od kiedy kurczak byl dla chudzielca produktem zwiekszajacym mase ?
wolowina jest najlepszym miesem bo zawiera tzw "czynniki wzrostu"
co do tluszczu wolowego - loju - jest tma kw . tluszczowy ktory podobnie jak kw erukowy nie ulega metabolizmowi w org. czlowieka czyli moze doprowadzac do stluszczenia serca , watroby itd.
dlatago oradzana jest wolowina ale tlusta nie poledwica czy wolowe extra . w poledwicy masz ok 4 - 5 %tluszczu to niw iwle wiecej niz w kurczaku.
wszyscy ulegacie diettom pakerow ktorzy maja juz mase idt.
ktos kto nie jadl 400g czerwonego miesa dziennie przez okres np 3 mies nie wie nic o tym co ono moze mu dac !
tu ropzatrujemy niejadkow - chudzielcow a nie ludzi o naleznej masie ciala majacych tendencje do tycia.
sam napisales ze jesz 1,4 g lt na kg wiec jaja mieso czerwone ryby tluste maja wlasnie tluszcz dajacy energie .
pozdr
mc
IHS TEAM