Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
co do sera bialego to nie tylko dlugo sie trawi ale dostarcza watpolwej jakosci bialko. zawiera kilka frakcji kazein z ktorych mamy niewiwlka korzysc. poza tym bialy ser jak i mleko odwapnia organizm / reklamy bredza , tak jaki bredzi cale lobby mleczarskie /na dobra sprawe jedzenie samego sera twierdzac ze sie spozywa dobrej jakosci bialko jest pomylka i bledem. mozna dodawac niewielka ilosc sera bialego do diety / max 200g dziennie/ do innych wartosciowszych zrodel bialka celem wzbogacenia smakowego lub spowolonienia wchlanianie innych bogatych w bialko produktow.
mam na mysli laczenie sera bialego z jajkiem lub z ryba /tzw pasy serowo jajeczne lub rybno jajeczne/
zatem jesli juz chcecie jesc na noc ser b. to dodwajcie zwsze jaja lub rybe.
pozdr
mc
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
483
No prosze same nowości wołowina lepsza od drobiu... ser twarogowy odwapnia kości... jajka z żółtkami... no nieżle. Szczerze mówiac gdybym nie widział pana marka nazywo to bym pomyślał ze to jakieś brednie. Ale wyglada i lata praktymi mówią za siebie. Ja szczerze mówiac mam problem z przestawienim sie na wołowine. Po pierwsze problem z przyrzadzeniem no nie rozplywa sie w ustach jak kurczak. Dodatkowo posiłki z wołowiną jada w pracy na zimno wiec tym bardziej ciezko to idzie. Zastanawaim sie teraz nad robieniem pieczeni z wołowiny. Aha i nastepna sprawa wołowin jest w cenie kurczaka ale po ugotowaniu np 500g wołowiny zostaje z niej 300g jak i nie mniej. To wszystko są koszta. No ale jak to sie mówi bez kasy nie ma masy chodz bym nie wiem jak sie starał . Moze jakis sposób na wołowinke na zimno ?
Szacuny
130
Napisanych postów
8967
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
48014
Ale produkty waży się przed ugotowaniem.
Co do mięs, ja swoje najpierw przysmażam na odrobinie oliwy z oliwek, tak by było zarumienione, a następnie dolewam dwie szkalnki wody i duszę powyżej 40 minut. Jest wypas
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
483
A ja czytałem ze mieso warzy się po ugotowaniu lub usmażeniu. Ze to co mamy podane w tabelach kalorycznych to sa wartosci po ugotowaniu itd.Wiec jak to jest?
Szacuny
10
Napisanych postów
1587
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
56426
Panie Marku, jeśli więc mleko i produkty mleczne odwapniają organizm to z jakich źródeł brać wapń, bo z samych tabletek i wody na stałe raczej to będzie nie możliwe.
Sam obecnie mam w diecie na lekką redukcje 300g jogurtu naturalnego i 120g twarogu i te produkty to główne źródła wapnia w mojej diecie.