SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Miękki twaróg - dlaczego ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3489

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 687 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11087
Wcześniej jak kupowałem twaróg z biedronki to był że tak powiem dosyć twardy. Od jakiegoś czasu już zaczynają mnie wkur**** bo co nie kupie twarogu to jest miękki jak jakaś "paćka" (nawet jogurtu nie trzeba dolewać bo jest tak miękki że wystarczy go pomieszać. Ale jak kładę na kanapki to jest masakra -> tej paćki nie da się nawet nałożyć na kanapkę a co dopiero zjeść.

I teraz mam takie pytania:
1.Co może być tym spowodowane że on jest taki miękki ?
2.Czy jak jest tak miękki to czy napewno tam jest na 100g produktu 20g białka
3.Czy mam robić dym w biedronce ?

Jeżeli ktoś nie przekracza możliwości własnego organizmu - to niech nie liczy na rozwój

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 3517 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21015
moze dolewają wody Przy okazji gramature wzbogacić Bo u mnie tez zawszy był bardzo miekki. Ale mi to odpowiada, bo wole taki mieciutki co sie rozpływa w ustach jak emenems

sra ta ta ta ta...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 127 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 59558
Pewnie wylaczaja lodowki na noc :> Albo za slabo chlodza.
Ja swego czasu caly czas nacinalem sie na przegrzane serki wiejskie,
ale chyba cos z tym zrobili bo juz jest dobrze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Wiek 3 lata Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4835
Z każdej firmy smakuje inaczej. Są takie do krojenia na kanapkę a są takie że możesz jeść widelcem. Wybierz ten który ci bardziej pasuje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
I teraz mam takie pytania:
1.Co może być tym spowodowane że on jest taki miękki ? /// DZIAŁANIE WYŻSZEJ TEMPERATURY, KUP TWARDY TWARÓG I IDZ Z NIM NA GODZINNY SPACER W SŁOŃCU I BĘDZIE MIĘKKI
2.Czy jak jest tak miękki to czy napewno tam jest na 100g produktu 20g białka// A CZY JAK UGOTUJESZ MAKARON I JEST ON MIĘKKI MA NAPEWNO TAKIE WARTOŚCI JAK PISZE NA OPAKOWANIU "TWARDEGO" MAKARONU ?
3.Czy mam robić dym w biedronce ? // JA BYM NIE ROBIŁ

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 82 Napisanych postów 4984 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 93105
Odpowiem na 3. Tak zrob dym w biedronce
...
Napisał(a)
Usunięty przez BULMASTIF za pkt 3 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 35 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 145
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 35 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 964
jak twaróg miękki to może być kwaśny (bo wystawiony na wysokie temperatury) a wtedy sraczka gotowa:). Ja na Twoim miejscu nie kupowałbym takiego sera w sklepie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Wiek 3 lata Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4835
ja jak nosze do szkoły twaróg i jem koło 11.30 to już jest kwaśny ale jeszcze sie nigdy nie pochorowałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76005 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754697
To zalezy tez od procesow technologicznych. Z tego co zauwazylem to u mnie w biedronce zawsze byl bardzo miekki.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No właśnie w biedronce zawsze twaróg jest miękki, dlatego zawsze kupuje w kauflandzie - jest twardy, nie jest kwaśny i lepiej smakuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 99 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2217
ahh wy to macie problemy, naszczęscie ja mam twaróg z miejscowej mleczarni i jest SUPER ;]

Elo bombelo

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kreatynka+hmb od poczatku?:)

Następny temat

Dieta do sprawdzenia %-)

WHEY premium