chcialem sie dowiedziec czy bialy ser po pieczeniu w piekarniku traci jakies swoje wartosci czy pozostaje taki sam ? konkretnie chodzi mi o sernik bo tam duuzo bialego sera. za pomoc sogi. dzieki i pozdro
...
Napisał(a)
siema
chcialem sie dowiedziec czy bialy ser po pieczeniu w piekarniku traci jakies swoje wartosci czy pozostaje taki sam ? konkretnie chodzi mi o sernik bo tam duuzo bialego sera. za pomoc sogi. dzieki i pozdro
chcialem sie dowiedziec czy bialy ser po pieczeniu w piekarniku traci jakies swoje wartosci czy pozostaje taki sam ? konkretnie chodzi mi o sernik bo tam duuzo bialego sera. za pomoc sogi. dzieki i pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
praktycznie rzecz biorąc, w piekarniku zachodzi obróbka termiczna a wiec zwieksza sie IG
sra ta ta ta ta...
...
Napisał(a)
tylko że w białym serze jest tak mało węgli, że IG nie ma żadnego znaczenia.
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Sernik to moim zdnaiem jedno z "lepszych" ciast, oczywiście nie mam tutaj na względzie walorow smakowych
Są jednak lepsze sposoby na wykorzystanie twarogu
bo jak widaomo zrobienie sernika wiąże się z dodaniem do niego cukru i nie tylko.
Bialko pod wpływem wysokiej temperatury ulega denaturacji przez co może stać się trudniej wchlanialnym.
Ma miejsce rownież reakcja miedzy aminokwasmi i cukrami prostymi podczas ktorej powstają barwniki (brązowa skórka). Barwniki te są niestrawne.
Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-10-27 15:00:22
Są jednak lepsze sposoby na wykorzystanie twarogu
bo jak widaomo zrobienie sernika wiąże się z dodaniem do niego cukru i nie tylko.
Bialko pod wpływem wysokiej temperatury ulega denaturacji przez co może stać się trudniej wchlanialnym.
Ma miejsce rownież reakcja miedzy aminokwasmi i cukrami prostymi podczas ktorej powstają barwniki (brązowa skórka). Barwniki te są niestrawne.
Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-10-27 15:00:22
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html
...
Napisał(a)
a ma ktos patent na jakis tuningowany sernik dla koksowników ? w sensie fruktoza zamiast cukru, cos zamiast zoltek , zeby smakowalo chociaz troszke jak sernik a nie bylo bombą kaloryczną?! pzdr
d*****, koks, firefox!
mPCs.pl
...
Napisał(a)
wiekszosc bialek ktore jemy podlegaja denaturacji poprzez gotowanie pieczenie smazenie a nawet jesli tego nie zrobimy to i tak sie zdenaturuje w zoladku i zanim sie wchlonie to bedzie zdenaturowane i strawione do wchlanialnych aminokwasow.A te barwniki to juz jaks kompletna herezja ta ciemna skorka to skarmelizowany cukier poprostu
...
Napisał(a)
wszyscy na forum mowia o serniku low carb.......dajcie ten przepis wkoncu:D
...
Napisał(a)
Kombinuj sam, mzoe cos z tego wyjdzie. Mysle, ze ciezko zrobic taki zeby byl w miare dobry smakowo.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły