Szacuny
2
Napisanych postów
33
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
233
Witam wszystkich
zalozylam ten temat bo mysle ze mozemy sobie wszyscy pomoc
sama zaczelam niedawno diete redukcyjna (zbilansowana) i wydaje mi sie ona bardzo monotonna...
obawiam sie ze po dluzszym czasie jajka gotowane i piersi kurczaczka wyjda mi bokiem,dlatego mam propozycje zeby kazdy kto ma jakas ciekawa propozycje podzielil sie podony temat jest w dziale odzywianie ale niestety tam wiekszosc potraw jest dla tych co nie musza uwazac na kalorycznosc itd
mam nadzieje ze nie tylko mi sie to przyda
Pozdrawiam
Szacuny
157
Napisanych postów
10921
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43675
ja zmienialam piers z kuraka na ryby duszone itd <bron boze smazone>
mozna take piers w taki kaptur foliowy wsadzic i do piekarnika dusic zeby zmienic smak dodaj ziol np.prowansalskie itd podobnie z rybami mozna zrobic. osobiscie zawsze kroje na mniejsze kawalki tak mi jakos lepiej,
Szacuny
25
Napisanych postów
4510
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30521
nom, ja tez na tunczyka czy kuraka patrzyc nie moge
ostatnio zrobilam takie cos:
piers z kurczaka wrzucic na patelnie <smaze na oliewie> Posypac <mozna wczesniej> przyp[rawa do kurczaka i papryka slodka, pokroic jedna cebule <dowolnie> dodac, niech sie smazy;). Nastepnie posypac ziolami prowansalskimi <nie za duzo bo bedzie nie dobre>. Pozniej dodac przecieru pomidorowego. Wymieszac dobzre z cebula i smacznego.
Co do tunczyka, to mieszam z serem chudym&jogurtem nat + ogorek kiszony, calkiem dobra papka
nastepnie łososiek
wrzucam go na folie aluminiowa, wczensiej posmarowana oliwa, posypuje przyprawa do ryb, smaruje musztarda <moze pol lyzeczki wyjdzie> skrapiam sokiem z cytryny, zawijam folie i wrzucam na rozgrzana patelnie z oliwa
Szacuny
3
Napisanych postów
540
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
52620
ja właśnie pochłaniam sadzone smażone na pam'ie
<5 białek i 1 żółtko>
mniam
Powyższe słowa wyrażają jedynie opinie autorki w dniu dzisiejszym. Nie mogą one służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5183
Witam!
Mozna dodawac za kazdym razem inne przyprawy i dodatki. Zamiast przecieru pomidorowego uzywam pasty chili (1lyzeczka). Przyprawy w proszku rowniez duzo daja, ja dodaje indyjskie przyprawy: curry lub garam masala. Dosyc czesto skraplam cytryna, dodaje tez cebule do folii. Dziala to zarowno w przypadku kurczaka jak i ryby z folii. Smaczniej sie nie da niz z folii!