SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bialy ser -> sernik ;P

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3990

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 621 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8580
siema

chcialem sie dowiedziec czy bialy ser po pieczeniu w piekarniku traci jakies swoje wartosci czy pozostaje taki sam ? konkretnie chodzi mi o sernik bo tam duuzo bialego sera. za pomoc sogi. dzieki i pozdro
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 3517 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21015
praktycznie rzecz biorąc, w piekarniku zachodzi obróbka termiczna a wiec zwieksza sie IG

sra ta ta ta ta...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 203 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5319
i zwykle z tłustego lub bardzo tłustego sera jest robiony
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
tylko że w białym serze jest tak mało węgli, że IG nie ma żadnego znaczenia.

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Sernik to moim zdnaiem jedno z "lepszych" ciast, oczywiście nie mam tutaj na względzie walorow smakowych
Są jednak lepsze sposoby na wykorzystanie twarogu
bo jak widaomo zrobienie sernika wiąże się z dodaniem do niego cukru i nie tylko.
Bialko pod wpływem wysokiej temperatury ulega denaturacji przez co może stać się trudniej wchlanialnym.
Ma miejsce rownież reakcja miedzy aminokwasmi i cukrami prostymi podczas ktorej powstają barwniki (brązowa skórka). Barwniki te są niestrawne.



Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-10-27 15:00:22

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 621 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8580
dzieki panowie. sogi leca do was
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 335 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4589
a ma ktos patent na jakis tuningowany sernik dla koksowników ? w sensie fruktoza zamiast cukru, cos zamiast zoltek , zeby smakowalo chociaz troszke jak sernik a nie bylo bombą kaloryczną?! pzdr

d*****, koks, firefox!

mPCs.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 216 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3220
wiekszosc bialek ktore jemy podlegaja denaturacji poprzez gotowanie pieczenie smazenie a nawet jesli tego nie zrobimy to i tak sie zdenaturuje w zoladku i zanim sie wchlonie to bedzie zdenaturowane i strawione do wchlanialnych aminokwasow.A te barwniki to juz jaks kompletna herezja ta ciemna skorka to skarmelizowany cukier poprostu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 278 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2191
wszyscy na forum mowia o serniku low carb.......dajcie ten przepis wkoncu:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Kombinuj sam, mzoe cos z tego wyjdzie. Mysle, ze ciezko zrobic taki zeby byl w miare dobry smakowo.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Robienie masy a sporty walki.

Następny temat

DIETA 100% masa - prosze o ocenianie

WHEY premium