"No pain, No gain"
"Pomiędzy rzeczami niemożliwyimi a możliwymi, leżą tylko chęci człowieka"
Ale nie chcę, żeby mi je woda wypłukiwała
Dlatego mówię też o niskozmineralizowanej. Bo mineralne dzielą się na wysoko, średnio i niskozmineralizowane. Czyli dobierasz pod swoje potrzeby.
Poczekajmy, może ktoś, kto jest w temacie się odezwie i wyciągnie mnie z okowów niewiedzy
Deror, dzięki, ale nam troszkę rozciągnąłeś strone
Zmieniony przez - kaniola w dniu 2008-05-13 15:23:42
Dobrze, jestem brzydka. Prawie tak jak ty. Tym bardziej apeluję do Twojego sumienia. Bierzmy ślub!
Przecież to nieludzkie mieszać w to jeszcze dwie niewinne osoby...
Zmieniony przez - Deror w dniu 2008-05-13 15:25:09
"No pain, No gain"
"Pomiędzy rzeczami niemożliwyimi a możliwymi, leżą tylko chęci człowieka"
No i ja nie mam problemu, mam kamienie szczawianowe w nerach, więc tylko źródlana i niech sobie wypłukuje co chce
"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"
http://*******/4b7r
Do momentu, aż mnie ktoś nie uświadomi, piję sredniozmineralizowaną
Ten artykuł strasznie ogólny... ALe patrz, wysokozmineralizowana muszynianka reguluje napięcia mięśniowe
Ciekawy link dot. wody:
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51220,3571274.html
Zmieniony przez - kaniola w dniu 2008-05-13 15:47:15
Dobrze, jestem brzydka. Prawie tak jak ty. Tym bardziej apeluję do Twojego sumienia. Bierzmy ślub!
Przecież to nieludzkie mieszać w to jeszcze dwie niewinne osoby...
Widziałem na któreś focie polędwicę wołową i jak na moje oko te szlachetne kawałki mięsa zostały trochę zmarnowane Podam Wam rewelacyjny przepis na stek wołowy:
Marynata: oliwa, pieprz, estragon, tymianek, czosnek, ziele angielskie rozdrobnione.
Mięsko nacieramy oliwą i posypujemy ziołami tak by lekko pokryły mięsko, opruszamy pieprzem. NIE SOLIMY.
Odstawiamy na min. 12h.
Przed obróbka termiczną nasze ok. 2 cm steki lekko obijamy tłuczkiem. Leciutko, żeby się rozpłaszczyły ale nie rozbiły jak schab. Praktycznie to ma być takie poklepanie. Dobra ---> rozgrzewamy piekarnik do 200 stC, rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu (najlepiej teflonowa) i smażymy steki 45-60 sek z każdej strony, solimy i nastęnie razem z patelnią (ja mam Inginio) wstawiamy do rozgrzanego pieca i wtedy zaczyna się najlepsze ... Steki pięknie pęcznieją i w zależności od tego jak długo je tam potrzymamy będą krwiste, średnie lub wypieczone. Kolejno 2-3 i 4 min. Smacznego
Nie namawiam do lampki czerwonego wytrawnego wina, ale bez niego to nie ten sam smak Tak się podniecam bo zaraz jadę do domu i będę takie steki robił
Wrzucajcie foty jedzenia, sa naprawdę rewelacyjne a ja będę pierwszym który wystąpi o rozlosowanie dodatkowych nagród za osiągnięcia kulinarne
Zmieniony przez - Mawashi w dniu 2008-05-13 15:52:21
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Banan, jeśli dyskusje na temat wody są nie na miejscu w tym temacie, to daj znać proszę. Nie chcę przyczyniać się do zaśmiecania testu
Dobrze, jestem brzydka. Prawie tak jak ty. Tym bardziej apeluję do Twojego sumienia. Bierzmy ślub!
Przecież to nieludzkie mieszać w to jeszcze dwie niewinne osoby...
http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
Zapewniam Cię, że nie została zmarnowana
Upiekłam ją na grillu przyprawioną pieprzem ziołowym. Wcześniej rozbiłam tłuczkiem, a grill tylko delikatnie ją przypiekł - w środku była lekko krwista i soczysta, choć na fotce tego nie widać
Odnośnie wód, to ja staram się pijać wody o różnym stopniu zmineralizowania Najczęściej jest to Muszynianka, Staropolanka, Kryniczana, Nałęczowianka/Cisowianka -> przeplatam te wody ze sobą
Zauważyłam jednak, że podczas/po wysiłku fizycznym najlepiej pragnienie gaszą wody wysokozmineralizowane.
Jeśli chodzi o witaminy i minerały, to chciałabym zauważyć, że nie wszystko z tego, co dostarczamy naszemu organizmowi zostaje przyswojone (zarówno z jedzenia jak i suplementów).
A wg dziennika Vitalmax, w którym uwzględniam również warzywa w mojej diecie, spożywam za mało sodu, wapnia, żelaza, cynku, miedzi, manganu, wit.D, B1, B2. Reszta w normie, bądź też nawet za dużo. Do tego dochodzą suplementy, ale ile z tego przyswajam, tego nie wiem
Meraviglia!
Rozterka nad wyborem suplementu. Prosze o pomoc
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- ...
- 51