SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

EKTOMORFIK - dziennik dietetyczno, treningowo, suplementacyjne

temat działu:

Iron Horse Series

Ilość wyświetleń tematu: 36184

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
marek.c I.H.S. TEAM
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 3300 Wiek 58 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28036
evver
od kiedy kurczak byl dla chudzielca produktem zwiekszajacym mase ?
wolowina jest najlepszym miesem bo zawiera tzw "czynniki wzrostu"
co do tluszczu wolowego - loju - jest tma kw . tluszczowy ktory podobnie jak kw erukowy nie ulega metabolizmowi w org. czlowieka czyli moze doprowadzac do stluszczenia serca , watroby itd.
dlatago oradzana jest wolowina ale tlusta nie poledwica czy wolowe extra . w poledwicy masz ok 4 - 5 %tluszczu to niw iwle wiecej niz w kurczaku.
wszyscy ulegacie diettom pakerow ktorzy maja juz mase idt.
ktos kto nie jadl 400g czerwonego miesa dziennie przez okres np 3 mies nie wie nic o tym co ono moze mu dac !
tu ropzatrujemy niejadkow - chudzielcow a nie ludzi o naleznej masie ciala majacych tendencje do tycia.
sam napisales ze jesz 1,4 g lt na kg wiec jaja mieso czerwone ryby tluste maja wlasnie tluszcz dajacy energie .
pozdr
mc

IHS TEAM

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ellis ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 4616 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 53303
Everr na chwilę obecną 6 na 7 dobrze kontrolowanych badań nie potwierdziło zależności między ubytkiem wagi, a ilością posiłków w diecie przy tej samej kaloryczności.

Nie mamy dowodów, że poprzez ilość posiłków jest możliwa regulacja wielkości termogenezy poposiłkowej. Niektórzy tutaj twierdzą, że uruchomienie termogenezy poposiłkowej np: 5 razy w ciągu dnia da nam lepsze efekty od tych przy trzykrotnym uruchomieniu. Ale co jest lepsze uruchomienie 5 razy w niewielkim stopniu, czy 3 razy w większym stopniu? Jest kilka badań, które potwierdziły tutaj niewielką przewagę przy większej ilości posiłków, chodziło jednak o naprawdę nieznaczną przewagę. Dodatkowo szczególnie krótkoterminowe badania były najczęściej po prostu żle prowadzone: obserwowano wzrost termogenezy po posiłku zbyt krótko(~3 h) - duże posiłki `przerabiamy` dłużej

Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-02-10 11:25:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 269 Wiek 51 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4122
"ktos kto nie jadl 400g czerwonego miesa dziennie przez okres np 3 mies nie wie nic o tym co ono moze mu dac !"

ja jem już od kilku lat i nie zamienię się za nic na kurę i indyka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a ile kosztuje kilo takiego mięsa?
bym się przerzucił tylko nie wiem jak z ceną
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 269 Wiek 51 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4122
polędwica wołowa-60 zł, "żydowska"-25 zł, wieprzowa-25 zł, b.dobre są łopatki wołowe i wieprzowe na mielone mięso-15zł itd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 48740
łopatka to chyba troche za duzo tłuszczu ma

czy się myle ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 269 Wiek 51 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4122
yes, ale dla hardcorowców można odkroić trochi tłuszczu, no i podczas pieczenia tyz się trochi wytopi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1489 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30384
a co uwazacie o orzechach wloskich jako jedno ze zrodel tluszczu?

NO PAIN NO GAIN

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
orzechy sa bardzo dobre, pozatym pieczen wolowa kosztuje 18 zl i ma 3,5g tluszczu na 100g produktu oraz 20g bialka, wiec po co dalej szukac ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 269 Wiek 51 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4122
qazar: masz na mysli udziec wołowy?

Mariusz 1979: zapomniałem jeszcze o I krzyżowej, jest super z rosołu, ale tutejsi pakerzy zup chyba nie jedzą....

Zmieniony przez - slawekop w dniu 2007-02-10 13:16:39
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Budowa masy a ćwiczenia aerobowe

Następny temat

czy można jednocześnie budować mase mięsniową i palic tkanke tluszczową?

WHEY premium