Szacuny
3
Napisanych postów
249
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1894
To z tym białkiem to jest tak jak z suszonymi owocami? Świeże dojrzałem mają dużo wody, dlatego w 100g zawierają małą ilość carbo w porównaniu do suszonych, gdzie woda stanowi mały procent masy - nie zabiera już tak dużo z tych 100g dla siebie.
Bo rzeczywiście po gotowaniu cycki ważą mniej, ale jeżeli amino nie ulegają zniszczeniu to nie należy się tym przejmować, bo i tak zjemy tyle pro, ile zakładaliśmy ważąc surową, tak?
"Ból przemija, a chwała jest wieczna" - "Mecz ostatniej szansy".
Szacuny
2
Napisanych postów
200
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3611
Czyli co? Biorę surowego cycka, kładę na wagę, odliczam 100 gramów (tyle potrzebuję), wrzucam do gara i gotuję. Przecież z tego cyca po ugotowaniu zostanie połowa chyba...
To ja cały czas źle robiłem, bo najpierw gotowałem i dopiero po wyjęciu z gara odważałem 100 gramów ugotowanego cycka.
Szacuny
132
Napisanych postów
23197
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
224261
Ja was Nie rozumiem co wy piszecie
Wszystko sie waży pred obróbka jaką kolwiek a jeśli chcecie zabłysnąc jakimiś nowinkami to podajdzie Artykuły , Badania itp.
Pozatym piszecie bzdury użyjcie wyszukiwarki było o tym dużo razy
Szacuny
1
Napisanych postów
185
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4790
Nie, nie moge rozwinac mojej wypowiedzi. Wydaje mi sie, ze cale info zawarlem w mojej poprzedniej wypowiedzi. Podsumowanie: produkty wazy sie PRZED obrobka, koniec, kropka. Tak jak jabolcokk, uwazam temat za zamnkiety.