, laskowych.
Wszystkie składniki wsypujemy do młynka i mielimy na jednolitą masę. Mój młynek nie jest pierwszej młodośći, ale spisuje się znakomicie.
Zmielone orzechy i słonecznik wsypujem do pojemnika lub miski.
Następnie dodajemy do nich oliwę, miód i szczyptę soli.
Wszystko staramy się wymieszać tak ,aby powstała jednolita masa. Bez żadnych gródek.
I to by było na tyle!
Smacznego
I uważajcie na kalorie
Zmieniony przez - life_styl w dniu 2008-08-05 15:34:18
Poprzedni temat
WAGA NIE SPADA
Następny temat
Odchudzanie, problem
Polecane artykuły