SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

W kuchni Studenta - Przepisy na pakerskie dania

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 59163

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak coś smażysz to pierw rozgrzewasz tłuszcz, więc oliwa idzie na pierwszy ogień. Jeśli wszystko jasne, bez odzewu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 189 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2270
A czy te placki można zrobić bez moczonych płatków w wodzie??

Nie wiem jakie są w smaku te placki z mlekiem, ale bez mleka są ohydne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
płatki będą twarde gdy nie namoczysz.

pzdr/

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 189 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2270
To ja wiem, ale czy tej wody nie da się zastąpić mlekiem?? Potem jak trochę wody zostanie to rzeczy z patelni jakoś mi źle smakują.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Spróbuj tak jak piszesz i zrób relację...
Bez odzewu jeśli jasne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Ja niedługo wrzucę 2 fajne przepisy z Pumped. Oczywiście fotorelacja będzie. Może by założyć prostą stronę www z przepisami?

Zmieniony przez - Martainn w dniu 2008-07-31 10:16:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No to czekamy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
Koniu151

ja płatkow nie namaczam i placuszki wychodza eleganckie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752


produkty



łączymy wszystko i do piekarnika



po wyjeciu z piekarnika



gotowe polane jeszcze keczupem można szamc



makaron z warzywami w sosie serowym

składniki
makaron rurki durum 110g
ser żółty 90g
papryka żółta,czerwona,cebula,cukinia
mleko 1,5% 100ml
przyprawy
wywar z kostki 200ml

makaron gotujemy al'dente,ser trzemy na tarce
mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy gdy wrze to wrzucamy starty ser,doprawiamy:sola,pieprzem,bazylia,oregano,czosnkiem w proszku i mieszamy az ser sie rozpusci,warzywa kroimy w kostke
gdy makaron sie ugotuje,dodajemy warzywa zalewamy sosem serowym dodajemy troszke bulionu i di piekarnika na ok. 15min

wartosc odzywcza całego dania
białko 40g(zwierzece 26g)
tłuszcz 24g
węglowdany 85g


warzyw nie wliczałem



Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:21:36

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:22:27

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:23:45

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:24:37

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:25:40

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:26:42

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-05 14:30:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 276 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
Masło orzechowe by Life_styl

Niejedokronie mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie zdrowego. Taką rzeczą jest masło orzechowe.
Na sklepowych półkach ciężko jest znalezc takie które nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników, a jeżeli juz takie znajdziemy do cena i wielkość opakowania nie zaczęca do zakupu.

Jest świetnym dodatkiem do owsianki na śniadanie czy też twarogu na kolację. Wyśmienicie również smakuje z razowym pieczywem.

Masło orzechowe jest zródłem tłuszczy wielo i jedno nienasyconych.
Zawiera duże ilośći białka (ROSLINNEGO!). Zawiera również sporo składników mineralnych. Lecz wszystko to zależy od orzechów z które je zrobimy.




Składniki:
20dag pestek słonecznika
20dag orzechów ziemnych, nie kupujcie soloych ani smażonych
2 łyżki miodu ( około 50g)
4 łyżki oliwy ( nie ma na zdjęciu)
szczypta soli

Oczywiśćie ja dałem słonecznik i orzechy ziemne, bo tak wychodzi ekonomicznie, ale możecie użyć innych orzechów np. włoskich, laskowych.





Wszystkie składniki wsypujemy do młynka i mielimy na jednolitą masę. Mój młynek nie jest pierwszej młodośći, ale spisuje się znakomicie.





Zmielone orzechy i słonecznik wsypujem do pojemnika lub miski.




Następnie dodajemy do nich oliwę, miód i szczyptę soli.





Wszystko staramy się wymieszać tak ,aby powstała jednolita masa. Bez żadnych gródek.


I to by było na tyle!
Smacznego
I uważajcie na kalorie

Zmieniony przez - life_styl w dniu 2008-08-05 15:34:18
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WAGA NIE SPADA

Następny temat

Odchudzanie, problem

WHEY premium